راهکارهایی برای كنترل و بهبود بيماري " كبد چرب"
راهکارهایی برای كنترل و بهبود بيماري " كبد چرب" قدس آنلاين- مريم سادات كاظمي: " كبد چرب" بيماري بسيار رايج جوامع مدرن امروزي است. زندگي كردن با اين بيماري درد و عوارض جدي را به همراه دارد كه خستگي، نفخ و احساس سنگيني شكم از جمله مهم ترين آنهاست. براي بهبود كيفيت زندگي لازم است تا حتما بيماري تحت نظر پزشك درمان شود. همچنين تغذيه صحيح و انجام فعاليت ورزشي مناسب نيز از ديگر اصول مهم كنترل بيماري است. http://media.qudsonline.ir/larg/1394...MG12254161.jpg
علل ابتلا به بيماري كبد چرب
به گزارش سرويس بهداشت و سلامت قدس آنلاين؛ تشخيص علت دقيق ابتلا به بيماري كبد چرب مشكل است زيرا نمي توان عوامل قطعي براي آن در نظر گرفت. با اين حال، متخصصان برخي عوامل را در بروز اين بيماري بسيار مهم مي دانند. از جمله آنها مي توان به موارد زير اشاره كرد:
- اختلالات متابوليكي
- استرس اكسايشي
- چاقي
- مشكلات تغذيه اي
- ديابت
- مصرف بيش از حد چربي و شكر
- وجود مواد سمي در بدن
- ابتلا به بيماري ديگر نظير هپاتيت و التهاب روده ها
نقش تغذيه در مقابله با بيماري
تغذيه تاثير قابل توجهي در كنترل و مقابله با بيماري كبد چرب دارد. در اين صورت لازم است تا مقدار كالري دريافتي حتما كنترل شود. به اين ترتيب مي توان از تورم، هضم سنگين و همچنين خستگي مزمن همراه با بيماري پيشگيري كرد. در واقع سؤال بسياري از افراد مبتلا به كبد چرب ان است كه
" چه خوراكي ها بايد بخورم؟"
- فيبرها تركيبات غذايي بسيار ضروري هستند. فيبرها احساس سيري به همراه دارند و باعث مي شوند تا اشتها كنترل گردد. در اين صورت مصرف چربي ها و شيريني ها كاهش مي يابد.
- نان، برنج و پاستا
- جو دوسر و ذرت طبيعي براي وعده صبحانه البته بدون شكر
- مصرف سبزيجات سه بار در هفته. سبزيجات برگ دار سبز بايد حتما در برنامه غذايي گنجانده شود.
- اجتناب از مصرف شكر. براي شيرين كردن خوراكي ها بايد از شيرين برگ استفاده كرد. اين شيرين كننده طبيعي بدون فروكتوز و ساكاروز است و به همين دليل براي كبد مناسب خواهد بود. به علاوه، مصرف روزانه ميوه ها نيز بايد كاهش يابد زيرا ميوه ها سرشار از قند هستند.
- پرهيز از مصرف شير گاو. همچنين توصيه مي شود ماست بدون چربي مصرف گردد.
- افزايش دريافت ويتامين هاي A،C،E و سلنيوم. حتما اين عناصر را به برنامه غذايي خود بيافزاييد زيرا مانع از تحليل سلول ها مي شوند. ماهي هاي چرب، زرده تخم مرغ، گوجه فرنگي، كلم بروكلي، فلفل، گردو، اسفناج و آووكادو را حتما ميل كنيد. پسته، گردو، دانه كدو تنبل، قارچ و سبوس گندم منابع سلنيوم هستند. سلنيوم آنتي اكسيداني قوي است كه كبد را پاكسازي مي كند.
- ليمو يك خوراكي بي نظير براي مقابله با كبد چرب است. حتما آن را به آب آشاميدني و سالاد اضافه كنيد. مصرف آن همراه با هويج نيز بسيار مفيد خواهد بود.
ديگر توصيه هاي مهم
بهتر است در مصر ف داروها به خصوص مسكن ها و داروهاي ضدالتهاب زياده روي نشود.
روزانه يك ساعت پياده روي را در عادات خود داشته باشيد. انجام تمرينات ورزشي براي كاهش وزن و تناسب اندام بسيار مفيد است. در ابتدا با نيم ساعت پياده روي روزانه شروع كرده و سپس مدت آن را افزايش دهيد.
تحقيقات اخير از خواص مفيد قهوه و چاي براي پيشگيري از كبد چرب حكايت دارد زيرا كافئين تاثير پيشگيرانه دارد. اين ماده مي تواند از بعضي بيمار يها مانند ديابت و همچنين علائم بيماري پاركينسون نيز پيشگيري كند. توصيه مي شود ظهر يك فنجان قهوه و بعد از ظهر يك فنجان چاي ميل شود.
دلایل ابتلا جوانان به کبد چرب
دلایل ابتلا جوانان به کبد چرب
کبد چرب، یکی از شایعترین مشکلات کبدی در دنیای ماشینی امروز، بهخصوص در میان جوانان است.
شفا آنلاین: دکتر حسن رجبعلینیا درباره دلایل و شیوع ابتلا به این بیماری در بین جوانان جامعه اظهار داشت: «از آنجایی که بیشتر جوانها در دنیای ماشینی امروز، کمتحرک شدهاند و بهدلیل کمبود وقت به مصرف غذاهای فستفود روی آوردهاند، شانس ابتلا به کبد چرب هم در آنها بالا رفته است».
وی تاکید کرد که تغییر سبک زندگی و الگوی غذایی مانند افزایش علاقه به مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی، انواع سس و نوشابههای گازدار، از مهمترین دلایل ابتلا به چاقی، مخصوصا در ناحیه شکم و افزایش خطر ابتلا به کبد چرب در حال حاضر و در تمام کشورهای پیشرفته یا توسعهیافته جهان محسوب میشود.
این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: «چاقی و عادتهای غذایی نامناسب از مهمترین علتهای ابتلا به کبد چرب هستند اما عوامل دیگری مانند دیابت، سندروم متابولیک و ابتلا به چربی یا کلسترول خون بالا هم میتوانند در ابتلای فرد به کبد چرب، نقش موثری ایفا کنند».
رجبعلینیا برای پیشگیری یا بهبود روند درمان کبد چرب هم توصیههای کاربردی و سادهای داشت: «برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب، مخصوصا در سنین جوانی، حتما روزی 30 دقیقه فعالیت بدنی مناسب داشته باشید.
سهم میوهها و سبزیها را در سبد غذاییتان افزایش بدهید. مصرف غذاهای چرب را به حداقل ممکن برسانید. آب و دوغ کمچرب و کمنمک را جایگزین نوشابههای گازدار کنید و تا حد امکان، انواع سسها را از برنامه غذاییتان کنار بگذارید».