نوشته اصلی توسط
امیرحسین۱۰۲۷۷
در مورد سوال دوم همون طور که دوستمون amirhossein گفت و جسجویی که من تو اینترنت انجام دادم مربوط به پیوند داتیو میشه و این پیوند داتیو که باعث میشه بار های جزئ مثبت یا منفی به وجود بیاد و زمانی که مراکز اثر این بار ها در یک راستا قرار نگیرن ( یعنی مولکول تقارن نداشته باشه ) مولکول قطبی به حساب میاد ، بابت توضیحاتت ممنون ولی برای این که یه مولکول قطبی به حساب بیاد باید حتما پیوند قطبی داشته باشه ، چون اگه پیوند قطبی نداشته باشه اصلا بار های جزئ مثبت و منفی به وجود نمیان ، این شرط اوله شرط دوم هم مربوط به تقارن میشه اگه مولکول تقارن داشته باشه مثل co2 این بار های جزئی مثبت جزئی منفی روی هم قرار میگیرن و خنثی میکنن هم دیگرد ، و هیدروکربن ها یه نمونه بارز از مولکول هایی هستند که تقارن ندارن اما با این که تقارن هم ندارن ولی مولکول های ناقطبی ای هستند مثل تولوئن
اما من هنوز سر سوال دوم کامل قانع نشدم ، چیزی که مشخصه اینه مولکول های دارای هیدوژن متصل به fon با هم میتونن پیوند هیدروژنی برقرار کنن ، اما سوال اصلی اینه مولکول های مثل آب و استون چطور ، آب هیدروژن متصل به fon رو داره اما استون فقط o رو داره . آیا لازمه پیوند هیدروژنی بین دو مولکول اینه که هر دو هیدروژن متصل به fon داشته باشن
ببین رفیق شما میگین، برای اینکه یک مولکولی قطبی باشه باید پیوند داتیو داشته باشه اما به نظرت آیا مولکول hf پیوند داتیو داره؟خیر،مولکول hf فاقد پیوند داتیوه اما یه مولکول قطبیه!به عبارتی قطبی یا ناقطبی بودن مولکول اصلا ربطی به پیوند داتیو نداره.همچنین پیوند قطبی شرط لازم برای قطبی بودن مولکول است اما شرط کافی نیست،به عنوان مثال شما مولکول chcl3 رو در نظر بگیرین این مولکول هم پیوند قطبی داره و هم پیوند ناقطبی اما خودش یه مولکول قطبیه!به همین خاطر من در اولین پستم گفتم که:شما پیوند رو با مولکول اشتباه گرفتین،یه مولکولی ممکنه ناقطبی باشه اما پیوندهاش قطبی باشه یا اینکه مولکولی قطبی باشه اما پیوندهاش ناقطبی باشه
همچنین شما گفتین که:آیا لازمه پیوند هیدروژنی بین دو مولکول اینه که هر دو هیدروژن متصل به fon داشته باشن؟جواب منفیه و فقط کافیه که یکی از مولکول ها هیدروژن متصل به فون داشته باشن اما مولکول دیگر فقط کافیه که فقط fon داشته باشه اما توجه بشه که فقط زمانی بین دو مولکول با شرایط بالا پیوند هیدروژنی ایجاد میشه که هیدروژن متصل به فون در یک مولکول با یکی از اتم های fon از مولکول دیگر
پیوند برقرار کنه یعنی گاهی ممنکه شرایط بالا برقرار باشه یعنی یکی از مولکول ها هیدروژن متصل به فون داشته باشن و مولکول دیگر هم fon داشته باشن اما پیوند هیدروژنی تشکیل نشه،و این زمانی اتفاق میفته که هیدروژن متصل به فون در یک مولکول با یکی از اتم های fon از مولکول دیگر پیوند برقرار نکنه