سلام بچه ها
دارم اینو مینویسم که اگه کسی توی خرید شک داشت، شکش برطرف بشه. چون خیلیا بین خرید IQ یا کتاب نردام برای سطح بالا گیر کرده بودن.
توصیف کتاب IQ توی سه تا واژه: تکراری، ضعیف و ناکارآمد!
چرا گفتم تکراری؟ این کتاب دقیقا به هم چسبیده ی سه کتاب زبان میکرو دهم و دوازدهم هست و هیچ چیز خاصی نداره! همون ساختار، همون مطالب و همون چهارچوب. من خودم کتاب زبان دهم میکرو رو داشتم و این کتاب، کپی همون کتابه
چرا گفتم ضعیف؟ کتاب، از نظر محتوا، متوسط رو به ضعیفه. بخش واژگان معمولی، تست های زیاد ولی ضعیف و درسنامه ی گرامر نه چندان خوب، بخشهای تشکیل دهنده ی این کتاب هستن. از هر ۵۰ تست، شاید ۵ تاش سطحش بالا، و از اون ۵ تا، شاید ۲ تاش چالشی و نکته ی خاص داشته باشن.
چرا گفتم ناکارآمد؟ خیلیا با دیدن اسم IQ روی کتاب، یه کتاب سطح بالا با تستا و نکته های خفن توی ذهنشون میاد اما واقعیت اینه که این کتاب برای یه داوطلب ضعیف و متوسط توصیه میشه. نمیگم که این کتاب کتاب بدیه. همونطور که یکی از رفقا گفتن، کتاب بد توی بازار نداریم. منتها این کتاب داره از لفظ IQ به نوعی سوء استفاده میکنه. پس به کسی که دنبال تستای سطح متوسط رو به بالا و بالا هست، اصلا این کتاب رو پیشنهاد نمیکنم.
توصیف کتاب نردبام توی دو تا واژه: قوی و جمع و جور!
چرا گفتم قوی؟ در مقایسه با کتاب آی کیو، تست های قوی تر و درسنامه ی بهتری داره. از هر ۵۰ تا تست این کتاب، ۱۵ تست متوسط، ۱۵ تست متوسط رو به بالا، ۱۵ تست قوی و ۵ تست چالشی هستن.
چرا گفتم جمع و جور؟ یکی از نیاز های داوطلب توی سال کنکور، استفاده از کتابی هست که در عین خلاصه گویی، به گفتن واجبات پرداخته باشه، از اصل مطلب دور نشه و به وقت داوطلب توجه داشته باشه. اول از همه اینکه کتاب نردبام، کلش ۴۰۰ صفحه هست و همونطور که گفتم، در عین اینکه خلاصه هست، جامع و کامل هست. بماند که کتاب آی کیو در دو جلد تالیف شده و فقط جلد اولش ۵۳۴ صفحه هست! توی کتاب آی کیو، مولف گاه و بیگاه از شکلهای مسخره ای استفاده کرده بود که به شخصه فکر میکنم باعث پرت شدن حواس داوطلب و دوری از اصل مطلب، یعنی کنکور بشه. پس در این زمینه هم نردبام کتاب بهتریه.
پس در کل، جمع بندی اینه که کتاب نردبام، بر اساس نیازهای یه داوطلب کنکوری که سطح زبانش متوسط، متوسط رو به بالا و قوی هست طراحی و تالیف شده و برای زبان انگلیسی کنکور در مقایسه با کتاب IQ، گزینه ی مناسب تریه.
شاید این بحثی نباشه که بشه اینجا مطرح کرد، ولی اینم توی پرانتز برای بعضیا بگم که نردبام، قیمتش ۱۰۰ تومنه اما فقط جلد اول آی کیو، ۱۲۵ تومن ناقابل پاتون آب میخوره