نوشته اصلی توسط
mahdi_artur
شما میخوای محاسبات ات قوی شه و خیلی ازین موضوع ناراحتی. درسته؟
من سال کنکورم خیلی دنبال تکنیکای سریع محاسبات بودم، یادمه مهروماه یکسری کتابچه های معروف داشت که قلق ها رو یاد میداد، اینارو تابستون خوندم فایده نداشت، بعدا افتادم دنبال dvd محاسبات سریع از حرف آخر بگیر برو تا ناشناخته ترین و حتی دزد ترین آدمای این زمینه اومدم dvd همه رو دیدم ولی نتیجه نداد. خلاصه همه کار کردم ولی نشد. راستش هیچ راهی جز یه راه پیدا نکردم و میخوام اون راه رو به شما هم یاد بدم...
این بود راه حل من:
15 دفتر 100 برگ یعنی 3000 صفحه فقط برای دو درس ریاضی و فیزیک چرک نویس کردم. از سر تا پای کل صفحات کثیف میشد. کاغذ اون زمان به گرونی الان نبود ولی من شلخته درو نکردم تا چیزی گیر خوشه چین ها بیاد :-) کم کم فیزیکم از 16 درصد تو یه آزمون مرحله ای تو آبان رسید به 60-70 تو آزمونای جامع مشابه کنکور بعد عید. ولی راستش خودم نفهمیدم چی شد که قوی شدم، چون سرم فقط تو همین دفترا بود و بدونِ بلد بودنِ حتی یه دونه راه حل مخفی عجیب غریب یا درسنامه خاصی سر جلسه هر سوال قابل حلِ ریاضی/فیزیک رو میزدم.
دوستِ خوب سرجلسه کنکور نه هر آزمونی این دستِ لعنتی سوالات رو با حافظه کاری یا فعال حل میکنه و فرصت برای استفاده از تکنیک یا کلک محاسباتی خاصی نیست، همین که 10 ثانیه فکر کنید این سوال کدوم تیپ بود؟ با کدوم کلک یا روش کلی که بلد بودم حل می شد؟ بازی رو باختی بدم باختی. شما باید با دیدن سوال دستت شروع کنه به نوشتن. باید انقدر با اعداد بازی کرده باشی انقدری ضرب و تقسیم روی کاغذ انجام داده باشی که دیگه حالت بهم بخوره از نوشتنِ خیلی موارد و حجم عمده این فرایندها صرفا در ذهن ات باشن و روی کاغذ چیزی رو بنویسی که مطمئنی ذهن لعنتی از پس محاسباتش قبلا برنیومده. دقت کن چی گفتم؟ " از پسش قبلا برنیومده " یعنی همین که سرجلسه ذهن شما به این فکر کنه که مشابه این سوال رو قبلا دیدم یا خیر بازی رو تو محاسبات باختی و این نکته ای هست که رتبه های برتر نمیگن و شما فکر می کنید این ها تکنیک های خاصی بلدن و سر کلاس های خاصی بودن. دوست عزیز آخرین مرحله تسلط اونجاییه که تو ذهنت همین که اون عدد رو دیدی کار محاسباتش رو استارت بزنی یه مقدار جلو بیای و وقتی کاملا قفل کردی یه سری اعداد بیاد رو کاغذ و به جواب آخر برسی. حالا خودت حساب کن رسیدن به این سطح از تسلط چه تمرین جانانه ای میطلبه.
حالا راه حل چیه جز نوشتن، جز عادت به حل هر سوالی؟ جز تکرار و تکرار و تکرار؟
تنها راه حلی که دارم و مطمئنم روی هر دانش آموزی جواب میده همینه.
پس به نظرم یه بازنگری روی مسیری که قبلا طی کردی تا به این قدرتی که در قدیم داشتی برسی، داشته باش و همون راهی رو طی کن که اصولیه.