سلام به همه دوستان
سعی میکنم خلاصه و مستدل مطلب رو برسونم:
من در پست قبلی خودم دو نکته کلی را یادآور شدم:
- ملاک شما برای درس زبان عمومی کنکور سراسری، کتاب درسی است.
- ملاک درستیِ قواعد گرامری زبان انگلیسی، کتابهای معتبر و مرجع آکسفورد و کمبریج و لانگمن و.. است.
چیزی که در کتاب درسی آمده این هست:
فایل پیوست 24109
مطلبی که در کتاب درسی آمده با هیچ یک از منابع معتبر ناسازگاری ندارد و به نظرم نویسندگان کتاب با آگاهی و هوشیاری تنها بخشی از بحث ترتیب صفات را مطرح کرده اند که در موردش اتفاق نظر هست. بنابراین با توجه به اینکه ترتیب صفات سن و شکل در یک جمله، نه در کتاب درسی آمده و نه در تستهای سالهای گذشته پس با احتمالی قریب به یقین می توان گفت چنین تستی که ترتیب صفات سن و شکل در آن مطرح باشد در کنکور نخواهد آمد. خصوصا اینکه با توجه به ادامه مطلب طرح چنین تستی اصولا غیر استاندارد خواهد بود.
(ادامه این مطلب بیشتر برای علاقه مندان به زبان انگلیسی و داوطلبان کنکور منحصرا زبان مفید خواهد بود.)
در خصوص موضوعی که اینجا بحث شده: اول سن بعد شکل یا اول شکل بعد سن؟
در این مورد آقای ایرانپور به منابعی اشاره کردند که بر اساس آن شکل قبل از اسم میاد:
اینجا و
اینجا
(اینها مهمترین منابع بودند. البته به کتاب Oxford practice Grammar هم اشاره کرده بودند که من این مورد خاص سن و شکل را در آن پیدا نکردم)
در مقابلِ این منابع، جناب آرتمین با استناد به کتابهای مبتکران، گاج و شبقره گفتند که اول سن میاد بعد شکل.
تا اینجا واضح است که سنگینی کفه ترازو به سمت کمبریج و British Council است.
اما داستان به همینجا ختم نمیشود. دوستان زبان دان حتما با کتاب Practical English Usage از انتشارات آکسفورد و نویسنده آن Michael Swan آشنا هستند. این کتاب یکی از بهترین و معتبرترین منابع گرامر است. این کتاب (ویرایش سوم، صفحه 11) سن را قبل از شکل آورده است:
فایل پیوست 24112
در منابع دیگری نیز می توان این ترتیب را مشاهده کرد:
اینجا در سایت لانگمن و
اینجا در مرکز زبان دانشگاه ویکتوریا.
در این مورد، مساله این نیست که یکی اشتباه گفته و دیگری درست. بلکه در همین منابع هم اشاره شده که گاهی ممکنه این ترتیب جابجا بشه. مثلا در سایت کمبریج قبل از جدول ترتیب صفات گفته شده:
If we don’t want to emphasise any one of the adjectives, the most usual sequence of adjectives is
یا در سایت لانگمن گفته شده:
The adjectives of physical description may take a slightly different order - the order of these adjectives at (d) (adjectives describing impression) and (e) (adjectives used in physical description) are not as fixed as those at the beginning and at the end of the list.
نتیجه اینکه ترتیب صفات مربوط به خصوصیات فیزیکی اشیا (اندازه، سن، شکل و رنگ) و صفاتی که بیانگر نظر و احساس شخص در مورد موصوف هست، ممکن است گاهی ترتیبشان جابجا شود.
موفق باشید