با سلام
من یه جزوه ای میخونم که درمورد ساده کردن مثلثات گفته :
چطوری این اتفاق میفته ؟
خواهش میکنم دقیق توضیح بدید
sin( 3ᴨ/2 + ϴ ) = - cos ϴیا
tan 5ᴨ/4 = tan ᴨ/4 =1یا
cot (2ᴨ - ϴ ) = - cot ϴ
با سپاس
بی صبرانه منتظرم
با سلام
من یه جزوه ای میخونم که درمورد ساده کردن مثلثات گفته :
چطوری این اتفاق میفته ؟
خواهش میکنم دقیق توضیح بدید
sin( 3ᴨ/2 + ϴ ) = - cos ϴیا
tan 5ᴨ/4 = tan ᴨ/4 =1یا
cot (2ᴨ - ϴ ) = - cot ϴ
با سپاس
بی صبرانه منتظرم
در مورد اولی، از کمان داخل سینوس دو پی کم کنید، میشه تتا منهای دو پی، از یک منفی فاکتور بگیرین و چون سینوس تابع فرد هست، منفی میاد بیرون، میشه منفی سینوس پی دوم منهای تتا، که جوابش معلومه.
در مورد بعدی می دونین که اگه پی تا از کمان کم کنین اتفاقی نمی افته، دلیلش هم واضح هست، امتداد در دایره مثلثاتی در مورد تانژانت و کتانژانت با ناحیه 1 یکی هست پس واضحه جواب.
در مورد سومی هم کلاً دو پی که نقش خیار رو داره، میمونه منهای تتا، کتانژانت هم که تابع فرد هست و...
موفق باشید
سلام...گفتم الکی تاپیک نزنم همینجا میپرسم
من یه مشکل پایه ای دارم از مثلثات و چون توی سال دوم زیاد به حرفای معلم گوش نمیدادم الان به یه مشکل برخوردم!
مثلا چجوری بفهمم که چند میشه؟
یه چیزایی قبلا یادم بود که اگه ضریب پی زوج بود میذاشتیمش کنار اما به هر حال چیزی یادم نمیاد!
هم اکنون نیازمند یاری سبزتان هستیم!
رضا فهمیدی یا واست توضیح بدم؟
تو اولی سه پی دوم میشه 270 درجه و وقتی با تتا جمع بشه میشه از بین 270 تا 360 درجه
که تو این ناحیه سینوس منفیه
و چون سه پی دوم روی محور عمودی دایره قرار داره سینوس تبدیل به کسینوس میشه و چون سینوس تو این ناحیه منفی بود پس جواب میشه منفیه کسینوس تتا
تو دومی هم تانژانت پنج پی چهارم مساوی است با تانژانت پی چهارم +چهار پی چهارم
که پس از ساده کردن میشه تانژانت پی + پی چهارم
و در آخر چون پی یعنی 180 درجه و روی محور افقی دایره قرار دارد پس خود تانژانت نوشته می شود و باید مقدار تانژانت پی چهارم را حساب کرد که میشه تانژانت 45 درجه و برابر 1 هستش
آخری هم همین طور
چون دو پی روی محور افقیه خود کتانژانت رو مینویسیم
که در آخر میشه منفیه کتانژانت تتا
بازم سوالی بود در خدمتم
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)