خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

نمایش نتایج: از 1 به 7 از 7
    1. Top | #1
      همکار سابق انجمن
      کاربر برتر
      کاربر حرفه ای

نمایش مشخصات

از فازی به کنکوری آتی !

سلام به همه‌ی دانش‌ آموزای عزیزِ فرومی
      امیدوارم هرجا هستید حالتون عالی باشه❤️

امروز میخوایم درمورد یکی از بزرگترین آفت های دوران کنکور یعنی عقب انداختن کارها صحبت کنیم
      خیلی هاتون ممکنه بخاطر همین به تعویق انداختن کارها،حال خوبی نداشته باشین الان
      کلی درس نخونده و تلنبار شده داشته باشین و امید و انگیزه ای هم براتون باقی نمونده باشه که برین سراغشون
      میخوام بهتون کمک کنم از شر این عامل مزاحم خلاص شین و روی روال درس خوندن بیفتین

قبل از هرچیزی لازمه بدونیم اصلا چرا ما کارهامون رو به تعویق میندازیم ؟

دلایل مختلفی میتونه داشته باشه اما ما به طور اختصاصی میخوایم درمورد دوتا از شایع ترین هاش در بین دانش آموزای کنکوری صحبت کنیم
      یکی وسواس مطالعاتی و کندخوانی و دیگری کمالگرایی

وسواس مطالعاتی به دلایل مختلفی ممکنه اتفاق بیفته
      شامل عادت های مطالعاتی غلط،باور به اینکه اگه تست ها رو دارم غلط میزنم چون درسنامه رو خوب نخوندم یا اینکه ممکنه فراموش کنم مطالبی رو که میخونم پس بهتره مدام سطرها و پارگراف های قبلی برگردم و ...
      و درنهایت این وسواس مطالعاتی خودش منجر به کندخوانی هم میشه
      کندخوانی باعث میشه پیشروی شما کم باشه و در طولانی مدت از درس خوندن دلزده شین

خب این مشکل وسواس رو چجوری باید حلش کنیم؟
      اولین راهکار خیلی ساده این هست که

بعد از مطالعه هر درسنامه یا هر بخش از جزوه،از اون مبحث تست بزنید
      وقتی یه فصل سنگین یا تعداد زیادی درسنامه رو پشت سر هم مطالعه میکنید و بعد میاید تست میزنید چونکه فاصله زیادی بین مطالعه و تمرینتون افتاده تست های بیشتری رو غلط میزنید و هربار حس میکنید که باید بیشتر مطالعه کنید

که این فکر کاملا اشتباهه

راهکار بعدی برنامه‌ریزی حجمی - زمانی هست
      به این صورت که مشخص میکنید مثلا یک گفتار زیست یا ۵ صفحه شیمی رو در مدت زمان مشخصی بخونید
      این کار باعث میشه که متمرکزتر درس بخونید و وقت تلف نکنید

منابعتون رو متناسب بل سطح خودتون انتخاب کنید

مثلا اگر توی درس فیزیک ضعیف هستید و توی این درس فقط وسواس دارید و کند جلو میرید نباید برید با یه منبع سطح بالا شروع به کار کنید وقتی کامل مباحث اولیه رو یاد گرفتید و قویتر شدید برید سراغ منابع سخت‌تر

راهکار کاربردی بعدی اینه که اگه موقع تست کار کردن نتیجه خوبی ندارید از اول شروع نکنید به مطالعه ی کل درسنامه ها
      مثلا اگر تو مبحث واکنش‌نویسی از شیمی دهم مشکل دارید و برنگردید از ابتدای فصل،کل فصل رو دوباره مطالعه کنید‌‌
      این کار باعث کندخوانی و وسواس بیشترتون در مطالعه میشه

به‌ جاش وقتتون رو بذارید برای همون مبحث کوچیکی که اشکال دارید و مشکلاتتون رو حل کنید

مسئله دیگه‌ای که باعث پشت گوش انداختن کارها میشه کمالگرایی در مطالعه هست
      کمالگرایی دقیقا زمانی اتفاق میفته که ما از قبول کردن هر معیاری که کمتر از کمال باشه خودداری میکنیم پس تو وهله‌ی اول اصلا اقدام نمیکنیم
      فرد کمالگرا مثل ماهیگیریه که تمام زندگیش رو برای پیدا کردن بهترین قلاب ماهیگیری گذاشت و در آخر هم هیچوقت به دریا نرفت
      یادتون باشه کمال‌گرایی فقط شما رو عقب نگه‌میداره

و در نهایت هیچ "کمالی" وجود نداره و مادامی که ما زمان و انرژیمون رو میذاریم برای دنبال کردنش نتیجه‌ی جز اضطراب، استرس و سرخوردگی برامون نداره
      پس سعی کنید بهترین خودتون رو در لحظات انجام بدید و هر روز از دیروزتون یه مقدار بهتر بشید

و اما راهکارهای مبارزه با کمالگرایی :

یکی از راه‌های حل این مشکل گذاشتن هدافای کوچک برای خودتونه

برای مثال به‌جای اینکه بگید من باید ۱۲ ساعت از ۸ صبح درس میخوندم شروع کنید بازه‌های زمانی ۱.۵ ساعته برای خودتون در نظر بگیرید و تمرکزتون رو بذارید روی انجام دادن اون ها

راهکار دیگر اولویت‌بندی کردنه
      اگر یه آزمون آزمایشی دارید و باید حجم زیادی از مباحث رو بخونید بیاید به‌ جای اینکه تصمیم بگیرید همه‌ی مباحث رو بخونید و در آخر هم زمان کافی نداشته باشید و سرخورده بشید اولویت بندی کنید و مباحث مهمتر رو اول مطالعه کنید و اگر وقت داشتید برگردید سراغ باقی مطالب

به عنوان نکته ی آخر به یاد داشته باشید
      شرایط ایده آل و مطلوب هیچوقت به طور کامل فراهم نمیشه
      شما در هر وضعیتی که هستید قدم اول رو بردارید شرایط هم به مرور بهتر میشه
      روزای خوب نمیان بلکه شما باید اون ها رو بسازید

آرزوی موفقیت برای همه‌ی فرومیای عزیز .

2. Top | #2
      کاربر فعال

AkhmooAsabani
      نمایش مشخصات
      یکی خلاصه بگه بی زحمت

تنبلم خودتی
      ? Happy or sad

3. Top | #3
      کاربر حرفه ای

Sheytani
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط TomyShellby نمایش پست ها
      یکی خلاصه بگه بی زحمت

تنبلم خودتی
      چکیده مطلب این بود ک گشاد نباشید.تست زدن را ب تعویق نیندازید . امروز و فردا نکنید و درهمان لحظه کار خود را ب انجام برسانید

4. Top | #4
      کاربر فعال

AkhmooAsabani
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط queen of konkur نمایش پست ها
      چکیده مطلب این بود ک گشاد نباشید.تست زدن را ب تعویق نیندازید . امروز و فردا نکنید و درهمان لحظه کار خود را ب انجام برسانید
      عا قربون ادم خلاصه گو
      ? Happy or sad

5. Top | #5
      کاربر نیمه فعال

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      خیلی عالی بود، مثال‌های خوبی هم زده بودی، دمت گرم

6. Top | #6
      همکار سابق انجمن
      کاربر برتر
      کاربر حرفه ای

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Nima17 نمایش پست ها
      خیلی عالی بود، مثال‌های خوبی هم زده بودی، دمت گرم
      قربونت
      موفق باشی ❤️

7. Top | #7
      همکار سابق انجمن
      کاربر برتر
      کاربر حرفه ای

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط hosseyn نمایش پست ها
      کمالگرایی
      کمالگرایی
      کمالگرایی
      یعنی ۱۹ سالمه
      از موقعی که چشم وا کردم گرفتار این کمالگراییِ کوفتی بودم
      سمی ترین و مزخرف ترین و آشغال ترین چیز میتونه باشه.
      فکرشو بکنین اون موقعی که کلاس هشتم بودم فکر میکردم دیگه دیر شده و نمیتونم به جایی برسم (:
      حتی اون موقعی که بچه تر بودیم و تو مدرسه و تو کوچه ها فوتبال بازی میکردیم، وقتی که دوستام همه میخواستن گل بزنن و خودی نشون بدن، من احمق همیشه وایمیستادم دفاع چون جرات نداشتم برم جلو (:
      آخ آخ یادم میفته که چقدر سر این کمالگرایی تو زندگیم حماقت کردم تا مرز سکته میرم انگار.
      کمالگرایی - عدم اعتماد بنفس و عزت نفس .
      چیزایی که به معنی واقعیِ کلمه نابودم کردن و باعث شدن تو زندگیم به هیچ جا نرسم. اینا باعث شدن که خجالتی باشم، منزوی باشم، وحشتناک ترسو باشم و از مسخره ترین چیزا هم بترسم (چیزی که هنوزم تو خودم دارم و خودمو یه آدم بزدل میدونم)، جرات رفتن به باشگاه و کلاس زبان و سرکار رفتن و مهارت یادگرفتن نداشته باشم، باعث شدن که خودمو در این حد نبینم که توی درس به جاهای بالا برسم، باعث شدن چندسال به طرز احمقانه ای وقتمو تلف کنم و برای بار سوم بمونم پشت کنکور.
      ای خدا چه آدم سمی ای بودم و هستم من ...
      چقدر حسرت زندگی ای که نکردم رو دارم.
      زندگیِ من انگار تا الان فقط توی خوردن و خوابیدن و نفس کشیدن و البته ترسو بودن خلاصه شده. چقدر بخاطر این ترسو بودنم به خودم استرسای بیخود وارد کردم و باعث شدم از الان موهای سرم بریزه ...
      یه بار نشد پدر مادرم سرشونو بالا بگیرن بگن این پسر ما ئه ...
      یعنی اگه روزی برسه که از شر این کمالگرایی و نداشتن اعتماد بنفس و عزت نفس خلاص بشم، قشنگ انگار یه آدم نو شدم که ۱۸۰ درجه با قبلش فرق میکنه.
      .
      .
      .
      .ببخشید سرتونو درد آوردم
      فرصت خوبی بود یه کم خودمو خالی کنم
      مرسی از استارتر عزیز بابت این مطلب مفید
      مرسی واسه اینکه تجربتو در میون گذاشتی با ما
      همه این سدهای مطالعاتی رو‌از وسط بردار و‌باهاشون مقابله کن ، نزار چیزی فاصله بندازه بین تو و اهدافی ک واسشون تلاش میکنی
      قطعا میتونی و‌موفق میشییییییی❤️

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن