واقعا یکی از درست ترین نظراتی بود که خونده بودمسلام شما رو نقل میگیرم تا حرف بزنم و لی مخاطب حرفهام شما نیستید.
والا ما هم همینطور میگیم بشه ولی فعلا که برعکسش اتفاق افتاده یعنی بودن کسایی که عاشق یه رشته ای بودن و رفتن دیدن هیچ چیزی نشدن و برگشتن الان دارن به بقیه میگن علاقه رو بریز دور برو پزشکی و .... که من بد بخت فکر میکردم از علاقه و عشق به رشته برم سمتش موفق میشم وعالیه و .... و اگه برم سمت علاقه ام خوشحال میشم و ... ولی الآن حتی میبینم حتی از اینکه به این رشته علاقه دارم حالم به هم میخوره و اصلا برام مهم نیست /
این تصور واهی که ارزش زندگی یه چیز دیگه اس و علاقه شرط اول و اخره و .... مال کسی هست که یا تامین تامین هست و صرفا خلائ زندگیش علاقه اش به یه زمینه و شغل و رشته خاص هست که میخواد اون رو پر کنه چون دیگه نیاز دیگری نداره / و یا مال اونایی هستش که جامعه رو نشناختن هنوز که باید بشناسن و آگاه بشن / یا مال اونایی هستش که دیگه هیچ جوره نمی خوان آگاه بشن /
مزخرف ترین و احماقانه ترین حرفی که شنیدم تو کل عمرم این بود : ببینید کدوم شغل رو میخوایید حتی بدون گرفتن پول انجام بدین برید سمت همون رشته و شغل
در حالی که یه ادم عاقل و به بلوغ رسیده میفهمه زندگی خرج داره / خودش خرج داره /در اینده تشکیل خانواده خواهد داد و برای همیشه تا اخر عمرش این روحیه و سن و موقعیت رو نخواهد داشت / خانواده ازش توقع خواهند داشت تامینشون کنی و .... پس هیچوقت خودش رو تو این منجلاب حرفهای غلط که نتیجه کژفهمی بازتابی جامعه است نمیکنه /
این بحث رو هم بچه ها الان داغن نمیفهمن و تا اۀان هی چی خواستن تامین بوده براشون یه ذره سنشون بالا بره و وارد جامعه بشن برن سربازی و با بقیه کل کل کنن وارد بازار بشن و تو بازار و خیابون و دو دو تا چهارتا کنن با مردم میفهمن که وضعیت چی به چیه و از چه قراره
یه چیزی رو هم بگم بحثم رو تمومش کنم و برم
تمام این بحث ها و .... فقط و فقط وفقط در حیطه سه تا رشته است و بس پزشکی -دندانپزشکی -داروسازی یعنی تمام اینایی که میگن برید سمت علاقه و از اینجور چیزا 99 درصدشون تو این رشته ها بحث میکنن و از اون 99 درصد هم 98 درصدشون یه زمانی کشته مرده این رشته ها بودن و دستشون بهش نرسیده الآن شدن منتقد شرایط موجود
شما کافیه در حیطه رشته های مهندسی برید تاپیکاش رو ببینید. یعنی برید ببینید کسی که بین مهندسی کامپیوتر مونده و مکانیک بچه ها چه پیشنهادی بهش دادن همین افراد چه پیشنهادهایی دادن / برید ببینید آیا یک نفر بوده که بگه کامپیوتر دروسش ایناست ببین بهشون علاقه داری و یا مکانیک ایناست و موقعین شغلیش ایناست ببین علاقه داری و یا چرا این دوتا رو میخوای بری اینهمه مهندسی و .... ؟؟ خیرررررررررررر همشون بلا استثنا گفتن کامپیوتر چرا؟؟؟؟؟؟ یعنی اینهمه کشته و مرده مهندسی کامپیوتر داریم تو این مملکت؟؟؟که اتفاقا بیشترین امار بیکاران مهندسی هم تو کشور مربوط به این رشته مهندسی هست؟؟؟؟ بخدا خود امریکا با وجود شرکتهایی مثل مایکروسافت و گوگل و اپل و امازون و ..... اینقدر مهندس کامپیوتر تولید نمیکنه که ایران داره میکنه علی الخصوص تو این چند سال که دیگه 100 نفر اول کلا میرن کامپیوتر شریف و رو میزنن / یا نه اول که همه میرفتن برق میزدن چرا هیچکس ککش نمیگزید؟؟؟ایران که حتی توانایی تولید یه ترانزیستور نداره اینقدر داره مهندسی کامپیوتر مییگیره عقل سالم میگه که تا چند سال دیگه که این ورودی ها فارغ التحصیل بشن بیشتر از تعداد پرندگان هر شهر ما مهندس کامپیوتر خواهیم داشت و هیچ ترمزی هم نیست جلودارش بشه و دارن این رشته و آینده کاریش رو نابود میکنن با این کار ولی هیچ بنی بشری نیست بگه نرید کامپیوتر بابا به خدا مال اگه در دانشگاه های مهندسی رو تخته کنیم تا سه سال هم ورودی مهندسی نگیریم باز هم نیاز کشور به مهندس تامین هست پس چرا با این بدبختی بازمیگید برو کامپیوتر ؟؟؟ چرا نمیگید بر سمت علاقه ات؟؟ میدونی چرا؟؟ چون اولا قبولی مهندسی که اب خوردن شده و دغدغه مردم نیست پس میمونه پول و بازار کار و اینده و ... دنیا میره سمت کامپیوتر موقعیت اپلای فوق العاده پولش هم قابل قبول پس چی بهتر از این یا علی مدد با کله میریم تو مهندسی کامپیوتر
چقدر از این تجربی ها وقتی دیدن از تجربی به پزشکی و دندون و .... نمیرسن اومدن سمت ریاضی و کنکور ریاضی و قبولی رشته کامپیوتر و مهاجرت؟؟؟ تو همین انجمن تاپیکش رو زدن که از تجربی میشه رفت از طریق سوابق مهندسی کامپیوتر خوند؟؟ همه هم راهنماییش کردن و گفتن اره و بهترین کار رو داری میکنی و تشویقش کردن در حالی که منی که در حیطه برنامه نویسی و کامپیوتر کار کردم میدونم طرف داره با کله شیرجه میزنه داخل مشکلات و بدبختی و خودش هم خبر نداره/اگر هم بخواد اپلای کنه باز هم از شرایط رفتن خبر نداره و لمسش تکرده و نمیدونه زندگی در کشور دیگه با قوانین جدید وافراد جدید و فرهنگ جدید.... یعنی چی / طرف از شهر خودش میره بیرون چند ماه طول مکشه وقف پیدا کنی بعد میخواد یهو وارد یه دنیای دیگه بشه و فکر هم میکنه آسونه
همه هم علاقه و عشقشون شده کامپیوتر یه نفر نیست انتقاد کنه به این قضیه ولی شب تا صبحمون رو در اعتراض افرادی که به پزشکی و دندون معترض هستن سپری میکنیم /
یا مقایسه مهندسی برق و هوا و فضا / یه نفر نیست بگه برو سمت علاقه ات بی برو برگرد همه میگن برق چرا؟؟؟ چون هوا و فضا نمیتونی اپلای کنی و تحریم هست ایران / چون تو ایران فقط باید بری سپاه ئ ارتش / چون تو ایران اصلا خود اشتغالی نداره و .... و شانس اینکه بیکار بمونی خیلی خیلی زیاده ولی برق موقعیت با اینکه خفنی نداره ولی باز از هوا و فضا بهتره اپلای کردنش راحت تره و ..... خوب لامصبا یه بار هم بگید هر چی علاقه داری برو دیگه چرا اونجا بحث علاقه پیش نمیاد؟؟؟ معلومه چون در دسترس همه است میتونی دستت رو بندازی و از ویترین برداریش همینجوری ریخته پس غمت نباشه در مورد قبولی حالا بریم سمت پول و ببینیم کدوم یکی بازار بهتری و .... علاقه کیلو چند ؟؟؟
ولی پزشکی و دندون و دارو رو به هرکسی نمیدن و همین تبدیل میشه به عقده برای یه عده و علاقه رو میکنن چوپ میکنن تو ما تحت ادم
دستتون خیلی وقته رو شده حداقل برای من خودتون رو خسته نکنید / همین و بس
من هم زمانی فکر میکردم شرایط یه جور دیگه است و تو همین انجمن پزشکی و دندون و منتقد اینهمه کنکوردادن تجربی بودم ولی الان خودم در همین مسیرم
فرقی نداره رشته تجربی باشه یا انسانی و یا ریاضی , اگه رشته تون باید تامین کننده مالی آیندتون باشه , علاقه و این حرفای کلیشه ای رو بذارین کنار . اینجا اروپا و آمریکا نیست از علاقه بشه پول در آورد
یه رشته ای برین که از آیندتون مطمئن باشین در کنارش علاقه تون رو ادامه بدین