در این قسمت دکتر جعفر فرزانه به ۱۰ تا از سوالات شما عزیزان که پرسیده بودید به صورت صوتی پاسخ میدهند.لینک دانلود پاسخ هر سوال در زیر سوال به صورت یک فایل صوتی با فرمت mp3 قرار گرفته.امیدواریم سوالات شما هم پاسخ داده شود.در صورتی که سوال های دیگری دارید می توانید با ارسال سوال به صورت دیدگاه در پایین همین پست پاسخ آن را در اولین فرصت بشنوید.

از عسل
نداشتن غشا در اطراف ریبوزوم ها چه کمکی به عملکرد آنها می کند ؟
دانلود فایل صوتی پاسخ به این سوال توسط دکتر فرزانه

از رضا
ببخشید لطفا جواب بدین خواهش میکنم
در بیماران آلکاپتونوریا کدام بخش از نقرون انرژی بیشتری مصرف می کند ؟؟؟

از رضا
سلام
خسته نباشید
در گیاهان و جانوران کدام دسته از سلول ها تقسیم سلولی ندران .
ممنون میشم جواب بدین .

از زهرا
باعرض سلام وخسته نباشید به خاطرزحماتی که برای ساخت این وب سایت خوب انجام داده اید من دانش اموز سال سوم تجربی هستم میشه لطفا درباره ی سال سوم بیشتر توضیح بدهیدونکات مهم هرفصل به صورت خلاصه ودقیق شرح دهید
باتشکر

با سلام و خسته نباشید
چن تا سوال داشتم. خوشحال میشم جواب بدید
۱-آیا ویروس ها از پنج فرمانرو سه فرمانرو رو هدف قرار می دهند؟
مثلا قارچ ها و آغازیان را بیمار نمیکنند؟
۲-آیا ویروس هایی که سلول هدفشان جانوری و گیاهی است در طی فرآیند همانند سازی هیستون دار نیز می شوند؟
۳- توضیح دقیق در مورد تفاوت هم یوغی و ترانسفرماسیون
۴- ویروس هایی که دوره نهفتگی طولانی مدت دارند چه نوع چرخه را ترجیح می دهند؟ مثلا ویروس ایدز
۵- هموگلوبین ایا از مویرگ های خونی خارج میشود؟ یا بهتر است بگوییم نحوه انتقال اکسیژن به بافت ها چگونه است؟ چون در کتاب گفته شده گلبول قرمز پیر حین عبور از مویرگ ها آسیب میبیند . علت این عبور ایا رها سازی اکسژن در بافت های مورد نیاز است؟
پیشاپیش از پاسخ شما بزرگوار ممنون
و معذرت بابت جسارت و زیادی حجم سوالات بنده
حق یارتان

از فاطمه
سلام و خسته نباشید من کلاس سوم هستم و بسیار علاقه دارم تا در المپیاد زیست شرکت کنم ولی نمیدونم باید از کجا شروع کنم و حتی نمیدونم که الان برای شروع زیادی دیر نشده یا امیدی هست؟
خواهش میکنم در این باره راهنماییم کنید

از یاس
سلام اقای دکتر. یک سوال تخصصی از زیست۱دارم … سلولهای پوششی لوله نفرون دارای غشای پایه هستند یا خیر؟ درضمن سایتتون بسیار بسیار مفید و عالیه. خسته نباشید

سلام
جسارتا میتونید در مورد ژن های الل و غیر الل توضیح بدین
آیا کراسینگ اور بین ژن های غیر الل رخ میده؟
و اینگه در کتاب نوشته شایستگی تکامل افراد تالاسمی ماژور صفره
چون به سن تولید مثل نمیرسند
خواهر من در بیمارستان کار میکنه ولی افراد ماژور نوزده بیست ساله برای دریافت خون به بیمارستان میاند. پس چگونه شایستگی تکاملیشون صفره؟

سلام
ببخشید باز مزاحم همیشگی
چنتا سوال داشتم
۱- وقتی ما در مورد همانند سازی حرف میزنیم فقط بازهای آلی رو میگیم که توسط DNA پلی مراز از بازهای آزاد در سیتوپلاسم استفاده میکنه برای تامین قند فسفات چگونه عمل میشه؟ و آیا اونا هم کار همین انزیمه؟
۲- اینکه ما در اغلب قسمتهای سلول اعم از روی هسته داخل سیتوپلاسم و در میتوکندی و کلروپلاست ریبوزوم داریم
ایا همه اینا در پروتیین سازی شرکت دارن؟ چه چیزی سبب تمایز اینا میشه که یه پروتیین مرحله ترجمش در ریبوزومدسیتوپلاسم انجام بشه یا در ریبوزوم روی هسته و یا …
با تشکر

از سبحانی
جناب آقای دکتر عرض سلام و خسته نباشید
من سبحانی می باشم که از طریق اینترنت با شما اشنا شدم
دختر من در سال دوم علوم تجربی تحصیل میکنه و خیلی علاقمند به شرکت در المپیاد می باشد
متاسفانه به علت شغل همسرم ما در منطقه محرومی در جنوب ایران زندگی میکنیم
میتوانم از شما خواهش نمایم مرا راهنمایی بفرمایید که چگونه میتوانم جزوات یا فیلم های اموزشی شما را تهیه نمایم؟
من خودم فوق لیسانس میکروبیولوژی هستم ولی به علت زمینه کاری سالهاست ارتباط صنعتی با زیست دارم
و نمیتوانم دخترم را کمک نمایم که چگونه برای المپیاد مطالعه نماید میتوانم خواهش نمایم شما راهنمایی بفرمایید؟
ببخشید یک سوال کاری: دبیرستان دخترم کلاس های امادگی المپیاد برگزار نموده ولی این طور که متوجه شدم معلم مربوطه فقط سر کلاس سوالات سالهای قبل را بررسی مینماید و توضیح میدهد وقتی نسبت به این روند اعتراض نمودند گفتند که این نحوه تدریس المپیاد در تمامی نقاط ایران می باشد!!! آیا درست می گویند؟
با تشکر از لطف شما
موفق باشید