سلام . اول اینکه توقع نداشته باش مثل ۹۹٪ تاپیک ، سایت ها ، پیج ها و نظرات نقد و تحلیل دیگه بیام رفتار کنم .
ببین همین الان که داری دنبال منبع خوب میگیردی آقای x , تو اون تایم ۱۰ تا تست از تو جلوتر افتاده پس بهترین منبع زمان تو هست .
بهترین منبع یعنی چی؟ منبعی که حجمش از همه کتابا بیشتر باشه؟ سطح تستاش از همه کتابا بالاتر باشه؟ درسنامش از همه مفصل تر باشه؟و.... (خب مشکل اینجاست که هر کدوم از اینا میتونن درست باشن ولی بر اساس تایم ، ساعت مطالعه ، شخصیت ، روحیات ، سلیقه و پیش زمینه ای که داری !)
اصلا تویی که الان دنبال بهترین منبع میگردی چقدر واسه کنکور وقت گذاشتی ، چقدر تست زدی ، چقدر کتاب درسیتو خوندی ؟ اصلا کاری انجام دادی یا فقط داری فکر میکنی که بهترین منبع چیه؟ خودتو گول نزن! الان من هم بهت چهار تا منبع معرفی کنم بازم دوست داری بری اینترنتو زیر و رو کنی دوباره ببینی کدوم منبع بهترینه و این دور باطله...
اگه واقعا میخوای بهترین منبع رو پیدا کنی اول باید بری یه دفتر و خودکار برداری و بری بر اساس پایه ، سطحت ، تکلیف و نظر معلمت (اگر کلاس محوری) ، کتاب ها رو دسته بندی کنی و سپس نمونه هر کدوم از این کتابا رو کامل بررسی کنی و سر خود از رو نظر من و بقیه نری کتاب بخری وگرنه بهترین و پر فروش ترین کتابای بازار رو هم بدون بررسی اولیه بخری بهت قول میدم کنکورتو خراب میکنی!!! حاظرم شرط ببندم بخاطر اینکه فقط به خاطر اسم و فروش اون کتاب رفتی خریدی و مثل ۹۰٪ بقیه افراد تصمیم گرفتی که خیلیاشون پشیمونن از این کار! هر کتاب مناسب یه گروه افراده نباید از رو نظر کلی کتابی که شاید مناسبت نباشه رو بری بخری آخه!!!
اگر دانش آموز دهمی هستی کتاب های مرتبط به پایه خودتو تهیه کن (البته برای درس ریاضی اگر میخوای از همون دهم فراتر و حرفه ای بری جلو استفاده از کتاب جامع رو پیشنهاد میکنم )
اگر دانش آموز یازدهمی هستی باز هم کتاب های مرتبط به پایه خودتو تهیه کن (البته اگه قبلا کتاب تهیه نکردی برای درس ریاضی که گفتم جامع تهیه کنی بهتره و ترجیحا فیزیک هم کتاب پایه تهیه کنی بهتره به نظرم ؛ ولی برای زیست و شیمی کتاب مناسب دهم و یازدهم (پایه) با هم نداریم یه پینوکیو پایه و یه شیمی پایه خیلی سبزه که برای فاز مرور بهتره ولی واقعا برای دانش آموز صفر و یا کسی که پایه مرتبط خودشو کار نکرده ضروری و کاربردی نیست!(بر اساس کتاب های منتشر شده فعلی بازار تا به این تاریخ!)
اگر دانش آموز دوازدهمی هستی دو حالت داری : ۱. یا کلا دهم و یازدهم رو کنکوری و تستی کار کردی ۲.یا کلا تازه به فکر افتادی و هیچ پیش زمینه تستی نداشتی
برای دسته اول : خب تبریک میگم شما ۶۰٪ راه رو با موفقیت سپری کردی و میتونی تابستون سال کنکورتو به مرور و جمع بندی پایه اختصاص بدی ، متاسفانه منابع خوب در سطح بازار برای مرور پایه به اونصورت وجود نداره که گفتم برای ریاضی و فیزیک که گفتم کلا برای شروع ، به ترتیب باید جامع و پایه گرفت ولی برای زیست و شیمی فقط پایه خیلی سبز تو بازار موجوده که بد نیستن ولی برای دانش آموز کنکوری که دوازدهم هم داره جامع اون کتابا با پایش فرقی نداره فقط پایه دوازدهم رو تو کتاب جامع اضافه کردن که خب برای توی کنکوری این بهتره !خب پس اگه میخواید بگیرید همون جامع بخرید..
اما توصیه اصلیم اینه که تستای مارکدار ، گلچین شده و علامت دار کتاب تستای قبلیتون رو بزنید خیلی بازدهی بیشتر و خروجی بهتری داره و تو هزینه هاتون هم صرفه جویی کردین..
برای دسته دوم : متاسفانه باید بگم کارتون خیلی سخت تره از گروه قبلی و ریسک بزرگی کردین ، اما همین که زودتر به فکر افتادین خودش خیلی خوبه به نظرم اگر شرایط و توانشو دارید برای دروس حساس و سخت (مثلا برای من درس ریاضی بود) کلاس شرکت بکنید و بر اون اساس پایه تون رو شکل بدید بهتره ، استفاده از یک کتابچه یا جزوه ی جمع و جور مرور ( ریاضی دوره اول متوسطه + مباحث پایه دبیرستان توی کتاب پایه دهم و یازدهم ) کار رو شروع کنید برای بقیه دروس مثل فیزیک که باز خریدن کتاب پایه (دهم + یازدهم تو یه کتاب ) منطقی ترین گزینه موجوده ، برای شیمی به نظرم تصمیم یکم سخته ، اگر پایه شیمی خیلی ضعیفی دارید تنها توصیم اینه که از کتاب شیمی جامع خیلی سبز برای شروع تست زنیتون استفاده کنید تا راه بیفتید در ادامه پست های بعدی کامل تر براتون توضیح میدم . برای زیست هم واقعا پیشنهاد دادن کتاب جامع برای دانش آموز سطح صفر کار عقلانی نیست چون کتاب خوبی برای این دسته از دانش آموزان نداریم و شما باید ترجیحا از کتاب های تک پایه و یا کلاس برای ساختن بیس اولیه استفاده کنید
نکته تکمیلی : اکثر کتابای بازار پایه (دهم و یازدهم) ندارند در عوض یک کتاب جامع دادن بیرون که دوازدهم رو هم توش قرار بدن پس خیلی روی اینکه کتاب پایه بگیرید پافشاری نکنید
مثلا ما کتاب شیمی پایه میکرو چاپ جدید توی بازار نداریم ولی در عوض کتاب شیمی میکرو جامع داریم که هر سه سال با همه و میتونین از اون به عنوان منبع تکمیلی شیمی استفاده کنید)
گروه بعدی پشت کنکوری ها و یازدهمی هایی که دهم رو خوب یا اصلا کار نکردن
برای پشت کنکوری ها مفصل تو پست بعدی حرف دارم
و اما یازدهمی هایی که تازه هوشیار شدن و به فکر افتادن که فرصت خوبیم هست و چیزی رو از دست ندادین ولی از همین الان کنکور رو جدی بگیرین
پیشنهادم برای شما توی هر درس :
زیست شناسی : استفاده از کتاب تک پایه منتها با برنامه به گونه ای که هر دو پایه دهم و یازدهم رو بتونید با هم کامل پیش ببرید
شیمی: باز هم کتاب تک پایه رو توصیه میکنم به همون روشی که توی زیست شناسی عرض کردم خدمتتون
ریاضی : چون دهم کتابی نگرفتید یا اصلا کار نکردید پیشنهادم کتاب جامع هست چون منطقی ترین گزینه برای همه دانش آموزانه منتها اگر معلمتون ازتون کتاب سال خودتونو خواسته یا میخواید تک پایه بر اساس آزمون های سال تحصیلی خودتون جلو برید بحثش جداس ولی میتونید سر فصل ها رو از کتاب جامع استخراج کنید و بزنید و دیگه نیازی به خرید کتاب جدا برای پایه خودتون نباشه)
فیزیک : منطقی ترین گزینه خرید کتاب پایه هست (پایه خیلی سبز ، میکرو ، مهروماه یا الگو که یکم سطحش نسبت به دو کتاب قبلی بالاست)
بقیه اش رو در پست بعدی در خدمتتون هستم.