یه سوال اینجا فقط میشه سوال المپیاد گذاشت ؟
یا میشه یه تست سخت ( کنکور ) هم گذاشت اونو تحلیل کرد ؟
یه سوال اینجا فقط میشه سوال المپیاد گذاشت ؟
یا میشه یه تست سخت ( کنکور ) هم گذاشت اونو تحلیل کرد ؟
توی اون مثلثی که کشیدم کلی حرف هست واسه گفتن.
دستوری رو ک بدست اوردم برای حالت خاص میخام امتحان کنم. در نقطه اوج راستای حرکت نثبت به نقطه پرتاب a درجه کاهش داشته. ینی b=a. اگه توی دستور قرار بدیم b=a زمان رسیدن ب نقطه اوج رو در میاریم t=v0Sina/g که عبارت درستیه. که سازگاری دستور رو برای حالت خاص نشون میده.
ی نکته میمونه. یکی اینکه نشون بدیم (Sina - Cosatan(a-b برای همه مقادیر b < 90+a مقادیر t مثبت ایجاد میکنه. کسی میتونه نشونش بده؟
There is No Need for God as a Hypothesis
Pierre-Simon, marquis de Laplace
مکان پرتابه ای که با تندی اولیه v0 و با زاویه a بالای افقی پرتاب شده باشه در راستای افقی x و عمودی y توسط معادلات زیر بدست میاد
○ x = v0.t.Cosa
○○ y = -0.5gt² + v0.t.Sina
از دستور ○○ نتیجه میشه که زمان tO رسیدن جسم به سطح پرتاب از دستور زیر بدست میاد
tO = (2v0/g) . Sina
در لحظه دلخاه t و بعد از گزشت زمان dt جابجایی های افقی و عمودی پرتابه توسط معادلات زیر با یفرانسیل گیری از معودلات مکان در راستای افی و معمودی بدست میاد
● dx = v0.dt.Cosa
●● dy = -gt.dt + v0.dt.Sina
چون جابجایی های dx و dy بر هم عمودن پس جابجایی جزیی ds پرتابه در بازه زمانی dt ب کمک دستور فیثاغورث با جانشین کردم dx و dy از دستورات بالا به صورت زیر بدست میاد:
ds = √[(dx)² + (dy)²] = √[(v0Cosa)² + (-gt + v0Sina)²] . dt = √(g².t² - 2g.v0.tSina + v²0) . dt
اما عبارت زیر رادیکال رو میشه ب صورت زیر نوشت
g².t² - 2g.t.v0.Sina + v²0 = (gt - v0Sina)² + v²0(1- Sin²a) = (gt - v0Sina)² + v²0Cos²
پس
ds = √[(gt - v0Sina)² + v²0Cos²] . dt
مسافتی که پرتابه تا رسیدن به سطح اولیه پرتاب طی میکنه انتگرال ds روی بازه 0 تا tO هستش
اول انتگرال نا معینش رو حل میکنم:
s = ∫ √[(gt - v0Sina)² + v²0Cos²a] . dt , ■ gt -v0Sina = u → dt = du/g , v²0Cos²a = b²
از ■ نتیجه میشه وقتی t بین 0 تا tO تغییر میکنه u بین -V0Sina تا V0Sina تعییر میکنه. بنابرین بازه انتگرال گیری رابطه بالا ی بازه متقارنه و چون انتگرال ده ی تابع زوجه پس طول قوس میشه:کد:S = 1/g ∫ √(u² + b²) . du = 1/2g [u√(u² + b²) + b²ln|u + √(u² + b²)|]
فک نمیکردم انقت سخت بشه. فردا محاسبات رو چک میکنم. امیداوارم جایی اشتباه نکرده باشم. جواب ک فرم قشنگی نداره. شایدم من اشتباه کردم. حالا تا فردا... میگن خدا کریمه... امیدارم باشهکد:1/g [u√(u² + b²) + b²ln|u + √(u² + b²)|] = (1/g) . v²0 [Sina + Cos²a.ln[(1+Sina)/Cosa]]
ویرایش توسط Phenotype_2 : 24 اسفند 1394 در ساعت 04:39
خدا کریم هست کرامتشو نشون نداده بخاطر همین میگن خدا کریمه
جمله بالارو داخل پرانتز نگه دار
در حقیقت ما میخواهیم طول قوس y-x رو در بازه مشخص پیدا کنیم
و طول قوس یک تابع هم برابره با
انتگرال معین رادیکال (1 +مشتق y نسبت به x)
اگه تو تونستی انتگرال رو به ازای t حل کنی پس باید راحت تر بتونی از رادیکال مشتق تابع مسیر +1 انتگرال بگیری
ولی هرچی بیشتر رو این مسائل وقت بذاری بیشتر از کنکور دور میشی
کنکور رقابت علم نیست
الا بذکر الله تطمئن القلوب
There is enough light for one who wants to see
ویرایش توسط 0M0HamMad0 : 24 اسفند 1394 در ساعت 13:13
جوابمو چک کردم... فک نکنم جایی اشتباه داشته باشه تو محاسبه. ولی موابی ک تو دادی کمی اینور اونور غلط غلوط داره... خیلی ب محاسبات اهمیت نمیدم.
میدونی چیه؟ اگه a=90 باشه، جسم رو خط قایم میره و بر میگرده ب نقطه پرتاب. در این حالت مسافت طی شده میشه v²0/g
بنابر این حد جوابی ک بدست اوردیم هم به ازای a به سمت 90 باید همین بشه. میتونی نشونش بدی؟
کد:Lim Sina + Cos²a.ln[(1+Sina)/Cosa =1 a→π/2
ال ان بینهایت میشه بینهایت. صفر در بینهایت مبهمه و باید رفع ابهام بشه.
مسایل همیشه اونجوری نیستن که تو برداشت میکنی. اگه من میگم مبهمه، مبهمه. اگه توضیحی میدم لابد لازم بوده. سخت یا شلوقش نمیکنم.
همیشه میتونی حد بگیری... ولی اگه ریشه اون کوسینوس توی مخرج رو پیدا کنی میتونی بدون اینکه حد بگیری جوابی ب مسله بدی
امیدوارم بفهمی مشکل کجاس. ایده کوچیکی پشتشه
ویرایش توسط Phenotype_2 : 24 اسفند 1394 در ساعت 21:59
ویرایش توسط 0M0HamMad0 : 24 اسفند 1394 در ساعت 23:31
دو پرتابه یکی با تندی 60 متر بر ثاینه با زاویه 30 درجه بالای افق رو به راست و دیگری با تندی 80 متر بر ثاینه با زاویه 60 درجه بالای افق رو ب چپ و در یک لحزه پرتاب شدن. فاصله دو متحرکت در لحزه t=2 چن برابر فاصله دو متحرک در لحزه t=4 ه؟
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)