سلام دوستان.
ببخشید یکم طولانیه. ولی باید کامل توضیح میدادم تا مشکلمو متوجه بشید.
اول اینو بگم که من کلا استرس نمیگیرم و آدم به شدت ریلکس و بیخیالی هستم اما وقتی استرس بگیرم مغزم قفل میکنه و هیچ تصمیم درستی نمیتونم بگیرم و کلا گند میزنم
الانم دچار همین حالت شدم و اصلا نمیتونم درس بخونم! گفتم اینجا شرایطمو بگم تا شما ببینید اصلا امیدی هست یا نیست
من وضعیت درسیم خوبه. معدلم توی دبیرستان کلا پایین ۱۹/۹۰ نیومد. فعالیتم سر کلاس هم طوری بوده که الان تمام دبیران از من انتظار رتبه های خفن دارن
(زهی خیال باطل!)
قلمچی هم شرکت کردم اما بیشترین ترازم متاسفانه ۶۱۰۰ بوده. که البته اونم به خاطر این بوده که یه مقداری درسو جدی گرفتم و سر آزمون هم تایم رو مدیریت کردم!
اما بقیه کلا بین ۵۸۰۰ تا ۶۰۰۰ بوده. در بین اینها درصدام اینطوری بود که مثلا ریاضی رو چون خوب میخوندم، تراز ریاضیم میشد ۷۹۰۰ اما شیمیو بد میخوندم(غیر اصولی میخوندم یا اصلا نمیخوندم!) و تراز درس میشد ۵۰۰۰! و میانگینشون میشد تراز کل ۵۸۰۰ تا ۶۰۰۰
منظورم از غیر اصولی خوندن اینه که ناقص میخوندم! مثلا زیست خوندن من شامل سه مرحله بود. مرحله ی اول روخوانی کتاب_مرحله ی دوم زدن تست های اون مبحث و وارد کردن نکات به کتاب_ مرحله ی سوم خواندن عمیق کتاب به همراه نکات و نگرش از دید طراح!
خب من چون ساعت مطالعه ام کم بود، عموما به مرحله ی سوم که از همه مهم تر بود نمیرسیدم واسه همین درصدم میشد ۵۰_۶۰ !(البته واسه دوازدهم! زیست پایه بعضی وقتا ۳۰ درصد هم میشد! چون تمام تست های پایه رو زمانی که دهم، یازدهم بودم تموم کرده بودم و امسال تست زیادی ازش نداشتم ونکته هاش یکم فراموشم شده بود!) اگه مرحله ی سوم رو هم اجرا میکردم درصدم بهتر از اینا میشد...
حالا از این گذشته،
دلیل این تراز کمم رو هم خودم میدونم. نه که روش درست خوندنو بلد نباشم! نه! من کلا حوصله ی اصولی خوندنو نداشتم...گفتم که زیادی بیخیال و ریلکسم!
من با تجربیاتی که خودم از سال های قبل داشتم و تجربیات برادرم که الان پزشکی میخونه، روش های درست درس خوندنی که مناسب خودم بود رو پیدا کرده بودم(اینو از اینجا میفهمم که مثلا میدونستم من یا برای دینی وقت نمیذارم و سر آزمون گند میزنم، یا وقتی که براش وقت میذارم و درست میخونمش۹۰ ب میزنم! خارج از این دو حالت نبود چون میدونستم چجوری باید خوند!) ولی مشکل کم تلاش کردن من بود!
با وجود این ساعت مطالعه های کم و داغونم خداروشکر تستای زیست تموم شده. یعنی الان کتاب زیست هر سه سالم پر از نکته اس اما نیاز دارم که یه دور همه رو با دقت بخونم چون همههه رو یادم رفته
حالا توی این وقت کم چطوری یادآوری کنم همه ی نکاتو نمیدونم!!!
یا مثلا ریاضی هم وضعش خوبه. نقطه قوتمه و تقریبا همه ی تستاشو زدم.
اما فیزیک!! فیزیک نابوده! فصل موج تقریبا چیزی حالیم نیست!(در حد تشریحی و سوالای آبکی حالیمه!) اونم چون توی اولایل نیمسال دوم، کتاب تستم چاپش تموم شد و خیلی خیلی دیر به دستم رسید. الانم کتاب تستم از فصل موج ۷۰۰ تا تست داره که بیشترش مونده منم ورداشتم این فصلو حذف کردم
کلا از فیزیک فصل مقاومت و موج رو حذف کردم. بقیه درسا خوبه به شرطی که دوره بشه که خب من دوره نکردم
(گل کاشتم!)
شیمی هم نابوده چون دوره نکردم و بیشتر نکته ها یادم رفته
ولی دیگه صفر نیستم!!! همین الان دوره نکرده، اگه سوالای شیمی استاندار باشه فکر کنم بتونم بالای ۴۰ بزنم.
عمومی هم زبانم خوب نیست. عموما ۴۰_۵۰ میزنم. ادبیات نوسانی. یه بار خوب یه بار بد.
دینی هم نیاز به تکرار و مرور داره.
عربی هم در حد ۶۰ درصد بلدم
الان من واقعا نمیدونم چیکار کنم! ۴۳ روز مونده و از طرفی امتحانای نهایی.
الانم اونقدری استرس گرفتم که همون یه ذره درسی که میخوندمم ول کردم چون فکر میکنم هر چی تلاش کنم بازم وضعیتم درست نمیشه!
فقط تروخدا نیاید بگید که تو وضعت خوبه الکی وقت مارو نگیر!! به ظاهر قضیه نگاه نکنید.
درسته دانش آموز ممتاز مدرسه ام، درسته توی هر درس حداقل یه بار درصد عالی داشتم ولی الان همون عالی هارو هم حس میکنم کاملا یادم رفته و این همه اش به خاطر ساعت مطالعه ی افتضاحم و دوره نکردنه...ساعت مطالعه ی کمم هم از این بیخیالیم منشا میگیره. ولی الان تازه به خودم اومدم. استرس گرفتم شدید!!! به نظرتون میتونم توی این ۴۳ روز طوری دوره کنم که همه ی مطالب یادم بیاد؟؟ اگه آره چطوری؟؟
امیدی هست که به رتبه ی زیر ۲۰۰۰ فکر کنم؟!
واقعا اگه جای امیدی هست بگید چون شدیدا بهش نیاز دارم
اگه هم هیچ امیدی نیست و کار از کار گذشته صادقانه بگید که من الکی تلاش نکنم توی مدت باقی مونده
|
ببخشید طولانی شد.
کامل وضعیتمو شرح دادم تا بتونید راهنماییم کنید من توی این ۴۰ روز چیکار کنم!! خیلی سردرگمم!
فقط من زیاد به نِت دسترسی ندارم. فردا میام و سر میزنم تا نظرها وراهنمایی هاتون رو بخونم.
از الان ممنون.