سلام. آیا هر سوال تراز متفاوتی داره؟ مثلا اگه یه درس 20 تا سوال داره که شامل 10 سوال آسان و 10 سوال سخت است ، نفر اول به 10 سوال آسان جواب بده و نفر دوم به 10 سوال سخت جواب بده ؛ آیا تراز این دو نفر یکسان است؟
سلام. آیا هر سوال تراز متفاوتی داره؟ مثلا اگه یه درس 20 تا سوال داره که شامل 10 سوال آسان و 10 سوال سخت است ، نفر اول به 10 سوال آسان جواب بده و نفر دوم به 10 سوال سخت جواب بده ؛ آیا تراز این دو نفر یکسان است؟
فرض نماييد از دانش آموزان كلاس شما آزمون عربي گرفته ميشود و شما در اين كلاس نمره 14 كسب مينماييد و با اين نمره شما نفر اول كلاس ميشويد، يك بار ديگر از آن كلاس آزموني گرفته ميشود و اين بار نيز شمانمره 14 كسب ميكنيد با اين تفاوت كه نفر آخر كلاس ميشويد. در هردو آزمون شما نمره 14 را كسب نموديد وليكن ارزش اين دو نمره يكسان نميباشد، كه اين موضوع يعني يكسان سازي ارزش نمرات موضوع مبحث نرماليزاسيون را ميسازد.
به عبارتي ممكن است دقيقاً درصد نمرات خام كارنامه شما با درصد نمرات خام كارنامه دوست شما يكسان باشد و ليكن رتبه شما يكسان نباشد، يعني در كنكور سراسري و آزاد هر تست كنكور ارزش خاص خود را دارد و ارزش تست شماره ي 5 ادبيات با تست شماره 6 يكسان نميباشد و جالب است بدانيد آن تستي كه كمترين پاسخگو را دارد، ارزشمندتر است.
منبع: http://www.migna.ir/vdcf0cdy.w6dxtagiiw.html
در بحث «تراز» (یا Balance) ما دنبال «یکسانسازی ارزش نمره» و «نرمالسازی» (Normalization) هستیم. یعنی ترازی که میگیرید همیشه ارزشش همان باشد و اینکه نسبت به «همه سؤالات» سنجیده شوید. در ترازبندی، تکتک سؤالات مهم میشوند (یعنی هر چه دیگران به آن سؤال، کمتر پاسخ صحیح دهند، ارزشش آن سؤال بالاتر میرود) و اینکه سطح بقیه افراد چطور باشد، روی تراز شما مؤثر است.
منبع: http://aftab.cc/article/1169
استارتر عزیز من این سوال رو تاپیک دیگه پرسیده بودم خیلی از بچه های انجمن گفتن تست های یه درس تراز یکسانی دارد بعد اینجا میگن برعکسه فرض کن اصن درست باشه اون تستی که تراز بالایی داره جزو تست های سخت یا خیلی وقت گیره که معمولا" کسی اونا رو حل نمیکنه بهتره ما هم حل نکنیم ازش رد بشیم بریم سراغ تست های دیگه .حالا چرا؟ چون ممکنه در این گونه تست ها پس از صرف وقت طولانی نتنها به جواب نرسیم بلکه غلط هم بزنیم بعد افسوس اینو میخوریم که ای کاش به جای صرف وقت برای این تست سراغ تست های دیگه میرفتیم که میتونستیم راحت تر اونو حل کنیم حداقل میدونستیم که در صرف وقتی کمتر به جواب اونم درست میرسیم.
من تقریبا اثبات کردم که ارزش هر سوال برابره.
میتونی تو تاپیک دکتر افشار پستامو ببینی.
از طریق صفحه ی خودم دنبال تاپیک بگردی بهتره.
خود دکتر افشار توی voiceهاشون گفتن امکان نداره دوتا داوطلب با درصد های یکسان تراز برابر داشته باشند..
مگه اینکه هردو 100%و یا هردو 0% زده باشن..اگ برابر هم بود ترازشون مطمئن باشید هردو به یه سوالات معینی جواب یکسان دادن..
میتونید با بررسی کارنامه آزمونای قلم هم برا خودتون اثباتش کنید
آه می ترسم از آن لحظه ی پر لذت و شوق
که تو خود را نگری....
مانده نومید زهرگونه دفاع
زیر چنگ خشن وحشی و خونخوار منی
چه نشستی غافل؟
کز گزندم نرهی، گرچه پرستار منی!
پارسال بود «خود شخص کاظم قلمچی»توی یکی از دفترچه های بعد از ازمون که میدن و اولش راجب صحبت های قلمچی در جلسه برترهای کانون حرف میزنه گفت«هیچ»تفاوتی ندارن تراز سوالات سخت و اسون...این اصن از بدیهیات هست نمیدونم چرا سوال میشه...خب مشخصه ارزش تمام سوالات یک درس مثل هم هستن دیگه...میخوای یه تست که یه روز کارمیبره رو جواب بدی یا تستی که کمتر از۰۰۰۰۰۰۰۰۱/ ثانیه وقت بگیره در هر صورت تراز یکیه فکر میکنم کسی نگه بهتر از خود قلمچی از این اطلاع داره!
هر سوال نسبت به پاسخ دهی داوطلبا ترازش باید متفاوت بشه دیگه
مثلا 90 درصد داوطلبا این سوال رو نمیزنن
5 درصد غلط میزنن
خب تراز سوال میره بالا دیگه
شما تو مسئله ی مهمی مثل این هر حرف بدون دلیلی رو قبول میکنی؟
من وقت گذاشتم رو این تحقیق کردم تو تاپیک دکتر افشار خوشبختانه الان پیداش کردم:
اینم دلیلم صفحه ی 20 این فایل از سایت سازمان سنجش.
http://92.242.195.142/NOETDownload/D...er.ashx?id=635
اگه میخواید خودتون برین تو سایت و فایل(( آشنايي با روش نمره كل سازي در آزمون سراسري سال 1394 )) رو بیارید.
صفحه ی 20 یه جدول آورده چند تا درصد و تراز یکسان داره.
ادب نفر 2 و 9
ریاضی 4 و 9
خارجه 5 و 10
و...
حالا قبول میکنید که تفاوتی نداره؟
اگر هر حرف مهمی رو بدون دلیل قبول کنید
.
.
.بدبخت میشید.
حالا گفته میشه اگر سوالا فرق نکنه حتما چند نفر با کارنامه ی یکسان پیدا میشه.
جواب من اینه که اگر این اتفاق بیفته بعد بر اساس ارزش سوالات سخت تر رتبه بندی میکنن.یعنی مثلا 20 یا 30 نفر آدمو جابه جا کنه.که باز هم ارزش نداره.چون بعضی سوالای سخت وقتگیره و زدنشون مشکل.
ویرایش توسط broslee : 25 آذر 1394 در ساعت 10:45
ارزش سوالات یک درس با هم یکسانه.
چه اون سوال رو همه جواب بدن چه یک نفر جواب بده.
تراز از روی درصد شما و درصد بقیه بدست میاد.
ممکنه من از 10 تا سوال فیزیک 5 تا آسونشو جواب بدم و 50 درصد بزنم
و یک نفر 5 تا سوال سخت رو جواب بده و اونم 50 میزنه
تراز هر دومون هم یکسان میشه.
الان نفرات برتر کانون رو چک کردم:
ریاضی پیش دانشگاهی- 8از 10-به همه تراز 7980داده بود
=>یکسانه
همه ارزش یکسانی دارن دوست عزیز/فقط سطح دشواری ها متفاوته/به عنوان مثال ازمون های گزینه2 تو پاسخ نامه سطح دشواری رو توضیح داده
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)