ترجمه و درک مطالب
بدون دانستن قواعد خاص
این سوال مستثنی سال95 رشته زبان هستش: به نظر شما " لن ننجح فی دروسنا الا خمسـة تلامیذ من بیننا " کجاش مستثی تام هست؟اینکه اصلا مستثنی منه اش ضمیر مستتره!توی هر کتابی که میبینم یه جوری جواب این تستو پیچونده!😠
ی لحظه ب حرفت دقت کن !
داری میگی مستثنی منه اش ضمیر مسستره دیگه (نحن)!
خوب الان این مگه محذوفه !؟کاملا واضحه
میگه موفق نخواهیم شد در دروسمان به جز پنج دانش اموز از بین ما !
الان کجاش مستثنی منه اش محذوفه که من مستثنی مفرغ بگیرمش ؟ گفته دیگه
ویرایش توسط aylar.b : 17 خرداد 1397 در ساعت 01:02 دلیل: علامت سوال یادم رفت بذارم.
نه
ببین ربطی نداره که !!
الان ما میگیم محذوف تو با ضمیر مستتر چرا قاطیش میکنی ؟
چون مستتر ینی مخفی پس هر جا ضمییر مستتر بود ینی مستثنی منه ایه که محذوفه ؟ (محذوف ینی کاملا حذف شده!! کامل نیست جاش کمه! اما ضمیر مستتر بحثش جداست ! خودش ی نقشیه برا خودش ، فقط با ی نشونه های کوچیکی مخفی شده تو فعل!)
مستثنی محذوف ینی تو خودت وقتی داری جملرو معنی میکنی جای خالی یچیزیو حس کنی ! اونم نه ب معنای اینکه هر چیزی حکم مستتر رو داشت باهاش این حرکتو بزنیم !
مثلا تو جمله داره میگه اقا عبادت نکنید به جز خدا را ! (لا تعبدوا الا الله ) الان داریم خدارو از ی جمعی خارج میکنیم درسته ؟ ولی تو جمله اون کل یا جمعی که ما خدارو ازش جدا کردیم ذکر شده ؟ نه...پس این جا میتونیم بگیم مستثنی منه ما محذوفه !
یا همین جمله رو ی بار دیگه ببین
میگه لن ننجح فی دروسنا الا خمسه تلامیذ من بیننا
تو ترجمش میگه ما در درس هایمان موفق نخواهیم شد به جز 5 دانش اموز از بین ما ! الان مستثنی رو داریم از کیا جدا کنیم ؟میگیم پنج دانش اموز رو داریم از بین خودمون (ینی ما، که همون ضمیر مستتره تو جمله مون)جدا میکنیم ! درسته ؟ بعد میریم تو جمله رو میبینم که تو فعل جمله گفته ! ما موفق نخواهیم شد پس چیش کمه ؟ هیچیش
خیلی سعی کردم راحت بگم
ببخشید اگه زیاد شد
امیدوارم فهمیده باشین
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)