نوشته اصلی توسط
queen of konkur
سلام
قدم اول هدف گذاریه
فرض میکنم کنکورتون سال آینده هست
اول باید اهداف بلند مدتت رو مشخص کنی
من همه رو فرضا میگم و خودت طبق شرایط خودت تغییرشون بده.
من میگم کنکورم ۴۰۵ هست با پایه ضعیف قراره شروع کنم بخونم.
اولین هدف بلند مدتم اینه که تا اول اسفند یک دور تمام دروس هرسه پایه رو خونده باشم، تست زده باشم و خودم رو برای آزمون جامع زدن آماده کرده باشم.(اینکه میگم تا اول اسفند بخاطر اینکه اکثر موسسات و ازمون ها از اسفند به بعد میرن سراغ جامع زدن و مرور. بنابراین تا اون زمان یه دور باید خونده باشی)
خب این هدف بلند مدتم رو ریز تر میکنم
از نیمه تیر قراره جدی شروع کنم. تا اول اسفند حدود هفت ماه فرصت دارم.
سه ماه ونیم رو میزارم برای مطالعه پایه دهم و نصف دوازدهم. سه ماه ونیم بعدی هم میزارم برا مطالعه پایه یازدهم و نصف دیگه دوازدهم
حالا همین سه ماه و نیم اول که برای دهم و نصف دوازدهم هست رو به اهداف ریز تر تبدیل میکنم
قدم دوم نیاز سنجی و عیب یابی هست
الان باید مشخص بشه توی این سه ماه و نیم لازمه چه کارهایی انجام بدی.
مثلن من نیاز دارم یه دور کامل همه کتابای اختصاصی دهم و نصف هردرس دوازدهم رو بخونم چون به هیچ کدوم تسلط ندارم. من توی دروس محاسباتی ضعیفم پس میخام ویدیو اموزشی ببینم. همچنین باید یه منبع خوب پیدا کنم و تست بزنم. نیاز به استراحت هم دارم. همچین روزهای رو باید برای جبرانی درنظر بگیرم چون شاید توی تایم تعیین شده نتونستم برنامه ام رو اجرا کنم.
زیست رو هرروز میزارم توی برنامم چون ضریب بالایی داره و برام مهمه روی تمام مطالبش مسلط بشم. شیمیم خیلی ضعیفه و باید زیاد روش کار کنم. ریاضی رو میخام مبحثیبخونم و نمیخام پایه به پایه پیش برم.
خب حالا که نیاز سنجی کردیم باید اهداف کوتاه مدت مشخص کنیم.
برای تعیین اهداف کوتاه مدت، اول تعداد فصل های هر درس رو مشخص کن. مثلن کل زیست دهم به همراه نصف دوازدهم میشه یازده تا فصل. این یازده تا فصل رو توی سه ماه و نیم به عبارتی توی ۱۴ هفته باید تقسیم کنی.
میشه هرهفته ۰.۷ فصل مثلن حدود ۱۰ صفحه رو باید از زیست بخونی.
برای بقیه دروس هم همینطوری باید مشخص کنی که هرهفته چقد از هر فصلش رو باید بخونی.
برای ریاضی هم اگه تصمیم گرفتی مبحثی بخونی، تعداد مباحث رو بشمر. مثلن مبحث مثلثات، تابع ، حد ، مشتق و... . بعد مشخص کن که نصف این مباحث رو باید توی این سه ماه و نیم بخونی. مثلن اگه ۱۰ تا مبحث شد، پنج تا از این مباحث رو مثل تابع حد مشتق مثلثات و هندسه رو توی این سه ماه ونیم باید بخونی.
هرکدوم از این مباحث هم خودشون چندتا فصل هستن. مثلن درمورد مبحث حد، فک کنم یه فصل از ریاضی یازدهم داشتیم و یه فصل از ریاضی دوازدهم.
تعداد مباحث و تعداد فصل هاشون رو که مشخص کردی بعد تقسیم کن توی تعداد هفته هات و منوجه میشی هرهفته چقد ریاضی رو باید بخونی.
و اینم بگم برای مبحثی خوندن ریاضی، به این توجه کن بعضی مباحث، پیش نیاز مباحث دیگه ان. مثلن تا وقتی تابع بلد نباشی نمیتونی حد رو بخونی یا تا وقتی حد رو بلد نباشی نمیتونی مشتق رو بخونی. پس خودت به ترتیب اینا رو بخون.
خب حالا وقتی همه اینا مشخص شد که هرهفته باید چقد از هر درس رو بخونی، باید بری سراغ قدم بعدی، یعنی نوشتن برنامه.
برنامه ای که مینویسی باید منعطف باشه.
برای هرهفته ات برنامه ریزی میکنی.
مثلن هفته اول قراره ۰.۷ یک فصل از زیست رو بخونی. یک فصل از تابع رو بخونی، نیم فصل از شیمی و نیم فصل از فیزیک بخونی.
خودت باید طبق شرایط خودت بسنجی اگه ریاضی برات سختتره پس توی این یک هفته، پارت های مطالعاتی بیشتری رو بهش اختصاص بده.
یا طبق تعداد تست هایی که قراره بزنی، اگه تعداد تست های زیست که از این ۰.۷ فصل قراره بزنی خیلی زیادن، پس به پارت های مطالعاتی زیادی نیاز داری که بتونی هم مطالب رو از رو کتاب بخونی و یادبگیری و تست هاش هم حل کنی.
مثلن من توی برنامه هفتگیم هرروز یک پارت یک ساعت ونیم صبح، و یک پارت یک ساعت و نیم عصر، زیست میزاشتم. صبح مطالعه میکردم، عصر تست میزدم
هرروز یک پارت شیمی هم داشتم چون توش ضعیف تر بودم ونیاز بود هرروز کار کنم
ریاضی و فیزیک هم یک روز درمیون عصر ها میزاشتم
مثلن شنبه عصر یک پارت ریاضی، یکشنبه عصر به جاش یه پارت فیزیک بود.
البته زمانی که ریاضیم خیلی سنگین بود، هرروز میخوندمش. و به جاش شیمی و فیزیک رو یه روز درمیون میکردم.
میتونی برای هرروزت هم مشخص کنی چه تعداد صفحه رو بخونی.
مثلن اگه توی هفته اول قراره نیم فصل شیمی بخونی میشه یه چیزی حدود ۱۸ صفحه. و اگه شیمی رو هرروز توی برنامه هفتگیت داشته باشی ینی روزی ۲ صفحه اش رو باید بخونی و تست بزنی. اینطوری بهتر میدونی هرروز تا کجا باید پیش بری.
اگه قراره برا مبحث خاصی توی اون هفته ویدیو ببینم هم باید تایمش رو درنظر بگیرم. مثلن اگه قراره اون ویدیو درمورد مبحث تابع سه ساعت تایمم رو بگیره باید اینو تو برنامم در نظر بگیرم. دو تا از اولین پارت هایی که ریاضی گذاشتم رو ویدیو میبینم و توی بقیه پارت های ریاضی طول هفته ام، خودم مطالعه میکنم و تست میزنم.
میتونی عصر جمعه رو برا خودت استراحت بزاری، صبح جمعه رو هم بزاری برای جبران درسی که مونده و نخوندی
و برنامه ات رو فقط از شنبه تا پنجشنبه تنظیم کنی.
تمام اینایی که گفتم بستگی به خودت داره. شاید تو اصن توانایی اینو داشته باشی که توی این سه ماه و نیم که من گفتم فقط دهم و نصف دوازدهم رو جمع میکنم، تو بگی کل. دهم و دوازدهم رو میخام جمع کنم.
اما سنگ گنده برندار. همیشه سعی کن برنامه ات رو سبک نگه داریدکه خودتو خسته نکنی و اینکه برات قابل اجرا هم باشه.
امیدوارم مفید باشه برات و متوجه توضیحاتم بشی و مسیرت رو پیدا کنی
موفق باشی