طي تجربه*اي که در اين دو سال داشته*ام به دانش*آموزان سال سوم دبيرستان توصيه مي*کنم که از تابستان خود به نحو احسن استفاده کنند و حداقل يک يا دو درس را به عنوان نگاه به آينده در دست داشته باشند و اگر هم نمي*توانند حتماً درس*هايي را که به عنوان نگاه به گذشته انتخاب مي*کنند به خوبي کار کنند.

در پروژه*هايي که در طي اين يک سال گذشت در برخي از آزمون*ها بنا به دلايلي تعدادي از دانش*آموزان فرصت نمي*کردند که همه*ي مباحث آزمون را به صورت صددرصد کار کنند.

در اين بين دانش*آموزاني که از تابستان خود به خوبي استفاده کرده بودند توانستند از پس پروژه*ها، در حدي که تلاش کرده بودند برآيند. گاهي وقتي مي*پرسيدم: «با توجه به حجم برنامه مي*خواهيد مباحث آزمون را چگونه برنامه*ريزي کنيد؟» مي*گفتند: «من اين مبحث را قبلاً در تابستان خوب کار کرده*ام؛ اولويت اول اين است که مباحثي را که جديد هستند خوب کار کنم و بعد براي درس*هايي که تابستان کار کرده*ام مروري بر خلاصه*ها و تست*هاي نشان*دار داشته باشم و اگر فرصت کردم اين مبحث را دوباره از اول کار کنم؛ اگر هم نشد کار اصلي را انجام داده*ام.»

اين نشان مي*دهد که اهميت استفاده از تابستان براي دانش*آموزان سال سوم زياد است. هميشه اين جمله را به خاطر داشته باشيد که افراد موفق زماني درس مي*خوانند که ديگران درس نمي*خوانند يعني زماني که بسياري در تابستان به فکر تفريح و خوش*گذراني هستتند دانش*آموزان موفق که آينده*نگري خوبي دارند راه خود را از تابستان مي*سازند و اين راه را براي خود هموارتر مي*کنند و از آن براي گرفتن يک نتيجه*ي خوب استفاده مي*کنند.

دانش*آموزاني که در برنامه*ي تابستان، هم برنامه*ي نگاه به گذشته و نگاه به آينده دارند يک ويژگي مثبت دارند و آن اين است که در درس*هاي نگاه به آينده قبل از شروع مدارس آن مبحث را کار مي*کنند و ديدگاهي نسبت به آن مبحث پيدا مي*کنند و سر کلاس به راحتي مي*توانند در آن مبحث تسلط پيدا کنند و با ديدگاه دبير نيز آشنا شوند و از کلاس براي رفع اشکال خود استفاده کنند.

منبع:قلمچی