اینم برا اون دوستانی میزارن که میگن برا چی رونالدو رو خراب میکنی فقط ببینید چطور برا مسی حاشیه های مسخره درست میکنید تا محبوبیتشو کم کنید
با بالا گرفتن درگیری در نوار غزه باز هم عکسهای جعلی و البته قضاوت عجولانه باعث ابراز تنفر از لیونل مسی و تقدیر و تشکر از رقیب این سالهای او یعنی کریس رونالدو شد.
در شایعه ای دیگر هم ایسنا مدعی شد که لیونل مسی یک میلیون یورو به اسرائیل کمک کرده است. با هم به بررسی این دو مطلب غیر واقعی می پردازیم.
اول عکس های جعلی را بررسی میکنیم.
![](http://www.gomaneh.com/wp-content/uploads/2014/08/leo.jpg?bf83d1)
در عکسهای منتشر شده رونالدو حامی فلسطین و مسی حامی اسرائیل معرفی شده است، متاسفانه در توهم توطئه عدهای جوایز مسی به ویژه “بهترین بازیکن جام جهانی ۲۰۱۴″ را به این مقوله مربوط
دانستهاند!
این عکسها به وضوح ادیت شده و جعلی است.
رونالدو:
مسی:
نکته مهم این است که تیم بارسلونا در قالب سفری که به «تور صلح» مشهور است از فلسطین و اسرائیل بازدید کرد و این ماجرا، عکسهای یکسویه رسانهها را در بر داشت:
بارسلونا در اسرائیل با حضور نتانیاهو:
عکس ۱،
عکس ۲،
بارسلونا در فلسطین با حضور محمود عباس:
عکس ۱،
بارسلونا در فلسطین
اما در مورد شایعه دوم:
در تاریخ ۲۳ جولای (یکم مرداد) خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)
ادعا کرد لیونل مسی، ستاره تیم ملی فوتبال آرژانتین یک میلیون یورو به رژیم صهیونیستی کمک کرده است. این خبرگزاری در ادامه گفت این پول در حالی به اسرائیل بخشیده شده است که رژیم اشغالگر قدس در حال ارتکاب جنایت جنگی در غزه است. در این خبر منبع رسانه های اسرائیل معرفی شده و اعلام شده که رسانه های اروپایی نیز در حال بازتاب خبر هستند. اگرچه به نظر میرسد منبع این داستان یک سایت سرگرمی/طنز الجزیرهای به نام LeCompétiteur است. روز ۱۷ جولای (۲۶ تیر) سایت خبری Le Compétiteur داستانی با تیتر “لیونل مسی یک میلیون یورو به اسرائیل وعده میدهد” منتشر کرده و توضیح میدهد که مسی مبلغی معادل پاداش جام جهانی را به اسرائیل اهدا کرده است و درست مانند داستان خبرگزاری ایرانی ادامه میدهد که این اتفاق درست در میانه حملات اسرائیل به غزه رخ داده است. در ادامه داستان البته گفته میشود که این ادعا توسط رسانه های صهیونیست نادیده گرفته شده است.
ظاهرا این داستان توسط تعداد از خبرگزاری ها _مانند EL Fagr مصر در تاریخ ۲۰ جولای و Réflexion الجزیره در تاریخ ۲۱ جولای_ به عنوان یک گزارش جدی منتشر شده است. داستان حتی در توئیتر با عکسی دستکاری شده از مسی که تیشرتی با نوشته “از اسرائیل حمایت کنید” در دست دارد پخش میشود. به نظر می آید ایسنا یا دیگرانی در این زنجیره عبارت مورد ادعای سایت LeCompétiteur که “توسط رسانه های اسرائیل نادیده گرفته شد” است را به اشتباه “توسط رسانه های اسرائیل گزارش شد” ترجمه کرده اند.
ایسنا در ادامه تعداد کشتگان غزه را که در خبر Le Compétiteur عدد ۲۵۰ نفر ذکر شده است را به ۶۰۰ نفر به روزرسانی میکند.
این بار اولی نیست که خبرگزاری های ایران چنین اشتباهی را مرتکب میشوند. در سال ۲۰۱۲ نیز خبرگزاری فارس خبر سایت طنز The Oninon را نقل کرد که در آن گفته میشد “رئیس جمهور وقت ایران، محمود احمدی نژاد، در میان شهروندان سفیدپوست آمریکا از شهرتی بیشتر از باراک اوباما برخوردار است”. و این بار اولی نیست که چنین اتفاقی برای مسی رخ داده است. در بازیهای جام جهانی مسی در آخرین دقایق گلی به ایران زد که باعث حذف ایران از مسابقات شد، بعد از آن حساب کاربری ای که متصل به داعش بود به مسی تبریک گفت و از او دعوت کرد به جهادگران ملحق شود. سنی های داعش مسلما طرفدار ایران نیستند، اما ظاهرا حساب کاربری مذکور تقلبی بود.
نکته جالب اینکه این شایعه به قدری منتشر شد که لیونل مسی در
مطلبی (
hispan tv)این شابعه را رد کرد و گفت من پدر هستم و احساس پدرانه را به خوبی درک میکنم. نمی توانم با کشوری که کودکان را به راحتی میکشد همدردی کنم. من ترجیح می دهم که پولم را به مدارس و بیمارستانهای که در شهر روساریو آرژانتین هستند اختصاص دهم. من پولم را به کسانی که نیازمند آن هستند میبخشم و از روزنامهای که چنین خبری را منتشر کرده است، شکایت میکنم.
جالب اینجاست که مطلب دوم یعنی گفته های مسی را هم ایسنا
منتشر کرد.
شایسته است که خبرگزاری های حرفه ای پس از انجام اشتباه از خوانندگان خود عذر خواهی کرده و اشاره ای به اشتباهشان داشته باشند.