سلام دوستان
دوستان من یه خواهشی دارم واون اینه که :
میشه برام مراحل محاسبه کردن ثابت تعادل رو توضیح بدین؟؟ لطفا دقیق باشه
با تشکر![]()
سلام دوستان
دوستان من یه خواهشی دارم واون اینه که :
میشه برام مراحل محاسبه کردن ثابت تعادل رو توضیح بدین؟؟ لطفا دقیق باشه
با تشکر![]()
Cyrus The Great
King of persia , king of anshan , King of media , King of babylon , king of summer & akkkad , king of the four corners of the world
دوستان خواهشا جواب بدید
فردا امتحان شیمی دارم هیچی هم از محاسبه ی ثابت تعادل نمیدونم
لطف کنید جواب بدید
با تشکر![]()
Cyrus The Great
King of persia , king of anshan , King of media , King of babylon , king of summer & akkkad , king of the four corners of the world
1-ثابت تعادل =k
.
2-k=غلظت فراورده ها به توان ضریبشون ضربدر هم...بر روی.....غلظت واکنش دهنده ها به توان ضریبشون ضربدر هم
.
«غلظت در واقع باید غلظت مواد در حالت تعادل باشه نه قبل یا بعدش که از روی مسءله میشه فهمید»
.
«دقت کن که حتما باید غلظت مواد رو تو فرمول بنویسی یعنی همون مولاریته یا همون مول بر روی لیتر.نه چیز دیگه ای مثل لیتر یا مول »
.
»غلظت=مول بر روی لیتر»
.
»تو فرمول ثابت تعادل فقط مواد گازی و محلول رو وارد میکنیم .و اصلا کاری با مواد جامد یا مایع نداریم»
.
»غلظت=مول بر روی لیتر.......مول=جرم بر حسب گرم بر روی جرم مولی»
.
توی بعضی مساءل غلظت همه فراورده ها نمیدن که میتونی با ضریب استوکیومتری مال بقیه فراورده ها رو حساب کنی.با توجه به ضریب استوکیومتری که دارن
.
.
البته ثابت تعادل یه تیپ سوال دیگه هم داره که بهتره از روی کتاب کمک درسی بخونیش....
Cyrus The Great
بخواهی نکاتشو بهت میگم ولی ما یه گوشی نوکیا ساده دارم
وگرنه میتونستم تشریحی حل کنم و توضیح بدم
موفق باشید.
Cyrus The Great
سلام . مفهوم رو میخواید یا محاسبات ؟
این مفهوم تعادل :
http://dl1.sanatisharif.ir/media/63/...3-06-11(1).mp4
اینم فرمولها و نکات :
http://dl1.sanatisharif.ir/media/63/...3-06-11(2).mp4
اگه فقط محاسبات و حل مسئله میخواید این کافیه :
http://dl1.sanatisharif.ir/media/63/360p/1393-06-16.mp4
There is enough light for one who wants to see
دوستان لطفا به سوال پست قبلیم جواب بدید خیلی مهمه ممنون میشم جواب بدید - با تشکر
Cyrus The Great
جانم از آتشفشان ها گذر مي کند
با خويشتن در جنگم
از خود عبور مي کنم
تو آن سوي من ايستاده اي
و لبخند مي زني
و لبخند تو آن قدر بها دارد
که به خاطرش از آتش بگذرم
من طلا خواهم شد
مي دانم .
Cyrus The Great
ردیف اول غلضت اولیه=مول اولیه به حجم ظرف
ردیف دوم تغییرات غلظت متناسبه باضریب استوکیومتری یعنی به ازای هرXمول برلیتری که ازمادهHکم میشهXمول برلیترازمادهIکم ودوXمول برلیتربه مادهHIاضافه میشه
ردیف سوم غلظت تعادلی=این اونیه که میزاریم توثابت تعادل ازجمع دوتا ردیف قبلی به دست میاد
مثلن اینجا=
0+2x=.12 x=.6 .4 -x=.34
جانم از آتشفشان ها گذر مي کند
با خويشتن در جنگم
از خود عبور مي کنم
تو آن سوي من ايستاده اي
و لبخند مي زني
و لبخند تو آن قدر بها دارد
که به خاطرش از آتش بگذرم
من طلا خواهم شد
مي دانم .
تعادل به صورت H2+I2»2HIهست
.
.
در آغاز واکنش
2مول H2
2مولI2
0مول HIداریم"چون HIفراورده هست و هنوز هیچ فراورده ی نداریم
.
.
چون ضریب استوکیومتری H2یک هست تغییرات مولیش در طی واکنش میشه x- و همینطور در موردI2..."چون واکنش دهنده هستن و در طی واکتش مصرف میشن منفی میگیرن"
ولی تغییرات مولی HIمیشه2x+"
.
.
غلظت مولیHIدر هنگام تعادل 6/مول هست طبق اصلاعات مسءله
.
.
چون تغیرات HIمیشه 2x و غلظت ابتداییش صفره و در لحظه تعادل 6/ در نتیجه 6/=2x+0در .
نتیجهx=/3
.
حالا برای به دست آوردن غلظت فراورده ها در هنگام تعادل : چون غلظت ابتدایشون 2هست و تغیر غلظتشون x-میشه3/-2که میشه 1/7"هر دو"
.
.
حالا غلظت های تعادلی رو همشون رو داریم و وارد رابطه ثابت تعادل میکنیمشون که البته باید همه رو بر 5تقسیم کنیم چون توی رابطه ثابت تعادل باید فقط غلظت رو بنویسیم نه مول .
.
.
Cyrus The Great
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)