پرســـتـــاری چــــیـســــت؟
سلام دوستان.امیدوارم که خستگی کنکور از تنتون در رفته باشه و درحال پیش تحقیق برای انتخاب رشته باشید
خوب من مدت هاست میبینم که خیلی ها راجب پرستاری تحقیق میکنن اما معمولا اطلاعات کاملی ندارند یا بعضا اطلاعات غلط دارن
تو انجمن هم کمتر پرستار دیدم.برای همین تصمیم گرفتم به عنوان عضو کوچکی از جامعه پرستاری که هم تو بیمارستان کار کردم و هم دستیار ارشد معاون بهداشتی دانشگاه هستم ی توضیحاتی راجب این رشته بدم
خوب اگه بخوام خیلی خودمونی توضیح بدم توی پرستاری شما دروس علوم پایه پزشکی+ دروس تخصصی پرستاری(داخلی جراحی+پرستاری سالمندان+مراقبت ویژه+...) به صورت تیوری و بعد از اون به صورت عملی ابتدا در اتاق شبیه سازی شده مثل بیمارستان با ماکت و مولاژ انجام میدید.بعد از اون توی ترم های 2 یا 3 ردای پرستاری بر تن میکنید و وارد بخش ها میشید
با توجه به اینکه هنوز خیلی از دانشگاه ها به طور کامل دانشکده پرستاری احداث نکردند و یا به علت تصمیمات خاصی که در بورد وزارت بهداشت گرفته میشه نمیشه به طور دقیق نظر داد اما به طور حدودی منطقه 1 تا 12 هزار.منطقه 2 تا 18 هزار.منطقه 3 تا 21 هزار در دانشگاه های سراسری(چه به صورت آزاد و چه تعهدی)
دانشگاه آزاد هم در هر شهری فرق میکنه و براساس پایش ظرفیت بیمارستان اگر جایی خالی باشه به آزاد اختصاص میابه که حدودا چارک پایین اون 10 هزار تا با سراسری فرق داره.مثلا منطقه 2 تا 28 هزار پذیرش داره
خوب این مهم ترین بخش اما در عین حال کم توجه ترین بخشه
این بخشی بود که خیلی ها برای ما توضیح ندادند.بزرگی میگفت که پرستاری هیچی نداره جز بازارکار!
تو این رشته شما تنها از نظر اینکه شغل دارید ایمن هستید(اونم تا 7 -8 سال دیگه) اما وضعیت حقوق و از همه مهمتر احترام و شان اجتماعی بســـیار اسف بار هست.شما تقریبا دروس ی پزشک پاس میکنید اما اصلا جایگاه ی پزشک ندارید .احترام شما از سوی همکار و مراجع اصلا رعایت نمیشه.بارها کتک میخورید و کلمات ناشایست میشنوید اما کاری نمیتوانید بکنید.همیشه مسیول هر اتفاقی بدی خواهید بود اما در اتفاقات مثبت نقشی نخواهید داشت....
این مساله هم متغیر هست. در هر دانشگاه و در هر بیمارستانی متفاوت هست و چندین فاکتور (طرح قردادی بیمارستان.هییت امنا. درجه بیمارستان.تعداد تخت .....) تعیین کننده است
اما حدودا در بازه 2 میلیون تا 10 میلیون قرار داره
محل کار شما برخلاف تصور غالب فقط بیمارستان نیست.مراکز علمی و تحقیقی .سرای سالمندان.مراکز بهداشت.فوریت پزشکی.... و چندین مرکز دیگر میتونه محل کارتون باشه
پرستاری ایران از نظر پذیرش و مقبولیت در خارج کشور در خاورمیانه رتبه نخست داره که بحث جدایی میطلبه
امیدوارم تونسته باشم جواب همه سوالاتونو داده باشم.سوالی بود درخدمتم
با احترام