سلام و درود به همه دوستای عزیز. امیدوارم که اوضاع و احوالتون عالی باشه.
چند روز پیش بود که یکی از دوستای خوبم تو انجمن گفتن که درباره زمینشناسی یه سری توضیحاتی بدم و بعد از اینکه اومدم و دیدم که درباره درس زمینشناسی خیلی صحبت نشده تو انجمن، تصمیم گرفتم که یه مطلبی درباره این درس بنویسم. فقط دو تا نکته رو قبل از ورود به بخش اصلی متن خدمتتون عرض کنم:
1-من تو کنکور سراسری 1401، 63 درصد زمینشناسی جواب دادم که تاثیر واقعا خوبی روی رتبه در منطقه و رتبه در زیرگروه دو من داشت؛ به شکلی که من الآن شاید پزشکیهای اواخر تیپ دو و پزشکیهای تیپ سه رو بیارم(و شاید هم نیارم)؛ در حالی که به احتمال بسیار زیاد داروسازیهای تیپ یک رو میارم. این از تاثیر زمینشناسی تا پیش از مصوبه جدید کنکور. فقط یه چیز دیگه که نیازه بگم اینه که من درصد خیلی بالایی تو درس زمین شناسی نداشتم و طبیعتا ممکنه بعضی از نکاتی که عرض میکنم، اشتباه باشه. پس به بزرگی خودتون ببخشید و درباره مطالبی که میگم حتما فکر کنین که آیا این صحبتها برای شما هم جواب میده یا خیر.
2-اما با مصوبه جدید کنکور، "به احتمال بسیار زیاد"(چون هنوز جزئیات دقیقی منتشر نشده)، درس زمینشناسی دارای ضریب میشه و برای قبولی در کلیه رشتههای زیرمجموعه گروه آزمایشی تجربی، درس موثری به حساب میاد. حالا ممکنه حرکات دیگری هم بزنن که خب اولا احتمالش کمه و ثانیا، باز هم "به احتمال بسیار زیاد"، درس زمینشناسی "حداقل" برای داروسازی موثر خواهد بود.
3-فقط برای تاکید دوباره، این متن آغشته به نظرات شخصی منه و اگه خواستین از این صحبتها استفاده کنین، حتما با توجه به علایق، سلایق و شیوه درسخوندنتون مطالب رو شخصیسازی کنین. خیلی ممنون
خب بریم سراغ بخش اصلی متن:
توضیحات کلی درباره درس زمینشناسی:
درس زمینشناسی فقط در پایه یازدهم و در قالب یک کتاب حدودا 120 صفحهای و در 7 فصل ارائه میشه. درس زمینشناسی، به طور کلی، یه درس حفظی به حساب میاد؛ هر چند که گاها مسائل خیلی آسون یا سوالات مفهومی هم برای این درس دیده میشه. البته با توجه به تغییرات جدید، احتمالا ما سوالات مفهومی یا مسئله بیشتری رو میبینیم. اگه حفظیاتتون خوبه، احتمالا درس زمینشناسی برای شما یه درس متوسط محسوب میشه و نیاز نیست که زمان خیلی زیادی برای این درس بذارین. تو بعضی بخشهای این درس، ممکنه شما بعد از یک یا حتی چند بار خوندن یه مطلب، اونو کامل متوجه نشین و حس تسلط نکنین که این کاملا طبیعیه(برای سایر درسها هم این قضیه وجود داره.) و جای نگرانی نداره. مطمئن باشین که در دفعات بعدی مرور، مطلب رو به خوبی متوجه میشین. البته امیدوارم بد برداشت نکرده باشین، منظور من ماسمال کردن دروس و گذشتن از روشون به امید اینکه بعدا برای مرور برمیگردم نیست که این یه اشتباه خیلی خیلی بزرگه. حتما تمام تلاشتون رو بکنین که مطالب رو به خوبی بفهمین، مسائل رو بتونین حل کنین و حفظیات رو انجام بدین ولی اگه احیانا، مطلبی رو نفهمیدین و رو اعصابتون رفت، فعلا ازش رد بشین تا مرور بعدی که بهش میرسین.
**نکته خیلی خیلی مهم**:
نحوه برنامهریزی"پیشنهادی من" برای درس زمینشناسی :
"به نظرم"، از همین آغاز سال، شروع به خوندن زمینشناسی کنین و خوندن این درسو عقب نندازین. درس زمینشناسی، به اندازه چهار درس دیگه شما(با توجه به مصوبه جدید) مهم نیست و نیاز نیست زمان خیلی زیادی رو به خوندنش اختصاص بدین.(یه نکتهای رو آقا علی عزیز پائینتر اشاره کردن درباره روزانه خوندن زمین که کاملا باهاشون موافقم. ببینین من خودم هم پارسال هر روز زمین رو نمیخوندم و این مطلب رو با توجه به احتمال افزایش اندک سختی زمین تو کنکور 1402 عرض کردم، و گرنه اگه احساس شخصیتون اینه که سطح درس زمینشناسی در همون حد باقی میمونه یا تغییر چندانی نمیکنه، نیازی نیست هر روز این درس رو بخونین و قطعا وقتشو به دروس دیگتون بدین که خیلی مهمترن. مرسی)
اگه از همین اول سال شروع به خوندن زمینشناسی کنین، بعدا نه استرس این درس رو خواهید داشت و نه نیازه که یه زمان زیادی رو بهش اختصاص بدین. شما با اختصاص دادن یه زمان معقول به این درس، میتونین به درصد خیلی خوبی برسین.
نحوه مطالعه"پیشنهادی من" برای درس زمینشناسی:
تو درس زمینشناسی، و همه دروس دیگه، اولویت یکتون باید کتاب درسی باشه. شما در وهله اول، کتاب درسی رو بر اساس برنامهای که دارین، بخونین. تو درس زمینشناسی، فعالیتهای کتاب درسی هم اهمیت بالایی داره. اگه دبیرتون فعالیتهای کتاب درسی رو پاسخ نداده، پاسخ این فعالیتها رو از کتاب کمکدرسیتون نگاه کنین.
تو درس زمینشناسی، فقط تو دو حالت نیازه که به درسنامه کتاب کمکدرسیتون مراجعه کنین که اولین حالت برای دیدن جواب فعالیتهای کتاب درسیه و دومین حالت، زمانیه که شما یه مطلب رو از روی کتاب درسی میخونین ولی به طور کامل متوجه نمیشین که قضیه چی بوده. در غیر این دو صورت، نیازی به خوندن درسنامه کتاب کمک درسی نیست.
بعد از اینکه تسلط نسبی رو روی متن کتاب پیدا کردین، بیاین به سراغ تستها و بر اساس برنامهای که دارین، تستها رو بزنین. کتابهای کمک درسی زمینشناسی، به شکل کلی تعداد تستهای خیلی بالایی ندارن و با یه برنامهریزی خوب میتونین تا پایان سال یه کتاب رو تو درس زمینشناسی به خوبی به اتمام برسونین و یه درصد خیلی خوب رو تو کنکور سراسری کسب کنین.
درباره منبع کمک درسی هم، من شخصا کتاب زمین شناسی جامع مهر و ماه تالیف آقای روزبه اسحاقیان رو میپسندم ولی اینکه نظر من چیه اصلا مهم نیست. شما خودتون برین نمونه صفحه کتابهای کمک درسی رو بخونین و ببینین که با کدوم کتاب بیشتر ارتباط برقرار میکنین. اون کتابی مناسب شماست که بتونین با خوندنش مطلب رو یاد بگیرین. ممکنه شما با کتاب خیلیسبز، میکرو یا منتشران بتونین بهتر یاد بگیرین.
نکاتی که میتونه به شما تو کسب درصد بالای زمینشناسی کمک زیادی کنه:
1-هرگز از اهمیت کتاب درسی، تو هر درسی، غافل نشین.
2-تو درس زمینشناسی افراط و تفریط نکنین. نه زمان خیلی کمی(مثلا 5-10 دقیقه) رو به این درس اختصاص بدین و نه زمان خیلی زیادی(1 ساعت یا 1 ساعت و نیم).ممکنه مطالبی در این درس باشن که 5-10 دقیقه طول بکشن و مطالبی هم باشن که 1 ساعت خوندنشون طول بکشه، ولی من به شکل میانگین عرض کردم.
3-از اهمیت تستزنی تو درس زمین شناسی، و به طور کلی همه دروس، غافل نشین.
4-برنامه روزانه مناسبی برای خوندن درس زمینشناسی داشته باشین.
دوستای عزیزم، اگه من تو نوشتن این مطلب جایی رو خوب یا کامل ننوشته بودم، شرمندم. اگه سوالی هم بود، حتما بپرسین. باعث افتخار و خوشحالیمه که بتونم جواب بدم و تمام سعیمو میکنم که تو حداقل زمان ممکن این کارو انجام بدم.