اینو همه بچه ها سر کلاس هم زیاد میپرسن سوال مهمیه. مفصل توضیح میدم به همه دوستاتون هم این توضیحات من رو بگین که از ابهام دربیایید اینقدر نگران نباشید.
ببینید سوال هایی که توی آزمون ها میاد منظورم قلمچی و گاج و گزینه دو و سنجش و ... است این آزمون ها الزاما همه تست هاشون نزدیک به استاندارد کنکور نیست مثلا خیلی از واکنش ها رو من میبینم که توی سوال به شما نداده و از شما انتطار داره که حفظ باشید در صورتی که تقریبا مطمئن هستم اون واکنش رو توی کنکورتون از شما نمیخوان بلد باشید. یا بعضی فرمول های شیمیایی. مثلا واکنش تخمیر گلوکز خیلی بعیده که توی کنکور واکنشش رو خود سوال بهتون نده یا مثلا فرمول شیمیایی ویتامین ها یا حتی وازلین من میبینم خیلی از کتاب ها هم متاسفانه میگن همه این چیزا رو حفظ کنید.
واکنش هایی که کتاب درسی خیلی درباره اون ها توی «متن» درس (نه مثلا توی سوال ها و تمرین ها) توضیح داده مهمترین واکنش ها هستن که بهتره حفظشون کنید مثلا واکنش هابر یعنی تولید آمونیاک از گاز های نیتروژن و هیدروژن خیلی مهمه یا مثلا تولید آب از اکسیژن و هیدروژن یا مثلا فرم کلی واکنش فلزها با هیدروکلریک اسید یا واکنش تولید استر از اسید و الکل یا تجزیه استرها (هیدرولیز) یا بعضی واکنش های برقکافت از فصل ۲ دوازدهم. حتی واکنشی مثل استخراج فلز آهن از سنگ معدنش به کمک کربن یا آلومینیوم (فصل یک یازدهم) به احتمال زیاد توی کنکور شما نیاز به حفظ کردنش نباشه!
این رو بدونید بچه ها که سوالات کنکور خیلی کم حفظیات رو از شما میخواد و خیلی زیاد روی فهمیدن مطالب تکیه میکنه یعنی سعی کنید همه نکات رو خوب درک کنید و بفهمید و استدلال کنید و تا جایی که میتونید هیچ چیزی رو صرفا حفظ نکنید. خیلی از نکته ها هست که دلیل دارن و میشه اونها رو درک کرد ولی متاسفانه خیلی از مدرس ها یا حتی کتاب ها اونا رو کاملا حفظی بیان میکنن و هیچ توضیحی درباره علتش نمیدن. این هنر شماست که برای درس ها وقت و انرژی بذارید و از خلاقیتتون استفاده کنید و فکر کنید و تمرین کنید و زیاد تست بزنید تا ذهنتون فعال بشه. حافظه شما اصلا منبع قابل اطمینانی سر جلسه کنکور نخواهد بود، به من اعتماد کنید! پیروز باشید.