من این تاپیک رو ایجاد کردم تا کسایی که در قسمت های مختلف ادبیات و زبان فارسی اشکال دارن سوالاتشون رو اینجا بنویسن و کسانی که جواب سوالات رو میدونن و وقت کافی دارن جواب سوال ها رو بدن ازتون ممنون میشم اگه به سوالات من هم جواب بدین
من این تاپیک رو ایجاد کردم تا کسایی که در قسمت های مختلف ادبیات و زبان فارسی اشکال دارن سوالاتشون رو اینجا بنویسن و کسانی که جواب سوالات رو میدونن و وقت کافی دارن جواب سوال ها رو بدن ازتون ممنون میشم اگه به سوالات من هم جواب بدین
اگه کسی معنی این بیت ها رو کامل برام بنویسه ممنون میشم
1)برد سود دو جهان و آنچه نیاید به زبان/کاروانی که غم عشق خدا راه زدش
2)نه مستغنی از طاعتش پشت کس/نه بر حرف او جای انگشت کس
3)جهانی بدین خوبی آراستی/برون زان که یاریگری خواستی
معنی این بیت رو اگه کسی میدونه ممنون میشم بگه
توتیا سازد به رغبت خاک صحرای عدم/هر که واکرده است چشمی در جهان زندگی
چون پدرم هر روز حافظ و سعدی و اینا میخونه،101 درصد مطمئنم این از حافظه،و با توجه به این بیت فک کنم منظورش اینه که امید واهی نداشته باش یا اینکه گناه و مستی تماما از درون خودمونه و این رو خدا سرشت ما قرار داده!(نظر من رو یکی از این دوتاست،ولی بیشتر فکر میکنم اولی باشه (بخاطر مصرع دوم).
پ ن:تاپیک قشنگی هستش،میشه سوال هایی از دیگر مباحث مثل دستور و...گذاشت یا فقط قرابته؟
anni خانم!،بزارین اینجوری تفسیرش کنم:
شاعر میگوید،اگر چه رندی و گناهی و مستی هر چی کار بد گناهی هستش که ما انجامش میدیم،ولی یه زنده دلی(منظور همون عاشق مصرع دوم بیت)گفتش این چیزارو با اینکه تو انجام میدهی،ولی یکی دیگه درونت قابلیت انجام این کارارو قرار داده(فکر کنم خیلی دور اشاره به نفش اماره که خدا درون انسان ها قرار داده،شاعر میکنه!)
توتیا ماده دارویی که به چشم نهند
فکر کنم معنی چنینی داشته باشه:
توتیا که داروی چشم هست ، فقط چشم ظاهری انسان رو بر حسب خاصیت داروییش درمان میکنه! و هرکسی که چشم به این دنیا باز کرده جزخشکی و فقدان دنیا چیزی ندیده است. ( قرابتش هم فکر کنم با دیدن هر شی با معرفت به حق و ماورای هرچیز باشه)
⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬛⬛⬛⬜⬛⬜
⬜⬜⬜⬛⬜⬛⬜
⬜⬛⬛⬛⬛⬛⬜
⬜⬛⬜⬛⬜⬜⬜
⬜⬛⬜⬛⬛⬛⬜
⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜
1- سود و منفعت جهان و هر چیزی که نمیشود تفسیرش کرد را کسی برد که در راه عاشقی خدا قلبش غمناک و شکست .
2 - بی نیاز ها نیز در اطاعت او بوده و سرپیچی نمیکنند . و بر حرف و دستور او جای هیچ شبه و اعتراضی از هیچ کس نیست ( اشاره به حکمت و الوهیت خداوند)
3- منظورش خداوند هستش که میگه بدون اینکه یار و کمک کاری داشته باشی اینگونه جهانی بی عیب افریده ای . ( از نظر خوانش بیت میتونه تغییر کنه دقت کنین)
⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬛⬛⬛⬜⬛⬜
⬜⬜⬜⬛⬜⬛⬜
⬜⬛⬛⬛⬛⬛⬜
⬜⬛⬜⬛⬜⬜⬜
⬜⬛⬜⬛⬛⬛⬜
⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜
یه غزلی بگم فضا عرفانی شه
(غزل 4 از صائب تبریزی - دیوان)
دستی که شد به گردش پیمانه اشنا
دیگر نشد به سبحه صد دانه اشنا
میزان عدل میل به یک سو نمیکند
عارف بود به کعبه و بتخانه اشنا
بر نقطه دل است چو پرگار سیر من
این مرغِ قانع است به یک دانه اشنا
هرجا شراب هست غم اشنا مخور
بیگانه میشود به دو پیمانه اشنا
.
.
.
ضائب ز اشنایی عالم کناره کرد
هرکس که شد به معنی بیگانه آشنا
⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬛⬛⬛⬜⬛⬜
⬜⬜⬜⬛⬜⬛⬜
⬜⬛⬛⬛⬛⬛⬜
⬜⬛⬜⬛⬜⬜⬜
⬜⬛⬜⬛⬛⬛⬜
⬜⬜⬜⬜⬜⬜⬜
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)