سلام
من هم همین مشکل رو دارم ولی بیشتر تونستم باهاش کنار بیام تا برطرفش کنم. با این حال ترازم هم -خدا رو شکر- خوبه. چند تا توصیه:
1_ مکان مطالعه باید فقط برای درس خوندن باشه. یعنی حتی آب خوردن و فکر کردن به چیز های مختلف هم تو مکان مطالعه نباشه
2_مکان مطالعه رو به دیوار باشه خیلی بهتره.که جلو آدم شلوغ نباشه که حواسم آدم پرت شه
3_ سعی کن برای درس خوندنت زمان مشخص کنی.(با توجه به شناختی که از خودت داری). مثلا بگو من باید 100 صفحه زیست بخونم و 10 تا پارت مطالعه دارم. پس باید تو هر پارت 10 تا صفحه بخونم.
4_حین درس خوندن اگه یه فکر مزاحم سراغت اومد, سعی کن اون ها رو یادداشت کنی و بعدا یه جای دیگه بهشون فکر کنی.
5_روش درست خوندن هم خیلی مهمه. سعی کن موقع خوندن با مطلب درگیر بشی و اگه وقت داری خلاصه بنویسی. یا یادداشت برداری کنی. حتی اگه یادداشت ها به نظرت ارزشی نداشته باشن و مجبور باشی دور بریزیشون. همین نوشتن خیلی کمک میکنه
6_در مورد درس های حل کردنی هم زمان برا خودت بگیر. مسلا بگو من باید این 10 تا مسئله شیمی رو تو 20 دقیقه حل کنم یا بگو برا هر مسئله شیمی نباید بیشتر از 2 دقیقه وقت بزارم
7_ یه سری روش های ریلکسیشن(!) و... هست برای افزایش تمرکز . مثل:5 دقیقه چشما رو بستن و به هیچ چیز فکر نکردنو..... . که من خیلی امتحانشون نکردم. شاید جواب بدن
8_سعی کن آروم باشی! همین طور الکی آروم باش! , و در آخر به این کلام خدا توجه ویژه داشته باش:
مَن یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجاً وَیَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ وَ مَن یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ
إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً ( آیه 2 و 3 سوره طلاق)
هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او قرار میدهد،و او را از جایی که گمان ندارد، روزی میدهد،و هر کس بر خدا توکل نماید، خدا او را کفایت میکند،
و خداوند فرمان خود را به انجام میرساند، همانا خدا برای هر چیزی اندازهای داده است