نوشته اصلی توسط
velgard
بحث ما مفاهیم نیست.... تعاریفه.
شما نمیتونی بگی تعاریف رو نپرس. تعاریف مهمتر وز اونی هستن که شما فکر میکنی. چون در مورد واژه های سطح و مساحت ممکنه ایهامی و ابهامی به وجود نیاد رو نمیشه به عدم نیاز به تعریفشون تعمیم داد.
فرض کن عدد زوج رو تعریف نکرده باشم. و شما بدونی 2 و 4 , 6 زوج هستن. ینی بدون تعریف کردن عدد زوج، اعداد زوج رو با ی مثال کلاسیک نشونتون دادن. اگه اینجوری باشه شما هرگز قادر به تشخیص اینکه -2 عدد زوجیه نیستید چون تعریف رو نمیدونید. این عدم دونستن تعریف باعث میشه از ی جایی به بعد بین منو شما ابهاماتی وجود داشته باشه.
ی مثال دیگه بزنم. فرض کنید شما تعریف اعداد متوالی رو ندونید. در این صورت اگه من از شما بپرسم 3.4 و 4.4 اعداد متوالی هستن قطعا جواب غلط "نه" رو ب من میدید.
یا ی مثال دیگه... اگه تعریف عدد گویا رو ندونید و از روی انبوهی از عدد گویا یه دونمایی از عدد گویا داشته باشین در این صورت به اینکه آیا عدد رادیکال 8 تقسیم بر رادیکال 2 عدد گویایی هست یا نیست یا جواب صحیحی نمینیدن یا با ابهام جواب میدین. چون ذاتن فاقد داشتن میارهای لازم واسه تشخیص هستین.
هرگز دیده نشده تعاریف کمر کسی رو بشکنه یا کسی زیر بار انبوهی از تعاریفی که میدونه له شده باشه. مسلط شدن روی ی مبحث اینکه شما بنحو موثری بتونی با شرو از تعاریف و بکار بردن اصول و استفاده از استدلال چیزی رو نتیجه بگیری که کاربردی در حل مسایل داشته باشه، چیزی که بهش میگیم قضیه.
اگه بدونی چه تلاشهای عظمی میشه روی تعاریف به ویژه در هندسه نظرت عوض میشه. چیزی رابجه میانبودهای، betweenth، هیلبرد شنیدین؟ میانبود هایی که سعی میکنن خللهای که اقلیدس توی مقاله هاش ارایه کردو پر کنن.شما اگه بخای بخونیشون احتمالا مسخرشون میکنی، در حالی که دیگران فقط سعی کردن تا جایی ک ممکنه دقیق باشن. چطور میشه دقیق بود بدون اینکه تعاریف رو دسته کم گرفت.
من اصلا با شما موافق نیستم در مورد اینکه تعاریف فقط در حدی که کمک کنن مسله رو حل کنی. تعاریف رو باید دقیق مطالعه کرد و بکارشون بست.
شما تعر یف رو ندون گزاره های زیر رو به درستی نمیفهمین
هر مربع یه مستطیله ولی عکسش الزاما صادق نیست.
هر لوزی یه متوازی الضلاع. یه مربع یه لوزیه ولی لوزی الزاما مربع نیست.
لوزی میتونه مستطیل باشه، عکسش هم امکان پذیره.
چهار ضلعی ای که اقطارش با هم برابرن مستطیله یا لوزی یا ذوزنقه؟
ججواب دادن به این سوالها مستلزم اینکه تعریفشون رو بدونین. نه اینکه اگه کسی تعریف رو ندونه نمیتونه هیچ کدوم رو جواب بده، نه، ولی بدون تعریف روشن و دقیق یا اشیای رو وارد میکنید که نباید بکنید یا اشیای دیگه ای رو در نظر نمگیرید که باید میگرفتید
چقت حرف زدم!!!