اول اینو بگم اصلا نمیخوام شعار بدم...!!!!!!
(چگونه برای این بازه ها برنامه ریزی می کردید؟ // کدام آزمون شرکت میکردید؟ // چگونه هر درس را مطالعه میکردید؟ با توضیح )
- تابستان سال اول
کلا استراحت..!!
- تابستان سال دوم
استراحت...!!!!
- تابستان سال سوم
این تابستون کم کم شروع کردم به خوندن..یه هفته روزی 5 ساعت خوندم..بعدش خسته شدم..!!ساعت مطالعم کم شد بعدش..یه روز نمیخوندم...یه روز سه چار ساعت میخوندم..یه روز یه ساعت...تعادل نداشتم خلاصه..!!ولی بطور متوسط خوب بود اوضام...میخوندم بالاخره..!!آزمونای کانونم میرفتم...حدود ترازام تقریبا بین 6000 تا 6300 بود اون موقع .تو این تابستون یکی دین و زندگی رو خیلی خوب خوندم یکی شیمی پایه رو...بقیه درساروهم خوندم تقریبا...پیش خوانی هم واسه سال چهارم اصلا نکردم..!!
دین و زندگی رو تو این دوران اولا از رو کتاب میخوندم فقط .ولی تقریبا اول شهریور بود که جامع خیلی سبزو گرفتم و تا مهر دینی پایه رو یه مرور کامل کردم.. البته اصلا تست نمیزدم...فقط درسنامه هاش...
شیمی رو هم با مبتکران خوندم.تستم میزدم ولی نه خیلی زیاد...
عربی رو هم اون موقع با جزوه معلملمو کتاب درسی میخوندم...
ادبیات هم من کلا قوی بودم..مخصوصا بخش قرابت معنایی...لغات و تاریخ و ادبیات رو هم که میخوندم دیکه.....
مشکل اصلی من ریاضی بود..شامل حسابان و ریاضی 2 هندسه 1و2 که خیلی ضعیف بودم تو اینا...تقصیر خودم بود .. چون تست کار نمیکردم ... هرچی هم میگذشت مباحث بیشتر روهم میشد و ... خلاصه این ضعف من برطرف نشد.....................
- سال تحصیلی چهارم
وقتی وارد این دوره شدم هنوز یه سری از مباحث پایه رو ضعف داشتم ... یه سری که چه عرض کنم ... خیلی..!!!مخصوصا درسای اختصاصی....فیزیک 1 رو هم اصلا نخونده بودم...
واسه همین کارم سخت بوود...
این دوره هم کانون میرفتم...میانگین ترازم 6100 بود...معمولا تراز اختصاصیام حدود 5800 بود . تراز عمومیام حدود 6600 .
پشتیبانم همش میگفت که اختصاصیا رو جدی تر بگیر...ولی ....
متوسط روزی 3 ساعت میخوندم...شاید کم باشه..ولی واقعا مفید میخوندم . هیچ چیز اضافی نمیخوندم...دقیقا چیزایی رو میخوندم که لازم بود و وقتمو الکی هدر نمیدادم...!البته شاید بعضی روزا کمتر میخوندم...بعضی روزا بیشتر..روزای تعطیلم تقریبا بین 2 تا 5 ساعت میخوندم...
تست خیلی کم کار میکردم ولی...نسبت به دوستای دیگم..
و یه اشکال خیلی بزرگ دیگه هم داشتم که سر کلاس کم گوش میدادم..!و درسایی مثل دیفرانسیل و تحلیلی و گسسته و فیزیک رو کلی وقت میذاشتم تا تو خونه هر مبحثو خودم یاد بگیرم..در حالی که اگه سرکلاس یاد میگرفتم خیلی سریعتر مسلط میشم بهش تو خونه...!
و اما روش مطالعه .. . . . . .. .
ادبیات: واسه هر آزمون مباحث همون آزمونو میخوندم...روش خاصی هم نداشتم...لغتا و تاریخ ادبیاتو از رو کتابای موضوعی میخوندم بیشتر..قرابت هم که برام آسون بوود...با آزرایه یکم مشکل داشتم فقط...
دین و زندگی..:
این درسو خیلی دوس داشتم..!!شاید چون خوب میفهمیدم..ارتباط آیه ها و اینجور چیزارو خوب میفهمیدم..آیه ها رو تقریبا حفظ بودم . ..تقریبا..!!!نه طوطی وار...بیشتر هم تستسی مخوندم..وااسه همین برا امتحانای تشریحی کلی حالم گرفته میشد..!!!
عربی..: اینو هم واسه هر آزمون مباحثشو میخوندم...با کتاب عربی جامع همگامان(مشترک با کانون) ...درسنامه هاشو میخوندم..چنتا تست نمونه داشت که میزدم اونارو..(شاید جمعا به ده تا تست نمیرسید...تستای دیگشو خیلی خیلی کم کار میکردم...تقریبا میتونم بگم کار نکردم..!!!
زبان...: زبان من از پایه خیلی قوی بودم و مشکلی باهاش نداشتم...یه کتاب زبان خیلی سبز کم حجم و مقوی داشتم درسنامه های اونو میخوندم..سه چارتا تست گرامرم میزدم...لغتا رو هم که یاد میگرفتم دیگه...
مجموعه ریاضیات : من واسه ریاضیات بیشتر به جزوه معلم اکتفا میکردم و درسنامه های کتاب تست...تست کم کار میکردم...ضمن اینکه از پایه ضعیف بودم...خلاصه حسابی با این درسا مشکل داشتم...
فیزیک: اینو خوب میخوندم و تست هم کار میکردم...گاج میکرو سفید داشتم واسه پیش دانشگاهی(چای 88 بود فکر کنم..) تستاشو تقریبا یکی در میون کار میکردم..اخه وقت نبود ذیگه.....!!!!
واسه پایه زیاد تست کار نکردم .. بیشتر جزوه معلممو میخوندم...
شیمی...: بیشتر مبتکران میخوندم..واسه پایه فقط مبتکران خوندم...واسه پیش هم مبتگران هم جروه معلم . از مبتکران درسنامه ها رو خوب میخوندم...تستای کنکورشو هم میزدم همشو..تستای تالیفیشو زیاد کار نکردم...تو چنتا مبحث فقط تستای تالیفی رو هم زدم یکی در میون..!
- دوران طلایی نوروز
از یه هفته قبل عید تعطیل کردیم مدرسه رو..!!
اولاش روزی 6 ساعت میخوندم..!ولی کمتر شد به مرور متاسفانه .. تا 7 فروردین پیش 1 رو یه مرور کردم تقریبا..( واسه آزمون کانون..!)
از 7 تا 16 فروردین هم درسای پایه رو که تو نیمسال اول خونده بودم یه مرور کردم..(بازم واسه آزمون کانون..)
- دوران جمع بندی
دوران جمع بندی بهترین دوران کنکوری من بود...چون مدرسه نداشتیم...هر جور دوس داشتم درس میخوندم..!! روزی تقریبا بین 4 تا 6 ساعت میخوندم...قبل دوران جمه بندی(که توش به روش سه روز یکبار کنکور میدادم) یه سه چار روزی رو فقط به رفع اشکال مباحثی پرداختم که توشون مشکل داشتم....
بعدشم سه روز یک بار کنکور میدادم...بعد هر کنکور , بررسیش میکردم و نکاتشو تو یه دفتر مینوشتم .. درس به درس... که یک جزوه خیلی خوب تشکیل شد .. و روز قبل کنکور فقط همین دفترو خوندم..!!
بعد هر کنکور معلوم میشد مثلا فلان مبحث یکم یادم رفته...میرفتم یه یادآوری میکردمش..!!
- دقیقا از چه منبعی برای هر درس استفاده می کردید و چه منابعی را پیشنهاد می کنید؟ ادبیات : من خودم تست زیاد واسه ادبیات کار نکردم...
تاریخ ادبیات : کلک معلم
لغت : لغت و معنی خیلی سبز
زبان فارسی : 5 مبحث نشرالگو..
جمع بندی: جمع بندی مهروماه...
من اینا رو استفاده کردم...
عربی:
عربی جامع همگامان مشترک با کانون!
ولی فکر میکنم میکرو گاج بهتر باشه.
دین و زندگی:
درسنامه های خیلی سبزو میخوندم...
دوستام میگفتن میکرو گاج هم خوبه...ولی من با همون خیلی سبز خوندم.
زبان:
زبان انگلیسی خیلی سبز - کم حجم و مقوی ..(یه سری کتابایخیلی سبز بودن به اسم کم حجم و مقوی که خلاصه تر و کم تست تر بودن).چون زبانم قوی بود همین واسن کافی بود.
دیفرانسیل: میکرو گاج
ولی دوستام میگفتن تخته سیاه(محمد مهربان) بهتره..
من ک همین میگرو گاجو داشتم.
حسابان : میکرو گاج
هندسه تحلیلی: میکرو گاج...واقعا نکات خوبی داره...ولی یه سری نکاتش خیلی اضافه دیگه...خودتون باید تشخیص بدین که کدوم نکاتشو نخونین..کدوماشو بخونین..
گسسته: میکرو گاج...
زیاد استفاده نکردم ازش...فکر کنم زیادی مباخث اضافه داره...ولی یجاهاییش واقعا درسنامه هاش خوب بودنو روشای جالبی داشت..!!!
آمار: میگرو گاج
هندسه 1 و 2 : آبی کانون.یه آبی کانون داشتم که فقط گاهی درسنامه هاشو یه نگاه میکردم...
شیمی 2 و 3 و پیش : مبتکران.
دوستام میگفتن خیلی سبز هم خوبه...
فیزیک پیش: میکرو گاج...(البته مال من سفید بود..خاکستری نبود...)
فیزیک 3 : خیلی سبز
ولی زیاد کار نکردم باهاش...
فیزیک 2 : فیزیک پایه گاج - میکرو سفید
فیزیک 1: فیزیک پایه گاج - میکرو سفید
- آیا کلاسور ارزیابی پر می کردید ؟ چگونه بعد از هر آزمون رفع اشکال می کردید؟
متاسفانه خیلی کم آزمونایی که در طول سال میدادمو بررسی میکردم...
فقط آزمونای جامع و کنکورایی که تو دوران جمع بندی دادمو بررسی کردمو نکاتشونو نوشتم...
- منابع جمع بندی کنکورتون چی بود؟
کنکور میدادم ذیگه...با کتاب زرد کانون...
منبع خاص دیگه ای هم نداشتم...گاهی رجوع میکردم به همون کتابای قبلیم!
- اگه دوباره کنکور بدید چه اشتباهی رو تکرار نمیکنید؟
سعی میکنم درسارو سرکلاس خوب یاد بگیرم...
ساعت مطالعمو بیشتر میکردم...
- نظرتون درباره درس خوندن گروهی ؟ مفید هستش ؟
دو سه بار امتحان کردم..
واسه من که خوب نبود...
همش حرف پیش میومد...!
تنهایی خیلی مفیدتر میخوندم من..
- اگر داوطلبی در امتحانات نهایی نتیجه مناسب نگرفته باشد میتواند در کنکور سراسری موفق شود؟
آره بابا... خیالتون راحت....
کنکورو خوب بدین...
- روش مطالعه هر درس رو خیلی مفید و خلاصه میگید؟
ولا روش نمیشه گفت...هرکی با یه روش نتیجه میگیره و به شخص بستگی داره....
- روش شما برای مرور درس ها چه بود؟
وقتی مثلا میخواستم تو یه ساعت یه کتابو مرور کنم, فقط ورق میزدم و جاهایی رو که حس میکردم یکم تو ذهنم کمرنگ تر شدنو یه نگاه عمیقتر مینداختم..!!
- نقش مشاور را درموفقیت تان چقدر میدانید؟به نظر شما لازم به مشاور هست یا نه؟
فکر نمیکنم مشاوره تاثیر زیادی داشته باشه...من خودم تنها مشاورم مشاور کانون بود...
- شرکت در ازمون ازمایشی ضرورت دارد یا نه؟
فکر میکنم آره...حداقل واسه من خیلی خوب بود...مجبورم میکرد درس بخونم ... مجبورم میگرد تا روز آرمون مباحثشو بخونم...ضمن اینکه ی فای رقابتی هم داشت....
- تا به حال از درس خواندن خسته شده بودید یا نه؟ چند تا راهکار واسه افزایش انگیزه درس خواندن به داوطلبان پیشنهاد میکنید؟
آره خیلی خسته میشدم...یه چن ساعت استراحت میکردنم..ولی استراحت نباید زیاد طولانی باشه که اونجوری عذاب وجدان درس نخوندن هم به خستگیتون اضافه میشه..!!!
به بعد کنکور و دانشگاه مورد علاقتون فکر کنین...انگیزس خودش دیگه/..1!
- میزان ساعت خواب شما در شبانه روز چقدر بود؟
شبا از حدود 10 یا 11 به بعد میرفتم واسه خواب..مگه شبایی که امتحان داشتیمو مباحث امتحان مونده بودن...
صبحم معمولا حدود 6 بیدار میشدم
- چند ساعت از هفته رو به تفریح اختصاص داده بودید؟
تفریحمونو داشتیم....دقیق نمیتونم بگم چن ساعت..!
- در تابستان مطالعه و تمرکز شما بر روی دروس پایه و پیش به چه میزان بود؟
تابستون فقط پایه خوندم...
پیش خوانی سال پهارم اصلا نکردم...
- چه بازه زمانی را برای رفتن به کلاس کنکور مناسب تر میدانید؟آیا کلاس کنکور لازم است؟
فکر نمیکنم کلاس کنکور چیز زیاد خوبی باشه ... شاید یکیش خوب باشه...ولی زیادش فکر میکنم خوب نباشه...من خودم اصلا کلاس کنکور نرفتم..
- برنامه ریزی بلند مدت و کوتاه مدت چه میزان در موفقیت شما تاثیر داشت؟
من برنامه ریزی خیلی زیاد میکردم ولی متاسفانه تو 90 درصد موارد نمیتونستم اجراش کنم...
در نتیجه تو این مورد حرفی نداارم واسه گفتن..!!!
- بهترین روش مرور دروس پایه در طول سال تحصیلی چیست؟
من خودم با آزمونای کانون پیش میرفتم ...تستم کم و بیش کار میکردم .. ولی کم بووودد....
- چند راهکار برای خلاصه نویسی مفید دروس؟
چون خلاصه نویسی رو زیاد انجام ندادم اینجاهم حرفی ندارم ...
- نسبت مطالعه دروس عمومی و اختصاصی را چقدر میدانید؟
فکر کنم 60 اختصاصی 40 عمومی خوب باشه.!!
- تقسیم بندی مطالعاتی شما چگونه بود؟ چه مقدار را به تست و چه مقدار را به مطالعه اختصاص میدادید؟
من خودم عمومیام خیلی خوب بودن ... فکر کنم من نصف نصف وقتمو تقسیم میکردم...ولی اشتباه بود...باید رو اختصاصیا بیشتر وقت میذاشتم...
- میزان اهمیت دروس پایه و تاثیرشان در رتبه شما؟
مسلما مهمن دیگه..!!ولی میزان تاثیرشونو نمیدونم والا..!!!!
- به داوطلبانی که در سال های پایه درس نخواندند چه توصیه ای دارید؟
مطالعه در تابستان چه میزان در موفقیت شما در ازمون سراسری نقش داشت؟
اونایی که تو پایه نخوندن میتونن تو سال پیش دانشگاهه جبران کنن.. فقط باید یکم وقت بیشتر بذارن و زحمت بیشتری بکشن...
من مطالعه تابستان به کارم تو سال پیش سرعت داد...
- چه دروسی باید درتابستان خوانده شود که اهمیت بیشتری دارد؟
بنظر من بچه ها تو تابستون اگه با دروس پایه مسلط شن خیلی کارشون تو پیش راحت تره...
- مهمترین عامل موفقیت شما در کنکور؟
مطالعه مفیییید!!!میدونستم چی باید بخونم...!!
- مهمترین توصیه ای که برای داوطلبان کنکور 93 برای استفاده از بازه ی زمانی پیش رو دارند ، چیست؟
عمومیا رو جدی بگیرین..!!!!!!!!!!!!!!!
نه که اختصاصیارو ول کنین..!!ولی عمومیارو واقعا بیشتر بها بدین بهشون...
و اینکه امسال زودتر از اون چیزی که فکرشو میکنین میگذره...
یه سال زحمت ارزششو داره که آیندتونو بسازین....