در مورد قسمت اول صحبت هاتون موافق نیستم : ) این سردرگمی رو افراد خیلی زیادی در جهان دارن تجربه می کنن .. کافیه عبارتی مثل i'am 18 and i dont know what to do with my life رو تو گوگل سرچ کنید ..
با حجم عظیمی از سایت ها و فروم های پرسش و پاسخ روبه رو میشید که افراد مختلف سوال های مشابهی پرسیدن.. معرف ترین این سایت ها quora هستش.. :
https://www.quora.com/Im-18-years-ol...-wrong-with-me
به فهرست سوال های مرتبط در سمت راست سایت دقت کنید ..
و این تازه فقط یک سایت و این سوال ها هم سوال افرادی هستش که وقتی 18 ساله بودن این سوال رو پرسید.... این عدد رو شما اگه تغییر بدین به 19 ، 20 ، 30 ، 40 ... بازهم با همین نتایج رو به رو میشید...
ضمن اینکه توی همون کشورهای پیشرفته ای که عنوان کردین آمار خودکشی خیلی بالاست .. که این حس سردرگمی قطعا در این مسئله دخیله... ژاپن که الان مالک بهترین سیستم آموزشی دنیاست ، 30 امین کشور جهان از نظر تعداد بالای خودکشی هستش...
سوئد در جایگاه 32 ، آمریکا 34 ، فرانسه 48 و فنلاند که بازهم به سیستم فوق العاده آموزشیش معروفه در جایگاه 51 قرار داره.. که بین 183 کشور جهان جایگاه کمی نیست.
در مورد قسمت دوم صحبت هاتون.. من کاملا درک میکنم : ) و متوجه منظورتون هستم.. اما کاملا موافق نیستم..
شخصا به هیچ دین ، مذهب و فرقه ای اعتقاد ندارم... همونطور که از صحبت هام معلومه..
اما صحبت شماهم در این مورد خیلی کلی و مطلق و بدون طبقه بندیه..
نظر شخص من اینه که بسیاری از اصلاحات بزرگ ، پیشرفت های بزرگ تمدن بشری ، بسیاری از آثار برجسته ی هنری ( به خصوص در دوره رنسانس ) در سایه دین انجام شده .. و صد البته بزرگ ترین کشتارها و حکومت های دیکتاتوری تاریخ ( مثلا در قرون وسطی ) با تکیه به دین شکل گرفت .. با مراجعه به تاریخ می شه کارکردهای دین رو به ابزاری برای توسعه ذهنی بشر، روشی برای تثبیت اخلاق، شیوهای برای تعالی روح انسان، ابزاری برای نزدیکی به جامعه ایده آل انسانی و همینطور ابزاری قدرتمند برای ایجاد دیکتاتوری و خفقان و فساد تقسیم بندی کرد.. البته سهم هرکدوم از این موارد باید مورد مطالعه قرار بگیره ..
در کل میخوام بگم به قول شاعر کلی گویی آفت کلام است ..
تعصب هم چیز خوبی نیست آنچنان