بله
خير
امام صادق (ع )در پاسخ به سوال هشام بن حکم از علت حج و طواف کعبه فرمود:
خداوند مردمان را بیافریدوآنهارا به پیروی از دین و آنچه مصلحت دنیایشان درآن است فرمان داد و حج را مایه فراهم آمدن مردم از شرق و غرب عالم و آشنا شدن آنها با هم (و آگاه شدنشان از حال و روز یکدیگر ) قرار داد و تا بازرگانانی که از شهری به شهری کالا می برند سود برند، و کرایه دهندگان و شترداران به فایده ای رسند، و تا آثار پیامبر خدا شناخته شود و خبرهای آن حضرت نقل و بازگو شود و از یادها نرود اگر هر قومی و مردمی (فقط) به شهر و سرزمین خود بسنده می کردند نابود می شدند و شهرها ویران می گشت و در آمدها و سودها افت می کرد، و خبرها پوشیده می ماند و کسی از آنها آگاه نمی شد این است علت حج
امام علی (ع ) :
آیا نمی بینید که خدای سبحان مردمان را از زمان آدم - صلوات الله علیه - تا پایان جهان با سنگهایی که نه سودی می رسانند نه زیانی و نه می بینند و نه می شنوند آزمایش کرد، و آن سنگها را خانه با حرمت خود ساخت و آن را جایگاه گرد آمدن مردم قرارداد سپس آن را در سنگلاخترین مکانها و بی گیاهترین نقاط زمین و تنگترین دره ها جای داد، در میان کوههای خشن و ریگهای داغ و چشمه های کم آب و آبادیهای دور از هم که نه شتری در آنجا فربه می شود، نه اسبی ، نه گاوی و نه گوسفندی اگر خدای سبحان می خواست خانه باحرمت خود ومشعرهای ارجمند خویش را در میان باغها و جویبارها و سرزمینهای هموار و پر درخت و پر میوه که خانه هایش به هم پیوسته و روستاهایش نزدیک به هم است ، در میان گندمزارها و باغهای خرم و زمینهای پر گیاه و دشتهای پرآب و در وسطباغستانهای خرم و بهجت زا و جاده های آباد قرار می داد هر آینه به همان نسبت که آزمایش و امتحان ساده تر بود پاداش و جزا کم بود.
امام زین العابدین (ع ) :
حق حج (برتو) این است که بدانی بدان وسیله بر پروردگارت وارد می شوی ، واز گناهانت به سوی آن می گریزی ، و به وسیله آن توبه ات پذیرفته می شود و فریضه و تکلیفی را که خدا بر تو واجب کرده است ادا می کنی.
ویرایش توسط sahel. : 02 مهر 1393 در ساعت 16:21
12.حج در آخر الزمان
در حديث مفصلى از حضرت رسول اكرم (ص) درباره پيشگويى از اوضاع آخر الزمان نقل شده و مورد خطاب حضرت در آن جا، جناب سلمان فارسى است، آمده كه: اى مسلمان در آن زمان، توانگران امتم به هدف تفريح و خوش گذرانى، و طبقه متوسط به منظور تجارت، و فقرا براى خودنمايى حج مى كنند. (1) (ا.بحارالانوار ج ص 305 )
از زمان رحلت پیامبر به بعد اخرالزمانه هر دوره مسائلی پیش میاد که دوره بعدی علاوه بر مسائل قبلی مسائل جدید براش اتفاق میفته تا متصل به ظهور حضرت حجت میشه
امام صادق (ع )در پاسخ به سوال هشام بن حکم از علت حج و طواف کعبه فرمود:
خداوند مردمان را بیافریدوآنهارا به پیروی از دین و آنچه مصلحت دنیایشان درآن است فرمان داد و حج را مایه فراهم آمدن مردم از شرق و غرب عالم و آشنا شدن آنها با هم (و آگاه شدنشان از حال و روز یکدیگر ) قرار داد و تا بازرگانانی که از شهری به شهری کالا می برند سود برند، و کرایه دهندگان و شترداران به فایده ای رسند، و تا آثار پیامبر خدا شناخته شود و خبرهای آن حضرت نقل و بازگو شود و از یادها نرود اگر هر قومی و مردمی (فقط) به شهر و سرزمین خود بسنده می کردند نابود می شدند و شهرها ویران می گشت و در آمدها و سودها افت می کرد، و خبرها پوشیده می ماند و کسی از آنها آگاه نمی شد این است علت حج
خانم محترم صحبتهاتون بصورت غير مستقيم پر از توهين هست
اينطور كه پيش ميره چند روز ديگه فتوا صادر ميكنيد بنده مثل سلمان رشدي كافر و مرتد محسوب ميشم و مردم هر كي هر جا منو ديد بايد منو ترور كنند .....!!
من قصد ندارم نظرم رو به ديگران تحميل كنم.نظر شما هم كاملا محترم.اصلا همين تاپيكو زدم كه اين بحثها شكل بگيره.اما بدور از هرگونه توهين و در قالب «احترام كامل» . . . !
شما كه آواتار و امضاتون مذهبيه و دم از مذهب ميزنيد مگر پيامبر بدليل اينكه خانه كعبه پر از بت بود ابتدا مسجدالاقصي رو قبله قرار نداد ؟؟ آيا بنظر شما اين برخلاف اسلام بود يا بر روي عقل و بقاي اسلام؟؟
والا بخدا ما هم شهيد داديم...والا بخدا من هم در شهري زندگي ميكنم كه 8 سال خط مقدم جبهه با عراق بوده .....
شما كه هزاران حديث و نقل و بحارالانوار اينجا جمع ميكنيد ، لابد داستان حضرت علي (ع) و عمروعاص رو شنيديد ؟؟ افكار شما «دقيقا» شبيه كساني هست كه وقتي عمروعاص در جنگ صفين فرآن بر سر نيزه كرد ، ياران اميرالمومنين كه مثل شما خيلي هم ادعاي اسلام داشتند به عقل و دستور امامشون گوش نكردند و گفتند ما با قرآن نميجنگيم . (مقايسه كنيد با حج نرفتن به دليل قوت گرفتن حرامي هاي داعش و قتل عام شيعيان علي (ع)
دوستمون خيلي قشنگ ميگفت كه عقل از دين جدا نيست ..... ما بايد با عقلمون بسنجيم كه دستور ديني كه به ما داده شده در حال حاضر قابل اجرا هست يا فقط باعث نابودي اسلام ميشه . در جنگ صفين در ظاهر انسان نبايد با قرآن جنگ ميكرد.اما پشت اون قرآن چه كسي قايم شده بود؟؟يه بي دين در قالب مسلمان كه خودش و فرزندانش چند امام ما رو به شهادت روندند(در حال حاضر هم در ظاهر بايد بگيم كه بايد حج بريم اما ، اين مگر دقيقا مشابه جنگ صفين نيست؟؟مگر دشمنان اسلام و شيعه با اين كار تقويت نميشند؟؟)
شمايي كه ميگيد بايد حج رفت ، فكر سر بريده بچه اي رو نميكنيد كه جلوي چشمان مادرش عين علي اصغر امام حسين بر سر چوبب ميكنند يا بر روي طاقچه ميگذارند؟؟ميخوايد عكسهايي از جنايات داعش و سر بريدن كودكان براتون اينجا بگذارم تا ، تا عمر داريد هيچوقت حال قبلي و خوبتون رو تجربه نكنيد؟؟نكنه شما هم مسئوليت تمام اين خونهاي ريخته شده شيعيان علي (ع) و حتي اديان و مذاهب ديگه رو هم به گردن ميگيريد؟؟
باز هم ميگم عقل و دين از هم جدا نيستند ......
سعي كردم كاملا با احترام پاسختون رو بدم .... نظر شما هم كاملا قابل احترامه ولي از اين به بعد با شخص شما در اين رابطه هيچ بحثي ندارم
يا حق
![]()
پـسـر زمـسـتـان
برادر من حق کاملا با تو هستش عزیز من ولی اینجایی که گفتین من با شما در ین بحثی نخواهم داشت یه ذره بد شدش ... ببین عزیز دلم اصلا حج به نظر من واجب نیستش ... خدا لا مکانه خدا رو نباید در یک جا جستجو کرد نباید براش خونه تدارک ببینیم خدای مقدس مبرا از این بحث ها و قوانین من در آوردیه
شما و خانوم فاطمه با یک آیین و مذهب با همدیگه مباحثه کردین
در مذهب شیعه حج واجب هستش و باید انجام بشه
به این احادیث توجه کنین
قال الصادق – علیه السلام -:
اما انه لیس شى ء افضل من الحج الا الصلوة ؛
به درستى که هیچ عملى بالاتر از حج نیست ، مگر نماز.
(وسائل الشیعه ، ج ۳، ص ۲۶)
امام باقر (علیه السلام ) می فرمایند:
بنی الاسلام علی خمس : الصلوة و الزکوة و الصوم و الحج و الولایة؛
اسلام بر روی پنج پایه بنا شده است : نماز، روزه ،زکات ، حج ، ولایت .
( کافی ، ج ۲، ص ۱۷ )
این فقط دو نمونه اش بود که در کتابهای مختلف صدها حدیث درباره حج آمده
مگه اینکه ما خیلی چیزای دیگرم بسنجیم و اونوقت بطلان حج واجب ثابت میشه
از نظر من نه حج واجب است .نه نماز واجب است.نه روزه واجب است و برای تک تک شون هم دلیل میارم
اقای محترم بیخودی شلوغش نکنید و حاشیه نسازید اگه برید و چن تا پست قبلی و بخونید کاملا واضحه که حرف من چیه من نگفتم حج برن گفتم حج واجب و اونم یه بارو باید برن چون واجب خداست در ضمن پیامبر به میل شخصیشون قبله رو به سمت مسجد الاقصی نبردند دستور خدا بوده و بعد ازونم دستور خدا به سمته کعبه شد
اول برید پستای قبلی منو کامل بخونید بعد بیاید بحث چون اصلا دوست ندارم حرفامو تکرار کنم
هر چند که اگه از اول تا اخر این تاپیک من حرف بزنم دوباره حرفای خودتون و تکرار کنید
من گفتم حج تنها یه بار و اونم در صورته واجب بودن باید رفت ولی حج عمره و خرید نیازی نیست به جاش کمک به فقرا انجام بشه
بحث سر رفتن به حج نیست اما میگیم نرید تا بفهمن به کاراشون معترضیم
میتونیم با اینکار اعتراضمون رو نشون بدیم
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)