سلام عزیزای من
راستش اول نمیخواستم اینو عنوانش کنم بعد فکر کردم دیدم شاید این چالش رو خیلیاتون داشته باشین ولی اونقدرا بهش اهمیت ندادین و ازش گذشتین برای همین من اینو امروز 20 دی 1400 تصمیم گرفتم اینو هایلایت کنم تو مغزم و واسش هر راهکاری که خودم بلدم یا شماها چیزی واسه گفتنش دارین اینجا تو این تایپک بازگو کنید
برای هممون پیش اومده یه برنامه منطقی طبق نقاط ضعف و قوتمون واسه خودمون بنویسیم وچند روز به عنوان روتین انجامش بدیم ولی چون ما یه بک گراند هایی داریم دوست داریم همون ساعتی که تو برنامه واسه خودمون پررنگ کردیم بیدار بشیم ، بخوابیم و دروسمونو بخونیم
اما اون بک گراند ها چی ها هستن ؟ عدم عزت نفس ، مقایسه ، تمسخر ، تحقیر، رقابت ، شکست ، ناکافی بودن ، عدم آگاهی از مسیر ، متمرکز شدن روی شهر دلخواه و رتبه و درصد ، دبیرعوض کردن ، جزوه و کتاب زیاد ، ترسیدن از تست ، تنبیه کردن خودمون
اینها مواردی هست که باعث میشه تو روند تصمیم گیریه جدیمون یه مانع و حس توقف بهمون بده . 90 درصدش از ناخوداگاهمون نشات میگیره چون عوامل محیطی باعث میشه تو ذهنمون اینها ثبت بشه شروعش از 1 سالگی تا 6 سالگیه
بعد این سنین چیزی که تشکیل شده تو ناخوداگاهمون در ابعاد مختلف تو زندگیمون خودشو نشون میده . مثلا من تو 1 تا 6 سالگی بخاطر جنسیتم نمیتونستم فوتبال بازی کنم چیزی که دیگران یه کار پسرونه میدونن و واسه یه دختر شکننده و ضعیفه ولی باعث میشه تو ناخوداگاهم ثبت بشه من یه آدم ضعیفم . لازم نیست همیشه چیزی به زبون بیاد و بهمون حس منفی دست بده گاهی با منع کردن یا جلوگیری از انجامش باعث ثبت شدنش تو ناخوداگاه میشه
پس هر چیزی که شنیده بشه ، گفته بشه ، رفتار بشه و دیده بشه تو ذهنمون ثبت میشه چطوری؟ مثل هیستوری کروم عمل میکنه هرچیزی که جستجو کنی ثبت میشه میتونی گزینه ذخیره موندن همیشگی رو بزنی یا تویه 18 ماه فقط ذخیره نگهش داری
اینقدر ذهن قدرتمنده .
پس چیزی که الان داریم بخاطرش به این در و اون در میزنیم یه بک گراند قدیمیه که تشکیل شده داخل مغزمون و اون اینقدر تو مغزمون رشد کرده تو دوران کودکی و نوجوانی و جوانی که تبدیل به یه درخت محکم شده
سوال : چطوری من میتونم این بک گراند رو عوض کنم ؟
سوال : من میخوام تغییر کنم انگار تو آب راکدم خسته شدم از این وضعیت
سوال : من گذشته خوبی نداشتم نمیخوام این روی الانم تاثیر بزاره چیکار کنم؟
سوال : راهی هست این گذشته رو کمرنگ کنم و یه راه جدید واسه خودم بسازم؟
وقتشه که بگم معلومه که راهی هست ولی همین طور که از سنین پایین ناخوداگاهمون برنامه ریزی شده و اینطوری بالا اومده الان بخوایم این سیستم رو عوضش کنیم ممکن نیست باید آروم آروم پیش رفت
یک شبه غیرممکنه چرا؟ چون تورو پس میزنه و مسخره ت میکنه و بهت میگه لطفا چرند نگو تو کجات به تغییرات میخوره؟ میشه ساکت بشی؟
دقیقا هر کاری کنی و هر چیزی به خودت تو تنهاییات بگی تورو سرکوب میکنه
پس بهترین کار آروم آروم شروع کردنه
اگه من یه دوره به خودم حس ناکافی بودن و لیاقت نداشتن و بدبخت بودن و شکست خورده تو تموم مراحل زندگی داشتم
و هر شب کارم دوره کردن احساساتم که توسط دیگران لگدمال شده هست و هر کاری میکنم اعم از یکذره بهتر شدن وضعیت
پس باید متوقفش کنم
چون هر چقدر به خودم یادآور بشم من همون کسیم که همه میان ازش مثل نردبون میرن بالا و تا موقعی که لنگن من هستم براشون ولی وقتی کارم گیره کسی نیست و هی سرکوفت بزنم به خودم و این روند رو ادامه بدم
هیچ فایده ای نداره هم زدن حس و حال منفی جز بوی آزار دهنده و منزجر کننده چیزی واست نداره
پس تمومش میکنم و بجاش یه دوره
21 روزه رو شروع میکنم .
اسم این دوره
فرمت هست .
یعنی اطلاعات دوران کودکی تا جوانی قراره کمرنگ تر بشه همون درخت محکمی که شکل گرفته رو قراره آروم آروم قطعش کنیم اگه بخوایم یکدفعه از پا بندازیمش خودمون زخمی میشیم
تو این دوره فرمت قراره چیکار کنیم؟
قراره من یه موسیقی مخصوص این دوره رو بهتون بدم و شما در قبالش یه دفتر و خودکار تهیه میکنید و تموم جملات بدی که از دوران کودکی تا جوانی تو ذهنتون هست و عذابتون میده رو بنویسید و روبه روشم جملات مثبتی که میخوایم در قبالش انجام بدین رو بنویسید مثلا :
من واقعا از خودم متنفرم چون هر وقت میخوام یه کاری رو شروع کنم یه وقفه میفته .......... من واقعا خودمو دوست دارم کاری که میخوام رو با تموم وجودم انجامش میدم
تو هیچ وقت تغییری نمیکنی نگاه به وضعیت مزخرف زندگیت کن خودتو گول نزن.......... من هر وقت خودم بخوام تغییر میکنم و وضعیت زندگیمو هر روز بهتر میکنم چون آگاهم به خودم
این روش اهرم رنج و لذته که تو دوره فرمت قراره انجام بشه تاثیرات فوق العاده ای داره اگه واقعا هر روز انجام بدین این چیزی که نوشتم نمونه بود .
وقتی این کارو انجام بدین اوایل اگه دیر از خواب هم بیدار بشین حس بی خیالی ندارین بیشتر حس خیانت به خودتون دست میده که چرا به قولم عمل نکردم همون ساعتی که تعیین کردم بیدار بشم
این حس رو در خودتون دارین چون ناخوداگاهتون میجنگه شمارو شکست بده مثل تموم این سال هایی که داشتید همین روند رو ادامه میدادین و یکذره تغییر هم حس کنه تورو دوست داره تو وضعیت قبل ببینه
نه چیزی که داره خلافش انجام میشه .
پس در قدم اول این روش اهرم رنج و لذت رو انجام میدین موقع انجام دادنش حتما اهنگ رو پلی کنید تا سطح انرژی تونو بالا ببره .
واسه کمرنگ شدنش باید یه اقدامی انجام بدین و راهش همینه
اگه تایپک مورد استقبال قرار گرفت راه های بعدیم بهتون میگم ولی قدم اول اینه .
یاعلی