به نام خدایی که در این نزدیکی است ..
سلام یه فیلم خیلی کوتاه پر مفهمومه که لطفا ببینین وبا دید وسیع بهش نگاه کنین(اول فیلمو ببینین)
معرفی نقد وبررسی فیلم کوتاه(دوبادو)
دو با دو (Two & Two) فیلمی کوتاهی از «بابک انوری» است که موضوع دیکتاتوری را در قالب روابط معلم و دانشآموز در یک مدرسه روایت میکند و پایانی غافلگیر کننده دارد. این فیلم کوتاه در کشور انگلیس و در یک مدرسه ایرانی ساخته شده و چهارمین فیلم کوتاه «بابک انوری» به شمار میرود.
«دو با دو» در جشنواره فیلم بفتا ٢٠١٢ نیز نامزد دریافت جایزه شد. «بابک انوری» در مورد این فیلمش میگوید: "برای من همیشه جالب بوده که ببینم مردم تا کجا عقب مینشینند و اجازه میدهند که به آنها زور گفته شود. آیا میتوانیم نقطهای را تعیین کنیم که از آنجا به بعد شکستن مرزهای پرسش واجب شود؟ من معتقدم «دو با دو» یک پیام جهانی دارد و محدود به یک منطقه خاص از جهان یا یک کشور خاص نمیشود. ما هنوز هم در دنیای کنونی شاهد اشکال مختلف استبداد هستیم، چه در شرق و چه در غرب."
بابک انوری حرف حساب تحویل میدهد. دیکتاتوری و استبداد و زورگویی در هر جامعه و هر قشری میتواند باشد. ربطی هم به این ندارد که حکومت یک کشور بر پایه «ولایت مطلقه فقیه» و «سلطنتی» یا «لیبرال دموکراسی» است.
هنر را در این هفت دقیقه فیلم کوتاه «دو با دو» درک کردم و برای چندمین بار به من یادآوری شد که هنر این نیست که شخصی که خود را هنرمند به حساب میآورد هدف غایی و هر مفهوم و فکری را که در سر دارد در قالب «حدیث و آیه» همان «اول» فیلم بیاورد. این نهایت عدم درک صحیح و تعریف داشتن درستی از هنر است.
هنر از «کلمات»، «جملات» و «دیالوگهای» عادی به حس نگاه خیرهکننده دانشآموزی تبدیل میشود که با اینکه میداند «مقاومت در برابر استبداد» جانش را به خطر میاندازد اما از عقیده خود دست نمیکشد و قربانی دیکتاتوری معلمی میشود که چه بسا سکوت در برابر آن روزی احتمال دارد به قانون و ارزش والایی در یک جامعه تبدیل شود.
فریادهای آن پسرک بر سر همکلاسیهایش این مفهوم را میرساند که سکوت در این بُرهه به معنی «رضایت» با ادامه روند «استبداد» است. گرچه قبل از او دانشآموز دیگری هم سوال میکند اما او ترس تمام وجودش را فرا گرفته و در حین پرسش به تته پپه میافتد و با پاسخ معلمش که از او میخواهد حتی به آن چیزی که فکر میکند فکر نکند قائلش ختم به خیر میشود.
طبیعی است که برای ایستادگی در برابر این نوع دیکتاتوری، چنان قدرت و ایستادگی جانانهای میخواهد که بتواند به پُتکی تبدیل شود که ظالم را چنان بر سر جای خودش بنشاند که دیگر به خود اجازه ندهد که چنین کاری انجام دهد.
قطرههای خون آن دانشآموز که بر روی تخته میپاشند پایهگذار حرکتی میشود که با مرگ خود در روح دیگری متولد میکند و ثمره میدهد.3.4دقیقه بیشتر نیست