سلام عزیز دل برادر، درمورد نهاییا خیلی داری سخت می گیری فقط باید کتاب درسیو لوله کنی
.gif)
البته اینکه لوله کنی هم به شکل درست نه اینکه بری ازشون تست حل کنی یا اینکه چی چون مدل کنکور با امتحان نهایی زمین تا آسمون فرق می کنه و خب متوجه هستی تا حد زیادی. این تصور اینکه بهت گفتن قطعاً قبولی و فکر می کنی نمیشی برای من هم اتفاق می افته چون خیلی مطلوب ندادم ولی برعکس شما نهاییمو بهتر از کنکورم دادم و به احتمال 99.99999% امسال پشت کنکور ریاضیام.
تنها توصیهام اینه که فارسی رو لطفاً از همین تابستون بخون، اینقدر بخون که دیگه متن درس هم برات تداعی بشه. برای دوازدهم باید عرض کنم با توجه به اینکه موضوعات پیشرفته تری هستن و Paragraph هم باید بنویسی بهتره شبی یک ربع لغت بخونی و سعی کنی هر چند هفته یک بار یه پاراگراف درمورد موضوعات مختلف بنویسی و برای تصحیحش می تونی از یک چت بات یا مدل مصنوعی مثل ChatGPT DeepSeek Gemini Grok و یا هر کدوم که درخوره کمک بگیری اینم ایده بدی نیست.
یه نصیحتی بهت بکنم، طراح سوال باش! خودتو بذار جای طراح سوال و تمامیت خباثت و خساست و قباحت خودتو به خرج بده تصور کن قراره از دانش آموزی امتحان بگیری که پدری ازت سوزونده و دنبال کشتنشی (با نمره البته
.gif)
) و سوالای ایده دار و باحال از خودت بپرس. مثلاً یه خط از درس سلامت و بهداشت رو می خونی می بینی که فلان بیماری 3 تا علامت داره، یه سوال نیم نمره ای از خودت (توی ذهنت مثلاً یا حتی بنویس روی کاغذ) بپرس که فلان بیماری علاوه بر فلان علامت، چه علائم دیگری دارد؟ این طوری ذهنت مجبور میشه به جای ساده سازی و حفظ کردن اطلاعات ناقص به کلیت ماجرا پی ببره و هیچ چیز از قلم نیفته. برای مثال، خودم توی Word یه نمونه سوال کامل زبان انگلیسی نوشتم و خب سعی کردم بعد یه مدت طولانی از خودم امتحان بگیرم به قدری برای خودم دشوار بود که 19.25 شدم و اینکه خیلی خوب بود چون تونستم یک مدل جدید از طرح سوال Listening نهایی رو کامل پیش بینی کنم و اذیت نشم و اون سوالای جدید Listening همین 1404 بود!
توی نهایی نوشتن خیلی مهمه، من به طور ذاتی چون تا دوازدهم هیچ کار تستی ای نکرده بودم کلاً به نوشتار کتاب و راه حل های کامل عادت داشتم ولی همه پاسخنامه های تشریحی موسسات کنکوری که واسه آزمون های شبیه ساز نهاییشون می نویسن و از اون مهم تر نهایی های سال 98 تا 404 رو کامل نگاه بنداز و ببین چطوریه. نه خیلی خلاصه بنویس مثل اون، نه خیلی مطالب اضافی بنویس. مثلاً ممکنه مصحح به اینکه "مقدار" به کار بردی و بعدش نوشتی "غلظت" خیلی گیر بده و نمره کم کنه و با کمال بدبختی می تونی حقتو ازش بگیری
تکرار و تمرین خیلی خوبه همونطور که خودت هم می دونی پس این کتابای درسی چموش هرچقدر بیشتر خونده بشن و نکات بیشتری استخراج بشه ازشون خیلی جوابه.
راستی یه چیزی خیلی کمکم کرد. برو و حتماً بعد همه این کار ها اطلاعات سوخته رو در ذهنت نگه دار ولی برو سراغ چیزهایی پنهان که تا حالا سوال نشدن و زوم کن. مثلاً امسال سوال فیزیک از یک آشکار ساز دود اومده بود که من اونو توی کتاب درسی علامت زده بودم «سوال نشده!» و توی آزمون آزمایشی هم ازش سوالی ندیدم حتی ولی توی نهایی اومد و حتی پرسید واکنش کلی این ذره رو بنویس که مربوط بود به واپاشی آلفا. من اینو شب امتحان هر درس انجام دادم هر درسی 1/5 تا 2 نمره جواب بود
.gif)
متاسفانه فارسی در حد 0/25
حالا اینایی که یادم بودو نوشتم، خلاصه اگر بازم کمکی نیاز داشتی در خدمتم. سعی می کنم بازم یادم اومد بنویسم!