سلام دوستان
در این تحلیل اومدم از میانگین تراز و رابطه اش با رتبه از سال 94 تا 98 استفاده کردم
با توجه به این که داده های پرت همیشه وجود دارن برای افزایش دقت اومدم علاوه بر بحث میانگین تراز مشابه ، از رتبه های نزدیک به هم و حتی قبولی های نزدیک به هم استفاده کردم ،
مثال می زنم:
داده ای که از مجموعه داده های رتبه های سال 94 استخراج شده دقیقا رتبه و قبولیش هم نزدیک به داده خارج شده از سال 95 تا 98 بود
و مطلب دیگه ای که برای افزایش دقت رعایت شده ، تراز بالا بوده، قطعا با من موافقید که بازه تراز 7000 به بالا بسیار دقیق تر خود اظهاری می کنند و معمولا هم خوداظهاری شون درست در میاد (حتی قبل کنکور !!)
پس تراز 7000 تا 7100 و رتبه 388 تا 397 از سال 94 تا 98 انتخاب شد با قبولی های تقریبا یکسان
نتیجه گیری که به دست میاد خیلی واضح مشخص میکنه که نمیشه از روی حس لامسه و احساسات قلبی روی تخمین رتبه هر سال نظر داد ، با مقایسه چند از ده های هر سال با خوداظهاری 99 میتونید در مورد رتبه های 99 تخمین بهتری بزنید.
(این تحلیل میتونه بالا رفتن سطح رقابت هر سال رو هم به خوبی توجیه کنه، دلیل: دانش آموزان با میانگین بازه تراز بین 7000 تا 7100 تقریبا سطح درسی یکسانی داشتند، در این تحلیل سطح درسی فقط توسط رتبه سنجیده نشده)