سلام...
دوستان لطفا بگید برای کم کردن زمان موازنه کردن و افزایش تسلط چیکار کنم؟
سلام...
دوستان لطفا بگید برای کم کردن زمان موازنه کردن و افزایش تسلط چیکار کنم؟
این که بشینی واکنش ها رو به طور صرف حفظ کنی اشتباهه به مرور حفظ میشی. انصافا موازنه های کتاب درسی و در این سطح که گلابی ان و با یه دور تمرین مسلط میشی اما خوب موازنه میدن گاهی یه خط فقط واکنشه اون با روش نامگذاری باید حل بشه. کلا تمرین چاره هر درده!
زیاد به موازنه گیر نده چیز خاصی نیست خودش درست میشه به مرور. راستی موازنه در ذات خودش یکم وقت گیره!
حفظ کردن ضریب عناصر در واکنش ها کار کاملا اشتباهیه ( به قول معلممون کار احمقانه )
شما 30 تا واکنش رو موازنه که بعد اگه سرعتت بازم پایین بود بیا مطرح کن
با دو سه تا واکنش موازنه کردن که تسلط به وجود نمیاد
من اول اینطور بودم چند دقیقه طول میکشد کادر پر و خالی رسم کنم و عنصر اغازگر رو پیدا کنم و ... اما انقدر موازنه تمرین کردم الان هر واکنشی رو تو مدت کوتاهی موازنه میکنم
اول قواعد موازنه رو کامل بخونید ! بعد برید الگون موازنه انواع واکنش رو یاد بگیرید
مثلا :
نیترات فلز -> نیتریت فلز + O2
کافیه بدونید اینجا ضریب اکسیژن میشه بار فلز تقسیم بر 2 !
اگه فلز مثلا پتاسیم باشه میشه :KNO3 -> KNO2 + 1/2 O2یا اگه فلز آلومینیم باشه میشه :
=
2KNO3 -> 2KNO2 + 1 O2
Al(NO3)3 -> Al(NO2)3 + 3/2 O2حفظ کردن ضرایب هم زیاد نیاز نیست فقط برای واکنشهای مهم کتاب مثل نیتروگلیسیرین باید بدونید ضریب نیتروگلیسیرین 4 هست. همچنین توی واکنشهای کیسه هوا باید بدونید ضریب سدیم آزید با بیکربنات سدیم متناسب و 1 به 1 هست.
=
2Al(NO3)3 -> 2Al(NO2)3 + 3 O2
همچنین میتونید این قواعد رو برای بقیه واکنش ها مثل سوختن هیدروکربن ها هم بنویسید .ولی اگه کلا سرعت موازنتون پایینه و وسط موازنه نمیدونید چیکار کنید تنها راهش تمرینه !
There is enough light for one who wants to see
ویرایش توسط 0M0HamMad0 : 03 مهر 1394 در ساعت 12:56
ویرایش توسط Forgotten : 03 مهر 1394 در ساعت 13:09
هر چه انديشيدم به راهكاري جز تمرين زياد نرسيده ام در ضمن نگران نباشيد كم كم واكنش ها رو حفظ ميشيد يواش يواش
در پشت چارچرخه فرسوده ای / كسی
خطی نوشته بود:
"من گشته ام نبود !
تو دیگر نگرد
نیست!"...گر خسته ای بمان و اگر خواستی بدان:
ما را تمام لذت هستی به جستجوست.
پویندگی تمامی معنای زندگی ست.
هرگز
"نگرد! نیست"
سزاوار مرد نیست... فریدون مشیری
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)