سلام دوستان.
این تاپیک رو برای این ساختم که مشکلات و سوالاتمون رو تا خرداد اینجا بپرسیم و کمک کنیم به همدیگه.
سلام دوستان.
این تاپیک رو برای این ساختم که مشکلات و سوالاتمون رو تا خرداد اینجا بپرسیم و کمک کنیم به همدیگه.
سوال اول با خودم :/
گفته این عبارت 6 تا جمله داره.
الهی به حرمت آن نام که تو خوانی و به حرمت آن صفت که تو چنانی، دریاب که میتوانی.
میشه بگین چطور 6 تا شد؟ من 5 تا حساب میکنم... * از جزوه جعفری
فکر می کنم اینجوری حساب کرده:
پروردگارا/ سوگند می خورم(حذف به قرینه معنایی)/به احترام آن نامی که تو میخوانی/ و به احترام آن صفاتی که در تو هست/ یاریمان کن/ که فقط تو میتوانی یاورمان باشی/
سوگند می خورم ربطی به شبه جمله نداره. الهی شبه جمله است که یک بار حساب کردم. به حرمت آن نامی که تو خوانی/ (سوگند می خورم) هم دو تا جمله دیگه است. برای همین گفتم حذف به قرینه معنایی. حالا شاید دارم اشتباه می کنم ولی من شبه جمله "الهی" رو دوبار حساب نکردم. الهی اصلا کجاش معنی سوگند خوردن داره؟ شما فقط خدا رو خطاب قرار دادید.
ویرایش توسط Username_Copied : 20 اردیبهشت 1404 در ساعت 01:37
ویرایش توسط -Mahta- : 20 اردیبهشت 1404 در ساعت 11:32
اینو از استادم پرسیدم گفت تن ز جان مستور نیست و جان ز تن مستور نیست یعنی دوتاشون نهاد هستن ولی نهاد دو تا جمله مستقلن
مثل وقتی که میگیم من از تو نمیترسم و تو از من نمیترسی . اینجا چون نهاد ها اول شخص و دوم شخصن راحت میشه فهمید دو تا جمله ست و خب فعل ها هم به تبع فرق میکنن ولی توی اون بیته چون هم جان هم تن سوم شخصن فعلشون مثل هم شده و برای حفظ وزن یه بار اوردش. و اون واو فکر میکنم حرف ربطه
دیروزدر غربت باغ من بودم و یک چمن داغ
فعل به قرینه لفظی حذف شده. درسته؟ کلا میگیم مصدر فعل قبل و فعل حذف شده یکی بود بدون توجه به شناسه متفاوت حذفو لفظی میگیریم؟
Violins playing and the angels crying
When the stars align then I’ll be there
اینو الان نگاه کردم فرمول حذف به قرینه لفظی زده بود جلوشم ادرس دی 99 خارج داده بود.هرچی گشتم ندیدم همچین چیزیو تو سوالاش.چون نهادشون فرق میکنه معنوی باید بگیریم درسته؟
Violins playing and the angels crying
When the stars align then I’ll be there
در حال حاضر 6 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 6 مهمان)