سلام بچه ها.من اخرنفهمیدم تکلیف این اکتینیدها ولانتانید ها چی هست!چون توی کتاب درسی شیمی2 چاپ91 که منبع ما برای کنکور94هست درمتن کتاب نوشته لانتانیدها عنصرهای58تا71جدول تناوبی واکتینیدها عنصرهای 90تا103جدول تناوبی هستند.ولی اگه توجه کرده باشید جدول تناوبی عنصرها ازکتاب شیمی2 سال91 عوض شده وهمین جدول درکتاب شیمی2 چاپ92 هم هست ولی اونجا نوشته لانتانیدها57تا70 واکتینیدها89تا102جدول هستند.حالا کاری با کتاب شیمی2 چاپ 92 ندارم چون منبع ما برای کنکور94 نیست ولی مشکل این جاست چون جدول هردوکتاب شیمی 2چاپ91 و92 یکی است(یعنی جدول تناوبی جدید)چرا درتوضیح لانتانیدها واکتینیدها تفاوت وجود دارد؟؟درضمن، از اونجایی شک من بیشترشد که کتاب های کمک اموزشی معروف رو بررسی کردم.برای مثال مبتکران شیمی2 جدید وتک جلدی من نوشته لانتانیدها58تا71 واکتینیدها90تا103هستند ولی توی کتاب شیمی2 گاج طوسی نوشته لانتانیدها عنصرهای57تا70واکتینیدها عنصرهای89تا102!!!!راستش بعدش رفتم کتاب فروشی ودیدم مبتکران شیمی2 در چاپ های اخیر هم این شماره ها رو عوض کرده ونوشته لانتانیدها 57تا70 واکتینیدها 89تا102.خوب این عجیب نیست که حتی شیمی 2مبتکران جدید (یعنی بعدکنکور ومطابق با کنکور94)هم درچاپ های متفاوتش در این مورد تفاوت وجود دارد؟؟خلاصه من هنوز هم نفهمیدم کدام درست است وما کدام راباید بپذیریم ولی انچه که مسلم متن کتاب شیمی2 چاپ 91 است که ملاک است.(ولی فکرمی کنم شاید اشتباه کردن ومتن رو با جدول جدید هماهنگ نکردن)!در هرصورت بچه ها شما اگه می دونید ومطمئن هستید خواهشا راهنمایی کنید چون من فارغ التحصیل هستم ومعلمی ندارم که ازش بپرسم.شرمنده سرتون رو درد اوردم ولی فکر می کنم خیلی مهم است که این مطلب برای همه مشخص و واضح بشود.از همه ی کسانی که دراین رابطه اطلاع دارند دعوت می کنم راهنمایی کنند. باتشکر