به نام کسی که پشت کنکوری ها رو آفرید!
تحلیل کامل آزمون زیست نظام قدیم گاج (اولین آزمون جامع سال 98) مورّخ 23 خرداد ماه 98
دوستان به دلیل اهمیت خیلی ویژه آزمون امروز گاج و پیام هایی که حاکی از سخت بودن تست های زیست این آزمون بود بنده تصمیم گرفتم همه سوالات زیست آزمون امروز رو واسه تون تحلیل کنم!
با اولین نگاه متوجه طولانی بودن بیش از اندازه گزینه های سوالات و همچنین وجود تعداد زیادی تست شمارشی می شوید!
به نظرم زیست آزمون گاج امروز رکورد سختی آزمون های ماز رو هم زد!!!
بریم سراغ تحلیل سوالات!:
سوال 156: به شدت تست شکل محوری بود به حدی که باید دقت می کردید که شکل هاگینه های پشت برگ های سرخس کروی است و نه چند وجهی! نکته دیگر: در سرخس همانند خزه دهانه انتریدی و ارکگن تا قبل از ازاد شدن انتروزوئید ها برای انجام لقاح بسته است حالا جالبی گزینه اول این بود که باید توجه می کردید که ارکگن در حین لقاح دهانه اش باز میشه ولی از بین نمیره! سوال داغون کننده بود به خصوص برای کسانی که سطحی گیاهی خونده بودند! این سوال رو باید بوسیده کنار میذاشتن!
سوال 157:دوزیستان اولیه دارای کیسه های هوایی مرطوب به منظور جذب اکسیژن/نکته دیگه:اولین مهره داران خشکزی(ماهی) تا کنون 5 انقراض گروهی رو رد کردن.
سوال 158:اینم حال گیری طارحان شیطانی گاج بود! باید دقت می کردید که خط جانبی ماهی کانالی با قطر متفاوت در تمام طولش هست! اندازه مژک های سلول های مژک دار گیرنده های خط جانبی ماهی متفاوته! پس باید شکل کتاب رو میخوردید تا تست رو بزنید!
سوال 159:چند بار تو تاپیک گفتم فرق ناقل و کانال رو دقیق بلد باشید؟ چقدر گفتم وظیفه اختصاصی کانال یون جابجا کردن نیست!؟ یه نکته دیگه: خروج یون ها از لایه ی زیر درون پوست یا پریسیکل باعث فشار ریشه ای میشه! گاف ندی!
سوال 160: 6 ماه پیش تو کانالمون تکنیک ورود و خروج سدیم و پتاسیم کامل گفته شد میتونی دوباره بخونیش دوباره! فقط یه چیز! این جا وقتی میگه اختلاف پتانسیل به 0 رسیده یعنی هم بالا رفتن نمودار رو در نظر بگیری هم پایین رفتن که در هر دو حالت پمپ سدیم پتاسیم کوفتی داره کار میده(اینجوری میگم یادت بمونه!)
سوال 161:میکروسفر و rna و ساختار های سلول مانند پس از اون ها از ماده الی ویژه مثل x استفاده می کردند.(اگر سوال بگه فقط میکروسفر و rna غلطه!)
یه نکته به شدت مهم: اگر بگویند مولکول rnaامروزه فاقد قابلیت رونویسی معکوس هست کاملاً غلطه! (گزینه سوم رو با این مطلب قاطی نکنید! چون منظور از عملکرد مولکول rna در ابتدای حیات نمیتونست رونویسی معکوس باشه چون متن کتاب هیچ اشاره به این موضوع نداشته پس ما خود همانند سازی در نظر میگیریم!
حالا بگو ص یا غ؟ هر ویروسی که بتواند ژن هایی را به هسته سلول میزبان وارد کند قطعاً حاوی dna دو رشته ای می باشد.
دیدی گول خوردی! لامصب همین الان گفتم rna میتونه رونویسی معکوس کنه!! مثلاً ویورس hiv به کمک آنزیم رونوشت بردار معکوس میتونه از روی rna کوفتیش! Dna بسازه و بنابراین این عبارت غلطه! (این مطلب بارها در آزمون های موسسات مختلف تکرار شده خطرناکه واسه کنکور!)
سوال 162: هر نورون حرکتی یه آکسون داره فقط نه آکسون ها و انشعابات این اکسون میلین ندارن!/قوزک داخلی که حرف اولش دال هست از درشت نی تشکیل شده و قوزک خارجی از نازک نی تشکیل شده!/طول پروتئین های اکتین و میوزین هیچ وقت تغییر نمیکنه.
سوال 163:محاسبه ای(طراح سوال از کسی که زیست خونده انتظار داشت بدونه رادیکال 96 میشه 9/8 ! قشنگ تا دسته....)
سوال 164: من نمیدونم ما باید سوتی های طراحم سر جلسه اصلاح کنیم!؟؟ این چه وضعشه؟؟ جواب سوال گزینه 2 میشه نه 3 که در پاسخ نامه زدن!
مورد ب طراح گفته : "در اپران لک .................. ژن تنظیم کننده روشن است." خوب طراح نفهم(!) اصلاً ژن تنظیم کننده جزو اپران لک نبود! حداقل مینوشتی "در تنظیم بیان ژن پروکاریوت ها"، اینجوری نفهم بودن خودت رو کمتر به نمایش میذاشتی!
سوال 165: به همون خدایی که میپرستی برو ببین این سوال رو دقیقاً 4 شب پیش تو تاپیک سخت ترشم گذاشتم!! (همون سوال که در مورد کورتیزول و ... بود! آره همون که همه تون اومدن مسخره کردید چون سطحش بالا بود!) تک تک گزینه های این تست 4 شب پیش در تاپیک معجزه زیست بررسی شد !
ادامه به زودی...