خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12
    نمایش نتایج: از 16 به 30 از 30

موضوع: نژاد پرستی

1. Top | #16
      کاربر اخراجی

نمایش مشخصات
      مطلبی که به احتمال زیاد اکثریت شما در فضای مجازی به آن برخورده‌اید:

اعراب به ما آموختند که آنچه را که می‌خوریم «غذا» بنامیم و حال آنکه در زبان عربی غذا به «پس آب شتر» گفته می‌شود. اعراب به ما آموختند که برای شمارش جمعیّتمان کلمه‌ی «نفر» را استفاده کنیم و حال آنکه در زبان عربی حیوان را با این کلمه می‌شمارند و انسان را با کلمه‌ی «تن» می‌شمارند؟ شما ۵ تن آل عبا و ۷۲ تن صحرای کربلا را به خوبی می‌شناسید. اعراب به ما آموختند که «صدای سگ» را «پارس» بگوییم و حال آنکه این کلمه نام کشور عزیزمان می‌باشد؟ اعراب به ما آموختند که «شاهنامه آخرش خوش است» و حال آنکه فردوسی در انتهای شاهنامه از شکست ایرانیان سخن می‌گوید. آیا بیشتر از این می‌شود به یک ملّت اهانت کرد و همین ملّت هنوز نمی‌فهمد که به کسانی احترام می‌گذارد که به او نهایت حقارت را روا داشته‌اند و هنوز با استفاده‌ی همین کلمات به ریشش می‌خندد. حداقل بیایید با یک انقلاب فرهنگی این کلمات و این افکار را کنار بگذاریم. به جای «غذا» بگوییم «خوراک»، به جای «نفر» بگوییم «تعداد»، به جای «پارس سگ» بگوییم «واق زدن سگ»، به جای «شاهنامه آخرش خوش است» بگوییم «جوجه را آخر پائیز می‌شمارند» و …

۱- در مورد غذا، همان‌طور که با جستجو در لغت‌نامه‌ی دهخدا متوجه می‌شویم، معنی اصلی این واژه، همان «خوراکی» است. گرچه با تلفظی متفاوت، معنی بول شتر هم می‌دهد. اما جدا از این قضیه و برای اطمینان بیشتر، پس از جستجوی واژه‌ی غذاء به این نتایج در ویکی‌پدیای عربی، مترجم گوگل عربی به انگلیسی و جستجوی عکس گوگل و سایر سایتهای عربی رسیدیم. در همه‌ی این موارد، اولین نتیجه همان طعام یا خوراکی بوده است.
      اما جهت رفع هرگونه شبهه، مختصری از مطلب آقای «عادل اشکبوس» که خود را در وبلاگشان «کارشناس مسئول گروه عربی دفتر برنامه‌ریزی و تألیف کتب درسی و پژوهشگر در زمینه‌ی ریشه‌یابی نام‌ها و واژه‌ها» معرفی کرده‌اند:
      «نخست باید بدانیم کلمه‌ی غَذا در اصل عربی به صورت غِذاء بر وزن (فِعال) و هم‌وزن نِساء تلفظ می‌شود ولی ما در فارسی به فتح حرف اوّل تلفظ می‌کنیم و البته ذال را نیز زاء می‌گوییم یعنی غَذا می‌نویسیم و غَزا تلفّظ می‌کنیم که شبیه غَزا به معنی جنگ می‌شود. اما خود غَذا در عربی کهن نه عربی امروزی بَولُ الجَمَل یعنی ادرار شتر است. ولی غذایی که ما فارسی زبانان می‌گوییم هرچند در نوشتار دقیقاً همان غذا به معنی ادرار شتر است ولی ما به گونه‌ی دیگر تلفظ می‌کنیم. اصولاً در عربی و در هر زبان دیگر واژگان منسوخ بسیارند. یعنی واژه‌هایی که به تاریخ سپرده شده‌اند و امروزه کاربردی ندارند و تنها در متون کهن می‌توان آن‌ها را دید. پس اینکه برخی می‌گویند غَذا یعنی ادرار شتر سخنی کاملاً نادرست است. ما غِذاء را در فارسی غَذا خوانده‌ایم و از این دخل و تصرف‌ها در واژه‌های دارای ریشه‌ی عربی بسیار است …»

۲- اما داستان استفاده‌ی اعراب از واژه‌ی «نفر» فقط برای حیوانات؛
      واقعیت این است که اعراب برای انسان، شتر و درخت خرما از واحد شمارش نفر استفاده می‌کنند. اما معنای آن. می توانید به فرهنگ لغت المعانی مراجعه کنید که خوشبختانه معنای آن به انگلیسی را هم آورده است. در این فرهنگ نفر به معنایperson , gent آمده است.

روش آسانتر هم استفاده از مترجم عربی به انگلیسی گوگل است. همان‌طور که در اینجا می بینید نفر به person ترجمه شده است
      ضمناً «تن» واژه‌ای پارسی است و مشخص نیست دوستان شایعه پرداز، چنین اطلاعات عجیبی را از چه منابعی کسب می‌کنند!

۳- چندی پیش تعدادی از مدعیان فرزندیِ کوروش، به صفحه‌ی ولیعهد عربستان حمله کرده و برای تحقیر او و سایر اعراب، از ایشان خواسته بودند «پ چ ژ گ» را تلفظ کند! در تعدادی از به اصطلاح جُک‌هایی که برای اعراب ساخته شده هم این موضوع دست‌مایه‌ی تمسخرشان قرار گرفته است. حالا تصور کنید در متن مذکور ادعا شده که اعراب برای تحقیر ایرانیان به ما آموختند به صدای سگ، پارس کردن بگوییم. سؤالی که اینجا پیش می‌آید این است که در همان مکتبی که این علوم به ایرانیان بی‌سواد و حرف گوش کن تدریس می‌شد، آموزگار تازی چگونه «پ» را تلفظ می‌کرده؟!
      اینجا هم مختصری از نظریه‌ی آقای اشکبوس در مورد تفاوت پارس با پاس (که لزوماً مورد تأیید ما نیست):
      «واژه‌ی پارس به معنی صدای سگ درست نیست. تلفظ درست این واژه به معنی صدای سگ “پاس” است که به نادرستی پارس آمده و جا افتاده است. وظیفه‌ی سگ پاسداری و پاسبانی است و پاس کار اوست. سگ پاس می‌کند یعنی با صدایش دارد پاسبانی می‌کند. امروزه کردها (مثلاً کردهای فهلوی یا فَیلی) درست تلفظ می‌کنند و پارس نمی‌گویند. ئه و سه گه فره پاس ئه کا. یعنی آن سگ خیلی پاس می‌کند…» متن کامل:

۴- در انتهای متن هم افشاگری دیگری صورت گرفته: «اعراب به ما آموختند که شاهنامه آخرش خوش است.» حالا این دوستان چگونه فهمیده‌اند که این ضرب‌المثل ساخته‌ی اعراب بوده، جای بسی تأمل است. جالب‌تر اینکه این قشر هر جا که نام عرب بر زبانشان می‌آید، در ادامه از صفاتی چون سوسمارخور و بی‌سواد و انواع الفاظ رکیک دیگر استفاده می‌کنند؛ ولی در جای جای این متن از آموختن ایرانیان از تازیان سخن گفته‌اند! اعرابی که این همه زشتی به ما آموختند، چرا خوردنِ سوسمار نیاموختند؟! گویی این یکی از دستشان در رفته! (فرض بر این گذاشته شده که به گفته‌ی آنان، سوسمار خوردن کار زشتی است)
      بهر جهت می توانید داستان شکل گیری این ضرب المثل و مقصود از استفاده آن را در توضیحات دقیق در این مقاله از دکتر سجاد آیدنلو بخوانید.

حسن انوری در «فرهنگ امثال سخن» می‌گوید: این ضرب‌المثل اشاره‌ی طنزآمیز به کاری دارد که برخلاف انتظار شخص پیش می‌رود. «خوش» خوانده شدن آخر «شاهنامه» حاوی نوعی نگاه کنایی به شکست ایرانیان از اعراب و پایان اقتدار سلسله‌ی ساسانیان با شکست و مرگ یزدگرد است. کتاب «شاهنامه آخرش خوش است» از باستانی پاریزی به همین موضوع اشاره دارد. محمد‌علی اسلامی ندوشن اعتقاد دارد که خوش بودن پایان «شاهنامه» مربوط به حمله‌ی اعراب و شکست ساسانیان نیست، بلکه به پیروزی نهایی پهلوانان ایرانی بر لشکر توران اشاره دارد. محیط طباطبایی در کتاب «شاهنامه چگونه به پایان رسید» نظر دیگری هم در رابطه با این ضرب‌المثل دارد. در گذشته وقتی نقالان از خواندن یک دوره‌ی کامل «شاهنامه» فارغ می‌شدند، در مجلس نقل «شاهنامه» جشن کوچکی برپا می‌شد و خوش‌بودن در پایان مراسم شاهنامه‌خوانی را ریشه‌ی این ضرب‌المثل می‌داند.

2. Top | #17
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط Saeed735 نمایش پست ها
      ببینید نژاد پرستی فقط یه شعار نیست باید تو عمل ثابت کرد الان تو مملکت ما کدوم فارس زبانی با اینکه زبان رسمی کشور تغییر کنه موافقه؟؟؟؟؟؟ البته نه اینکه زبان دیگری رسمی بشه منظورم اینه که تعداد زبانهای رسمی به بیش از یک زبان افزایش پیدا کنه و ترک و کرد و لر و عرب و غیره به زبون خودشون بخونن و بنویسن؟؟؟؟هممون میخایم از یه نژاد دیگه بالاتر باشیم....ببینید الان اون بودجه ی سالانه تو 4 استان ترک نشین اذربایجان غربی و شرقی اردبیل و زنجان یک چهارم بودجه ای هست که فقط در استان فارس سالانه هزینه میشود...همین کارها باعث ایجاد نژاد پرستی میشود چون تو این مملکت به جز فارسها هیچ قومی به حقش نمیرسد...همش شده تاریخ سازی همه ی تمدن ایران شده مال کوروش و هخامنشیان ...کوروش شده پیامبر...کوروش شده تمدن 7000 ساله...نوروز و هفت سین شده مال شما...ایران شده سرزمین پارسیان....پس ما کشکیم؟؟؟؟؟؟ شما بودی با این کارها اعصابت به هم نمیریخت؟
      لر و ترک و ...ایناهمه نژادای ایرانین کوروش و هفت سین هم واسه کل ایرانیاس پس ربطی به فارس بودن نداره اگه بودجه استان فارس بیشتره ربطی به نژاد پرستی نداره به خاطر سیاست های درست و دزدی کمه(افعال معکوس)

جانم از آتشفشان ها گذر مي کند
      با خويشتن در جنگم
      از خود عبور مي کنم
      تو آن سوي من ايستاده اي
      و لبخند مي زني
      و لبخند تو آن قدر بها دارد
      که به خاطرش از آتش بگذرم
      من طلا خواهم شد
      مي دانم .

3. Top | #18
      در انتظار تایید ایمیل

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      ببینید نژاد پرستی فقط یه شعار نیست باید تو عمل ثابت کرد الان تو مملکت ما کدوم فارس زبانی با اینکه زبان رسمی کشور تغییر کنه موافقه؟؟؟؟؟؟ البته نه اینکه زبان دیگری رسمی بشه منظورم اینه که تعداد زبانهای رسمی به بیش از یک زبان افزایش پیدا کنه و ترک و کرد و لر و عرب و غیره به زبون خودشون بخونن و بنویسن؟؟؟؟هممون میخایم از یه نژاد دیگه بالاتر باشیم....ببینید الان اون بودجه ی سالانه تو 4 استان ترک نشین اذربایجان غربی و شرقی اردبیل و زنجان یک چهارم بودجه ای هست که فقط در استان فارس سالانه هزینه میشود...همین کارها باعث ایجاد نژاد پرستی میشود چون تو این مملکت به جز فارسها هیچ قومی به حقش نمیرسد...همش شده تاریخ سازی همه ی تمدن ایران شده مال کوروش و هخامنشیان ...کوروش شده پیامبر...کوروش شده تمدن 7000 ساله...نوروز و هفت سین شده مال شما...ایران شده سرزمین پارسیان....پس ما کشکیم؟؟؟؟؟؟ شما بودی با این کارها اعصابت به هم نمیریخت؟
      آقا من اومدم تبریز از تهران شیکتر بود .. خیلی باکلاس بود .....
      قریب به اتفاق مسئولین کشور هم ترک هستند ........... ما لرای بدبخت چی ؟؟؟ نگیم اصیل ترین یکی از اصیل ترین اقوام ایرانی هستیم ....
      شهر گچساران با اون همه نفت و گاز .... اینجا داریم کف بالا میاریم ....
      دلت خوشه

4. Top | #19
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط payam74 نمایش پست ها
      آقا من اومدم تبریز از تهران شیکتر بود .. خیلی باکلاس بود .....
      قریب به اتفاق مسئولین کشور هم ترک هستند ........... ما لرای بدبخت چی ؟؟؟ نگیم اصیل ترین یکی از اصیل ترین اقوام ایرانی هستیم ....
      شهر گچساران با اون همه نفت و گاز .... اینجا داریم کف بالا میاریم ....
      دلت خوشه
      حرف های منو بخونید فقط از ترک ها دفا نکردم...از کلیه نژادها و تحقق حقشون گفتم
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

5. Top | #20
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط bita m نمایش پست ها
      لر و ترک و ...ایناهمه نژادای ایرانین کوروش و هفت سین هم واسه کل ایرانیاس پس ربطی به فارس بودن نداره اگه بودجه استان فارس بیشتره ربطی به نژاد پرستی نداره به خاطر سیاست های درست و دزدی کمه(افعال معکوس)
      هه ینی ما دزدی میکنیم؟نفهمیدم منظورتو فقط میگم اگه تاریخ هم بیان میشه باید درست باشه من میگم باید همه به حقشون برسن...نمیدونم چرا فارسها تا یه چیزی حقشونه میگن اقا ما فارسیم ولی وقتی قرار باشه حق مارو بدن میگن همه ما ایرانیم و کردو عرب و فارس و لر و ترک کرد نداریم...عجب
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

6. Top | #21
      در انتظار تایید ایمیل

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      حرف های منو بخونید فقط از ترک ها دفا نکردم...از کلیه نژادها و تحقق حقشون گفتم
      من نسبت به جریان بودجه گفتم .... به شما خوب میرسن ..

7. Top | #22
      در انتظار تایید ایمیل

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      هه ینی ما دزدی میکنیم؟نفهمیدم منظورتو فقط میگم اگه تاریخ هم بیان میشه باید درست باشه من میگم باید همه به حقشون برسن...نمیدونم چرا فارسها تا یه چیزی حقشونه میگن اقا ما فارسیم ولی وقتی قرار باشه حق مارو بدن میگن همه ما ایرانیم و کردو عرب و فارس و لر و ترک کرد نداریم...عجب
      نه داداش منظور ایشون این بود که اگر بودجه درست تقسیم نمیشه به خاطر بی برنامگی هست نه نژاد پرستی

8. Top | #23
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      من نسبت به جریان بودجه گفتم .... به شما خوب میرسن ..
      نبابا خب ما تو ایران 30 میلیون نفر ترک داریم نسبت به جمعیتمون خیلی کمه
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

9. Top | #24
      f68
      کاربر اخراجی

نمایش مشخصات
      ترک لر کرد فارس و... اینا مهم نیسن

مهم انسانیته و بس

ک تعداد معدودی ازش بهره مندن!

10. Top | #25
      در انتظار تایید ایمیل

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      نبابا خب ما تو ایران 30 میلیون نفر ترک داریم نسبت به جمعیتمون خیلی کمه
      اینکه شما چند نفرین .. اصلا آمار رسمی وجود نداره ... ولی در رابطه با بودجه بگم که :

دیگه همین مونده بیاین استان های بدبختی مثل ما رو دو لپی بخورین .....

11. Top | #26
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      اینکه شما چند نفرین .. اصلا آمار رسمی وجود نداره ... ولی در رابطه با بودجه بگم که :

دیگه همین مونده بیاین استان های بدبختی مثل ما رو دو لپی بخورین .....
      داداش ببین اگه ما بودجمون از شما زیاده ولی از فارس کمه اولا به خاطر جمعیته..درسته این اصلا دلیل خوبی نیست...باید حقتونو بگیرید تبریز چند ساله اینطوری شده چون ملتش بیدار شدن و حقشونو میگیرنو پشت همن....ما دشمنی با هیچ نژادی نداریم اگه اونا از ما بدشون نیاد و حقمونو پایمال نکنن
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

12. Top | #27
      در انتظار تایید ایمیل

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      داداش ببین اگه ما بودجمون از شما زیاده ولی از فارس کمه اولا به خاطر جمعیته..درسته این اصلا دلیل خوبی نیست...باید حقتونو بگیرید تبریز چند ساله اینطوری شده چون ملتش بیدار شدن و حقشونو میگیرنو پشت همن....ما دشمنی با هیچ نژادی نداریم اگه اونا از ما بدشون نیاد و حقمونو پایمال نکنن
      دادا بی خیال....

13. Top | #28
      همکار سابق انجمن
      کاربر باسابقه

Mehrabon
      نمایش مشخصات
      دادا بی خیال....
      هممون از حکومت پان فارس در رنجشیم....خدا روزی رو بیار که هممون از حقوقمون بهره مند شیم
      ویرایش شده توسط مدیریت
      خلاف قوانین.

14. Top | #29
      کاربر باسابقه

نمایش مشخصات
      شما چرا عصبانی میشین من منظورم دزدی مسوولان فارس بود

جانم از آتشفشان ها گذر مي کند
      با خويشتن در جنگم
      از خود عبور مي کنم
      تو آن سوي من ايستاده اي
      و لبخند مي زني
      و لبخند تو آن قدر بها دارد
      که به خاطرش از آتش بگذرم
      من طلا خواهم شد
      مي دانم .

15. Top | #30
      کاربر نیمه فعال

Mamoli
      نمایش مشخصات
      سام علیک من دیدم اینجا یکی تگم کرد اومدم بگم ایران اونجوریم نیست خدارو شکر با اینکه آقازاده ها می چاپن ولی بالا شهر از بوگاتی و پورشه و بی ام و و بنز پر شده ، دیدید که bbc ماه پیش می گفت نخست وزیر آلمان از bmw بازخواست کرده که چرا از این ماشین های جدیدش که 2میلیارد پولشه و با برق شهری کار می کنه تو برلین 8تاس تو تهران 22 تا ، عربا هم اونطوری پولدار نیستن باشنم ذاتشون کثیفه نمیشه عوضشون کرد
      پس از مرگم، بدنم را طلاکاری یا نقره کاری نکنید یا در تابوت یا چیزی همانند این مگذارید. زودتر آنرا در آغوش خاک بسپارید. آیا جایی فرخنده تر از خاک برای آرمیدن است؟! خاک مادر زیبایی هاست و دایه نیکی ها. در سراسر زندگی دوستار مردمان بوده ام؛ شاد خواهم شد که دوباره بخشی از آن
      چیزی بشوم که برای مردمان خوبی فراوان ببار می آورد.
      وصیت نامه ی کوروش بزرگ، به نقل از کوروش نامه گزنفون، دفتر ٨، بخش ٧، بند ٢۵

صفحه 2 از 2 نخستنخست 12

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)

کلمات کلیدی این موضوع

آخرین مطالب سایت کنکور

• تبلیغات متنی انجمن