بلال را به دو صورت آبپز یا کبابی میپزند و هر دو مدل آن نیز بسیار خوشطعم و لذتبخش است. اما اینکه این بلال با چه افزودنیهایی سرو میشود، به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. برخی دوست دارند با نمک و لیمو بلال را میل کنند و برخی دیگر ترجیحشان این است که روی سطح آن کره آبشده ریخته و با آویشن مزهدارش نمایند.
اما فارغ از این مدلهایی که تقریبا همه بلد هستیم، چاشنیها و سسهای دیگری هم برای طعم بخشیدن به بلال وجود دارد که برخی از آنها را در ادامه این مطلب بهاختصار برایتان آموزش دادهایم.
با ما همراه باشید.
بلال با کره سبزیجات
مواد لازم
۳-۴ قاشق غذاخوری کره آبشده در دمای اتاق
۱٫۵ قاشق غذاخوری جعفری (شوید/گشنیز) تازه خردشده
¼ قاشق چایخوری سیر رنده شده
نصف قاشق چایخوری پودر زیره
۶ عدد بلال درشت با پوست
روغنزیتون
طرز تهیه
کره را در دمای اتاق قرار دهید تا نرم شود. سپس آن را در کاسه ریخته و به همراه سیر زنده شده، پودر زیره و جعفری خردشده هم بزنید. کاسه را کنار بگذارید.
پوست بلالها را به سمت پایین و دسته آن برگردانده و با یکی از برگهای بلند خود بلال، آنها را در قسمت دسته ثابت کنید.
کبابپز را روشن نموده و با استفاده از قلمموی آشپزخانه روی بلالها کمی روغنزیتون بمالید. پس از پخته شدن، بلالها را به همراه کره سبزیجات سرو نمایید.
بلال با ژامبون
مواد لازم
۱۰ عدد بلال
ادویه Cajun – مخلوط پودر گشنیز، زیره، آویشن و پاپریکا
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
۴۵۰ گرم ژامبون
۱۰ عدد ورقه آلومینیومی در اندازه ۲۰×۳۰ سانتیمتر
طرز تهیه
روی تمامی بلالها مخلوط ادویه سبزیها را بریزید. سپس دور هرکدام از آنها را با دو یا سه ورقه ژامبون بپوشانید.
روی آنها را با ورقه آلومینیومی بپوشانید و روی منقل قرار دهید. سعی کنید با حرارت کم آنها را بپزید تا دانههای ذرت بهخوبی پخته و نرم شده و ژامبونها نیز برشته گردند.
بلال اسپایسی با پنیر
مواد لازم
۳ عدد بلال
¼ پیمانه مایونز
۲۳۰ گرم پنیر بز
۶ حبه سیر
۲ عدد فلفل هالوپینو خردشده
نمک
یک قاشق چایخوری پاپریکا دودی
دو قاشق غذاخوری گشنیز تازه خردشده
طرز تهیه
هرکدام از بلالها را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید. برای ایجاد دسته، از سیخ چوبی یا فلزی برای هر تکه استفاده نمایید. در صورت استفاده از سیخ چوبی، آنها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب سرد قرار دهید.
بلالها را کباب کنید. سپس با کمک کارد، روی سطح آنها مایونز بزنید و مطمئن شوید که همه سطح بلال را پوشش داده.
در یک کاسه عمیق، پنیر بز، سیر، فلفل هالوپینو، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط نمایید.
هرکدام از بلالهای به سیخ کشیده شده را درون این مخلوط فرو ببرید تا سطح بلال را پوشش دهند.
در آخر، روی آنها پودر پاپریکای دودی و گشنیز تازه خردشده بریزید و سرو نمایید.
بلال با شیر و عسل
مواد لازم
۸ عدد بلال
آب
یک پیمانه شیر کمچرب
نصف پیمانه خامه
یک قالب کره
۳ قاشق غذاخوری عسل ارگانیک
یک قاشق چایخوری ادویه Cajun – مخلوط پودر گشنیز، زیره، آویشن و پاپریکا
یک قاشق چایخوری نمک
فلفل سیاه
جعفری تازه خردشده برای تزئین
طرز تهیه
بلالها را پوستکنده و آنها را تمیز بشویید. سپس آنها را بهاندازه های دلخواه خرد کنید.
یک قابلمه بزرگ را آب کرده و بلالها را درون آن بریزید. سپس شیر، خامه، کره، عسل، ادویه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. قابلمه را روی شعله زیاد گذاشته و هم بزنید تا شیر داغ و کره آب شود.
سپس حرارت اجاق را کم کنید و مراقب باشید که مخلوط نجوشد. بلالها را به مدت ۱۰ دقیقه در این مایع بپزید. سپس آنها را از مخلوط خارج نموده و گرم سرو کنید.
بلال با سس سماق
مواد لازم
۴ قاشق غذاخوری کره آبشده
دو قاشق چایخوری سماق
نصف قاشق چایخوری پوست لیموترش رنده شده
¼ قاشق چایخوری نمک دریایی
فلفل سیاه
۸ عدد بلال
یک قاشق غذاخوری روغن هسته انگور
دو قاشق غذاخوری جعفری خردشده
طرز تهیه
کره را در یک کاسه کوچک بریزید، سماق، پوست رنده شده لیموترش، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
بلال را درون یک قابلمه بزرگ درون آب بجوشانید تا نرم شوند. سپس آبکش کرده و روی آنها سس سماق و جعفری خرده شده ریخته و سرو کنید.
بلال با کرم لیمو-نارگیل
مواد لازم
یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل
۲ حبه سیر رنده شده
یک قاشق غذاخوری موسیر رنده شده
¼ قاشق چایخوری زیره
یک پیمانه شیر نارگیل
یک قاشق غذاخوری آب لیموترش
دو قاشق غذاخوری فلفل هالوپینو خردشده
دو قاشق چایخوری آرد ذرت
دو قاشق چایخوری آب
¼ قاشق چایخوری نمک دریایی
۴ قاشق غذاخوری کره گیاهی
نصف قاشق چایخوری پودر چیلی
¼ پیمانه گشنیز تازه خردشده
طرز تهیه
در یک شیرجوش کوچک، سیر، موسیر و زیره را به مدت دو دقیقه در روغن نارگیل تفت دهید. فلفل هالوپینو را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید.
شیر نارگیل، آب لیموترش، نمک دریایی را اضافه نموده و روی شعله متوسط قرار دهید تا گرم شوند و مرتب هم بزنید. همزمان، در یک کاسه کوچک، آرد را با آب سرد مخلوط کرده و سپس ب سس نارگیل اضافه کنید. مخلوط را ۸ دقیقه هم زده و سپس از روی حرارت بردارید.
بعد از کباب کردن بلالها روی آنها سس نارگیل بریزید و سرو کنید.
بلال پنیری با سیر
مواد لازم
یک بوته سیر
روغنزیتون
نصف پیمانه سس مایونز
یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
¼ قاشق چایخوری نمک
۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱/۴ قاشق چایخوری پودر چیلی
۶ عدد بلال
۳/۴ پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
طرز تهیه
فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت روشن کنید.
یکسوم بوته سیر را برش دهید و بخش بزرگتر را درون یک ورقه آلومینیومی بگذارید، روی آن روغنزیتون ریخته و کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. دوباره سر بوته را روی آن گذاشته و فویل را بسته و آن را به مدت ۳۰ دقیقه در فر بپزید تا کاملا برشته شود.
سیر برشتهشده را درون یک کاسه متوسط قرار داده و آن را با چنگال له کنید. سپس مایونز، آب لیموترش، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و هم بزنید. مخلوط را کنار بگذارید.
یکسوم از یک قابلمه بزرگ را با آب پرکرده، نمک اضافه کنید و بگذارید بجوشد. بلالها را درون آن انداخته و به مدت ۶ تا ۸ دقیقه بپزید تا کمی نرم شوند. سپس آبکشی کرده و اجازه دهید خنک شوند.
مخلوط سیر را روی بلالها مالیده و روی آنها پنیر پارمسان رنده شده بپاشید. در آخر پودر چیلی اضافه کرده و سرو نمایید.
بلال با سس چیمیچوری گشنیز
مواد لازم
یک دسته گشنیز تازه خردشده
یک حبه سیر
دو قاشق غذاخوری پودر چیلی
¼ پیمانه سرکه سفید
یک پیمانه روغنزیتون
نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه
همه مواد بهغیراز نمک و فلفل سیاه را درون غذا ساز ریخته و خرد کنید تا یکدست شوند. سپس درون کاسه ریخته و نمک و فلفل را اضافه کنید.
این سس را روی بلالهای کباب یا آبپز شده ریخته و سرو کنید.
بلال سوخاری
مواد لازم
یک پیمانه نشاسته ذرت زرد
یک پیمانه آرد کامل
۱٫۵ قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱/۳ پیمانه شکر سفید
۴ قاشق چایخوری بیکینگپودر
یک عدد تخممرغ
۱٫۵ پیمانه شیر
روغن سرخکردنی (گیاهی)
۶ عدد بلال
۱/۴ پیمانه شوربای ذرت
۶ عدد سیخ چوبی
طرز تهیه
در یک کاسه متوسط، آرد کامل، شوربای ذرت، نمک، فلفل سیاه، شکر و بیکینگپودر را با یکدیگر مخلوط نمایید.
تخممرغ و شیر را در کاسهای دیگر با یکدیگر مخلوط کرده و خوب هم بزنید.
مواد خشک را به مواد تر اضافه نموده و بهخوبی آنها را با یکدیگر مخلوط نمایید. مخلوط بهدستآمده را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه کنار بگذارید.
روغن را درون قابلمه بزرگی ریخته و بگذارید تا داغ شود.
سیخها در بلالها قرار دهید. نشاسته ذرت را درون یک بشقاب گود بریزید. بلالها را درون آن غلتانده و سپس پودر اضافه آنها را بتکانید.
خمیر را درون پارچ یا لیوان بلند ریخته و بلالها را درون آن فروکنید تا همه سطح بلال را بپوشاند.
سپس بااحتیاط بلال را درون روغن داغ قرار دهید و به مدت دو دقیقه سرخکنید تا خمیر کاملا طلایی شود. پسازاین مرحله، آنها را روی دستمال حولهای بگذارید تا روغن اضافهشان گرفته شود.