خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

نمایش نتایج: از 1 به 5 از 5
    1. Top | #1
      کاربر انجمن

Mamoli
      نمایش مشخصات

بی انگیزگی در درس خواندن

سلام
      خیلی وقتا وقتی از ی نفر میپرسی چرا درس نمیخونی میگه انگیزه و حوصله ندارم.
      شاید برای شما هم این حالت پیش اومده باشه امروز میخوام تجربه شخصیم در این مورد بگم.
      راستش من خیلی آدم بی انگیزه ای بودم و اصلا حوصله درس نداشتم و اگه ی هفته به امتحان زمان داشتم درس نمیخوندم و روز قبل امتحان استرس میگرفتم و میخوندم به قول مادرم دقه نودی بودم.

همیشه برنامه مینوشتم ولی هیچ کدوم رو اجرا نمیکردم دو سه روز که درس میخوندم روز چهار دیگه درس رو ول میکردم . کلی کلیپ انگیزشی نگاه کردم و کلی مقاله خوندم ولی بازم مشکلم حل نشد.
      همیشه منتظر اون شنبه رویایی بودم که درس خوندن رو شروع کنم.
      ولی ی روز به خودم اومدم و دیدم ثمره این اهمال کاری شده دوسال پشت کنکور موندن و افسردگی. خیلی دلم میخواست درس بخونم ولی نمیتونسم ذهنم همش میگفت که نه ولش کن این درس سخته ، تو نمیتونی ، درس خوندن کار بیهوده ایه و....

اما ی روز به خودم اومدم و گفتم بسه دیگه اجازه نمیدم این افکار جلوی موفقیتم بگیرم . توجه کردین هرچی بیشتر ی کاری رو عقب بندازین انگیزه تون برای انجامش کمتر میشه یا هر بار که میگین من نمیتونم و این درس سخته و سراغش نمیرین دفعه بعد خوندن اون درس سخت تره. در واقع من باورم این بود که نمیتونم با مقاومت ذهنیم و افکار منفی مقابله کنم و اونا منو شکست میدن و بار هم که تسلیمشون میشدم اون باور منفی تغذیه میشد.

حالا من چکار کردم؟
      خوب سعی کردم برخلاف اون باور عمل کنم و ی باور جدید بوجود بیارم مثلا اگه ذهنم میگفت ریاضی نخون سخته و تو نمیتونی من عمدا ریاضی میخوندم یا اگه ذهنم برای درس خوندن مقاومت میکرد من برخلافش عمل میکردم. البته اینو هم بگم که خیلی کار سختیه که برخلاف الگوهای ذهنتیت عمل کنی و قطعا خیلی اذیت میشی چون افکار منفی و مقاومت های ذهنیت خیلی قوی هستن و تنها راهش تحمل کردنه. راستی از کمال گرایی پرهیز کنید اگه یک ساعت مطالعه براتون سخته برنامه درسی ۱۰ ساعته بر خودتون نریزین که شکست میخورین . باید قدم به قدم پیش برین
      مثلا امروز تصمیم میگیری دو ساعت مطالعه کنی میتونی اونو به ۸ تا پارت ۱۵ دقه ای یا ۶ تا پارت ۲۰ دقه ای تقسیم کنی اینجوری چون حجم کمه مقاومت ذهنی هم کمتره اما شاید ی کمال گرا از خودش بپرسه که خب دو ساعت کمه و نتیجه ای نداره ولی باید از خودش بپرسه آیا دوساعت درس خوندن بهتره یا هیچی اگه همون دوساعت هم بخونه در ماه ۶۰ ساعت مطالعه داشته ولی اگه درس نخونه ساعت مطاله اش در آخر ماه صفره
      البته بی انگیزگی دلایل زیادی داره مثل افسردگی یا بیش فعالی ، کمال گرایی، مشکلات خانوادگی و...
      اینا تجربه شخصی من بود شما هم میتونید راهکارهاتون پیشنهاد کنید
      ویرایش توسط Mahsa_khanoom : 15 آذر 1403 در ساعت 18:01

2. Top | #2
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      سلام واقعا ممنونم دقیقا همین مشکل رو دارم و خیلی خوب توضیح دادی ممنونم از امروز رفعش میکنم

3. Top | #3
      کاربر انجمن

Mamoli
      نمایش مشخصات
      خواهش میکنم
      البته ممکنه عوامل متعددی در بی انگیزگی دخیل باشه
      مخصوصا باور های منفی وقتی باور داشته باشی که نمیتونی درس بخونی مغز جوری برنامه ریزی میکنه تا این باور رو ثابت کنه برا همین تا کتاب بر میداری این فکر میاد تو سرت و چون بهش باور داری تسلیم میشی بنابراین باور های درست ایجادکن مثلا باور داشته باش که اگه من تلاش کنم موفق میشم اگه بخوام میتونم جلوی افکار منفی بگیرم یا اینکه من میتونم موفق بشم. یکی از دلایل موفقیت افراد باور داشتن به توانایی هاشون بوده
      البته باور ها رو نمیشه یک شبه تغییر داد و باید کم کم تغییرش بدی

4. Top | #4
      کاربر انجمن

Mamoli
      نمایش مشخصات
      up

5. Top | #5
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Mahsa_khanoom نمایش پست ها
      up
      سلام
      به نظرم انگیزه در دو حالت بوجود میاد :
      حالت ۱ »»» علاقه داشته باشی به کار
      حالت دو »»» یه کاری رو بری انجام بدی بازخورد مثبت بگیری
      این طوری میل و علاقه ات برای انجام اون کار زیاد میشه
      حالا این دقیقا یعنی چی ؟
      یعنی اینکه شما مثلا یه آزمون آزمایشی استاندار مثل سنجش شرکت میکنی
      برای سه هفته اش برنامه میریزی
      میری آزمون میدی درصد هات در حد تلاشت هست
      اینطوری میل و علاقه ات بیشتر میشه
      البته به نظرم این داخل هر کاری صادقه نه فقط درس خوندن

پ .ن : نظر شخصی

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)

کلمات کلیدی این موضوع

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن