ویرایش توسط Vina : 10 آبان 1402 در ساعت 00:04
مجددا ریپلای میکنم چون انگار ویرایش زدین ندیدم
داخل همهی سیتوپلاسمهای زنده چیزی ب اسم سیتوسل یا سیتوزل وجود داره ک همون ماده زمینهای سیتوپلاسمه ولی در نظام جدید ب هیچ وجه این نکته نیومده
کتاب درسی فقط واسه بافت پیوندی کلمهی ماده زمینهای رو آورده ک اون ماده هم مایع بین سلولیشون رو پر میکنه ن داخل سلولها رو
ب تفاوت این دو دقت کنید
بچهها ی چیز خیلی مهم رو باید ب همتون بگم
فک کنم تعداد خیلی زیادی از شما با این ک هی از استادها و مشاورهاتون میشنوید ک واسه زیست اول کتاب درسی مهمه اما توجهی نمیکنید
اصن بعضی از سوالهایی رو بچهها چ تو خصوصیم چ جاهای دیگه میپرسن ک واقعا نشون میده فقط میشینن درسنامه میخونن و لای کتاب رو هم باز نمیکنن
بچههااااا کتاب رو ی جوری بخونید ک مثلا حتی بدونید چند بار کلمه دوزیستان داخل کتاب دهم اومده. تک تک جملات رو جوری حفظ کنید ک هررر جملهای تو تست اومد رو هوا بزنید بگید این فلان صفحه بود زیر شکل بود گوشه کتاب بود...
خلاصه تا دیر نشده گفتم خودتونو جمع و جور کنید تو زیست تا درصدهاتون رو ببرید بالاتر
سلام من این بخش شنوایی،محل هایی که اسه داریم رو با محل هایی که دارینه داریم متوجه نمیشم
قسمت عصب تعادلی باید بگیم تجمع اسه ها درسته؟ جسم یاخته ای هم اینجاست یا نباید در نظر بگیریم؟ در بخش تعادل هم اسه ها خارج از ژلاتینه؟ بعد تو ای کیو گفته اکسون های نورون های حسی به صورت شاخه شنوایی عصب گوش وارد مغز میشه...اینجا مگه نورون حسی نباید دارینه بلندتر داشته باشه؟ یعنی عصب شنوایی کلا اکسونه و بعد از اون توی مسیر مغز جسم یاخته ای و دارینه رو داریم؟ درباره عصب تعادلی هم همینه؟
یه مورد که گیج شدم سرش...قسمت قرار گرفتن گیرنده ها در بخش تعادلی توی شکل اون قسمت پایین رو رشته عصبی گفته،خب رشته عصبی نورون حسی اینجا دارینه بود که...اگه دارینه باشه اون قسمتی هم که عصب تعادلیه باید دارینه باشه نه آکسون!
ببخشیددد من این بخش مفهومشو مشکل دارمم یکم طولانی شد
بعد گیرندخ با نورون سیناپس نمیده درسته؟ من درباره یاخته های گیرنده مخصوصا شنوایی دیدم که از باز شدن کانال های یونی استفاده میشه مگه این کانال ها فقط تو عصبیه نبود؟ یا منظورش اون کانالای کلیه؟ پتانسیل عمل چطور؟
سلام و عرض ادب
هم در بخش تعادلی هم حسی ابتدا دندریتها با گیرندهها سیناپس تشکیل میدن سپس تجمع جسم سلولیها رو داریم در خارج از بخش دهلیزیحلزونی ک داخل شکل مثل گره مشخصه از اونجا ب بعد تجمع آکسونها ب سمت مغز وجود داره
کلا عصبی ک ب سمت مغز میره در همهی حواس ویژه ب جز چشایی آکسون هست و چشایی دندریته
اون قسمت شکل تعادل ک گفتید نوشته رشته عصبی منظورش یک شاخه از دندریته ک منشعب شده و ب سلولهای گیرنده مرتبط میشه
دقت کنید ک رشته عصبی با عصب فرق داره
طبق تعریف رشته عصبی که میگفت اسه یا دارینه بلند...توی نورون های ویژه حسی هم آسه بلند باید باشه برعکس بقیه جاها که دارینه بلنده که این جور درنمیاد..
فصل اول یازدهم انعکاس نخاعی...ما طبق اون شکل ۵ نورون و ۶ سیناپس درنظر میگرفتیم یعنی برای گیرنده رو حساب نمیکردیم چرا..میتونم عکس بدم
کلا سیناپس قاعدش چیه؟ باید حتما بین دوتا عصبی یا یه عصبی و ماهیچه باشه یا گیرنده هم میشه؟ چون بیشتر برام سواله چرا فضل اول معلم تاکید میکرد بین گیرنده و نورون حسی سیناپس نگیریم تو یه جزوه هم دیدم برا گیرنده درنظر نگرفته بود
رشتهی عصبی بلند ب این منظود نیست ک حتما از سر تا نوک پا دراز باشه میتونه کوتاهتر هم باشه
و این ک لزوما همیشه آکسون نباید بلندتر از دندریت باشه میتونن برعکس باشن
کلا همه مدل نورونی میتونیم داشته باشیم مثلا نورون عصب بویایی آکسونش بلندتر از دندریتشه و با نورونهای حسی نخاع فرق داره
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)