نوشته اصلی توسط
Unknown Soldier
باور يعنى نوجوان قهرمان شنا، رضا پژمان.
با اینکه 9 سال بیشتر ندارد و معلول جسمی و حرکتی شدید است، اما شناگر ماهری است. با توجه به درجه معلولیت و سن و سالش رقیبی در کشور ندارد؛ روزانه حدود سه کیلومتر شنا میکند. مربیاش میگوید اگر برای او سرمایهگذاری شود، در آینده نزدیک شگفتیساز خواهد شد. درباره رضا پژمان حرف میزنیم؛ کودک کمسن و سالی که با معلولیت دست و پنجه نرم میکند، اما با شنا در استخر و آبهای آزاد، خیلیها را به تحسین وا داشته است.
معلولیتش مادرزادی است، اما این شرایط نتوانسته او را از رویاهایی که در ذهن همه کودکان میگذرد، دور کند. میگوید عاشق ریاضی و شناست و دوست دارد وقتی بزرگ شد جراح قلب و عروق شود، زیرا به این شکل میتواند به خیلیها کمک کند. اینها بخشی از حرفهای رضا پژمان است؛ کودکی که با وجود سن و سال کم و معلولیت، رویاهای بزرگ و زیادی در سر دارد؛ رویاهایی که به دلیل پشتکاری که دارد، دستنیافتنی به نظر نمیرسند.
رضا درباره آرزوهایش به جامجم میگوید: آرزو دارم روی سکوهای قهرمانی بایستم و با پرچم ایران یک دور قهرمانی بزنم. آرزو دارم دکتر بشوم و به مردم کمک کنم. حافظ قرآن شدن هم یکی دیگر از آرزوهایم است.
شناگر خردسال بجز شنا فعالیتهای دیگری نیز انجام میدهد. او به نقاشی علاقهمند است و تاکنون در مسابقات قرآنی و اذان، مقامهایی در ناحیه به دست آورده است.
رضا اکنون در کلاس چهارم دبستان درس میخواند و میگوید چون تلاش بسیاری کرده، توانسته شنا را خوب یاد بگیرد. او میگوید: هر شخصی با تمرین به آرزوهایش میرسد، زیرا خواستن، توانستن است. اکنون رضا بخوبی میتواند در رشتههای چهارگانه شنا فعالیت کند. خودش میگوید: همه شناها را بلدم، اما تخصصم کرال پشت است.
حمید چگینی، مربی شنای رضاست. او به جامجم میگوید: رضا شناگر بااستعدادی است که هر چند معلول است، اما استعداد زیادی دارد. رضا چند برابر زودتر از شناگران سالم شنا را یاد گرفت.
شناگر خردسال در کلاس s6 فعالیت میکند، زیرا علاوه بر اینکه پنجه دست راست ندارد، پاهایش نیز از ناحیه زانو به پایین به صورت مادرزادی تشکیل نشده است. فعالیت شناگران معلول با توجه به درجه معلولیت آنها در کلاسهای s6 تا s10 ردهبندی میشود، به این شکل که هرچه درجه s کمتر باشد، درجه معلولیت شناگران بیشتر است.
چگینی ادامه میدهد: رضا در کرال پشت استعداد بیشتری دارد، ولی پیشبینی میکنم در آینده در رشته شنای پروانه شگفتیساز شود.
درود بر اين نوجوان و باورهايش✨