بچه ها اگه امکانش هست راه حل تشریحی سوال زیر رو بگید ممنون میشم
دوستان چند تا سوال نوسان داشتم لطفا اگر ممکنه پاسخ بفرمایید
این قسمت دوم پاسخش خیلی مبهم هستش ، لطفا کمی واضح تر بفرمایید
در این سوال من حرکت را در ربع اول در نظر گرفتم بعد گفتم عملا میشه سرعت Max منهای صفر تقسیم بر T/4 ولی این تفریق برداری کرده ، مگه نباید اندازه هاشونو تفریق کرد ؟
اینم حل کنید لطفا
ویرایش توسط TRACKER : 28 آذر 1396 در ساعت 00:24
سلام
توی اولی نیروی کشسانی فنر برابر نیروی مرکزگرا هست. نیروی کشسانی فنر F=kx هست که x تغییر طوله. اون R-l0 هم تغییر طول فنر هست. R طول ثانویه فنر بوده و l0 طول عادی فنر
توی دومی اندازه ی سرعت خطی همیشه ثابت هست و برابر با Rw هست ولی جهت اش متفاوته. شتاب متوسط یک کمیت برداری هست پس باید بردارهای سرعت رو از هم کم کنی. راستی فکر کنم اینجا دایره مرجع نوسان رو با حرکت دایره ای قاطی کردی
سومی هم فکر کنم اینطوریه
سوال اولو اصلا صورتشو نمیتونم تصور کنم.
سوال دوم اگر جمع برداری کنی چون دو بردار v عمود بر همند جمع برداریشون میشه رادیکال2 اندازه v یکیشون و بعدش هم که ربع دایره رو حرکت کن زمانش میشه T/4 و بر جمع برداری v ها تقسیم میکنی.
پ.ن: دقت کن فرقی نداره سرعت کدوم طرفی بگیری؛ در هر صورت با هم p/2 اختلاف زاوایه دارن و همونطور گفتم جمع برداری میشه رادیکال2 یکیشون (چون اندازه هر دو برابره). جالبه اینم بدونی ممکنه کمکت کنه: اگر بردار های v رو هم مرکز کنی شتاب متوسط میشه برداری که سر بردار v اولی رو به سر بردار v دومی وصل میکنه که باز هم از فیثاغورس بری همون اندازه رو میده که گفتم
سوال سوم هم دوره میشه 0/2 و اگر تقسیم بر 4 کنی میشه 0.05 که همون T/4 هست. وقتی K از U بزرگتره که بزرگی تانژانت از 1 کمتر باشه. متحرک از 0.04 شروع به حرکت کرده در صورتی که اگر هم ارزی کنی میبینی از تانژانت 1 بزرگتره، پس ناحیه اول از0.04 تا 0.05 هیچ لحظه ای K از U بزرگتر نیست .
از طرفی متحرک از لحظه 0.05 (p/2) تا 0.3 (3p) دقیقن 5 ربع دایره کامل رو طی میکنه (اعداد تست با منظور طرح شدن که راحت کنن کارمونو) که توی هر کدوم از اینا نصف لحظات تانژانت از 1 کوچکتره؛ پس 0.3 منهای 0.05 ثانیه میشه 250 میلی ثانیه (کل لحظات طی 5ربع دایره) که همونطور که گفتم باید بر 2 تقسیم کنی که جواب نهایی میاد 125 میلی ثانیه.
ویرایش توسط pHysicist : 28 آذر 1396 در ساعت 01:15
عزیز، اطلاعات لازم برای حل تست فقط نیروی کشش فنر (که در دینامیک مطرح شده بود) و نیروی مرکز گرا (از حرکت دایره ای) بود.
درواقع این سوال بدون هیچ اطلاعی از نوسان حل شد ( شک دارید یه دور حل کنید ) و برای گیج کردن آوردنش. بهتر بود در آزمون جامع بیاد نه سرفصل نوسان؛ حالا هر آزمونی هم میخواد باشه ، به نظرم کار درستی نبود.
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)