خانه شیمی

X
  • آخرین ارسالات انجمن

•  

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین
    نمایش نتایج: از 1 به 15 از 27
    1. Top | #1
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات

بیوتک چجوریاس؟؟؟

سلام من امسال میرم سوم و تصمیم گرفتم از همین الان یه هدفی رو مشخص کنم چون بی هدف بودن بی انگیزگی میاره!
      نظرتون راجب بیوتکنولوژی چیه؟؟ من تو نت درموردش سرچ کردم ولی چیز زیادی نتونستم درموردش پیدا کنم نهایتا 2 3 صفحه بود!اونایی که رشتتون اینه یکم در موردش توضیح میدین! احساس میکنم این رشته رو بیشتر دوست دارم چون کلا به کارای تحقیقی علاقه دارم ! دروس این رشته بیشتر سمت ریاضیه یا زیست؟؟ چه توانایی هایی باید داشته باشن اونایی که میخوان این رشته رو انتخاب کنن و اینکه شرایط اپلای داره یا نه؟؟؟!!!! (اخه اکثر کشور ها رشته جدایی به عنوان بیوتکنولوژی ندارن و این رشته بیشتر جنبه اقتصادی داره و عملی )

2. Top | #2
      کاربر اخراجی

نمایش مشخصات
      Biotechnology یا زیست فناوری

کاربردش : از موجودات زنده برای ساخت یا تغییر محصولات، ارتقا کیفی گیاهان یا حیوانات و تغییر صفات
      میکروارگانیسم‎ها ها هست

پیشینه : حدود ۳۰ سال از عمر این فناوری جدید می‌گذره و ایران نیز سرمایه گذاری‌هایی را برای تربیت نیروی انسانی و ایجاد چند مرکز تحقیقاتی آغاز کرده‌

رشته بیوتکنولوژی یک رشته کاربردی و میان رشته ای مهندسی علوم
      دانشجویان در مرحله کارشناسی پس از گذراندن موفقیت آمیز۱۳۲ واحد دروس مشترک معرفتی- نظری، علوم پایه، پزشکی، مهندسی و مبانی بیوتکنولوژی به اضافه آموختن زبان انگلیسی در حد ۵۵۰ نمره تافل و آشنایی کامل با یک زبان برنامه نویسی کامپیوتر در صورتی که معدل آنها در هر نیمسال تحصیلی ۱۵ باشد، می توانند وارد مرحله دوم یعنی مقطع کارشناسی ارشد شوند که در این مقطع یکی از ۶ گرایش بیوتکنولوژی میکروبی، بیوتکنولوژی پزشکی، بیوتکنولوژی محیطی و دریایی، بیوتکنولوژی مولکولی، فرآورش زیستی و بیوتکنولوژی کشاورزی (گیاهی) را انتخاب کرده و بعد از گذراندن ۴۸ واحد در یکی از گرایشهای تخصصی، و انجام معادل ۶ واحد پژوهشهای انفرادی و ارائه ۲ واحد سمینار از مقطع کارشناسی ارشد فارغ التحصیل می شوند. در این مرحله در صورتی که میانگین نمرات دروس مقطع کارشناسی ارشد آنها حداقل ۱۶ باشد، می توانند در امتحان جامع شرکت کنند و در صورت موفقیت در این امتحان، وارد مرحله دکترای تخصصی (D.Ph ) خواهند شد و رسما برای ثبت پایان نامه دکتری اقدام کنند.

موقعیت شغلی در ایران:
      رشته بیوتکنولوژی، یک رشته جدید است و بی شک مدتی زمان خواهد برد تا فارغ التحصیلان آن، جایگاه واقعی خویش را پیدا کنند اما این به معنای آن نیست که موقعیت شغلی برای فارغ التحصیلان این رشته مهیا نمی باشد. چون زمینه کار بیوتکنولوژی در داخل کشور مساعد است و برای مثال در حال حاضر عده ای از دانشجویان دوره دکترای میکروبیولوژی که در زمینه بیوتکنولوژی میکروبی مطالعه می کنند، بر روی آبهای شور کشور مثل دریاچه ارومیه که امکان رشد موجودات در آن پیچیده و مشکل است، تحقیق می کنند تا با بهره گیری از تکنیک های بیوتکنولوژی، محیطی مناسب برای رشد موجودات دریایی در داخل آن فراهم آورند.
      از سوی دیگر فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان نیروی انسانی متخصص برای مدیریت میانی و هدایت امور فنی خطوط تولید، مزارع و آزمایشگاهها مشغول به فعالیت شوند.

درسهای این رشته در طول تحصیل:
      دروس مشترک بین گرایشهای مختلف بیوتکنولوژی:
      روانشناسی عمومی، فلسفه عمومی، فلسفه هنر و زیبایی شناسی، فلسفه و روش شناسی علوم، تاریخ علم، روش تحقیق، مبانی منطق، منطق ریاضی، اصول مبانی مدیریت صنعتی، آشنایی با قرآن کریم، مبانی علم و حقوق و روابط بین الملل، اصول علم اقتصاد، ریاضی عمومی، آمار و احتمالات، محاسبات علمی عددی، شیمی عمومی، شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، مکانیک، الکتریسیته و مغناطیس، موج و حرارت، فیزیک جدید، زیست شناسی عمومی، زیست شناسی سلولی،زیست شناسی مولکولی، ژنتیک عمومی، ژنتیک میکروارگانیسم ها، اصول مهندسی ژنتیک، میکروبیولوژی عمومی، میکروبیولوژی کاربردی، بیوشیمی ساختمانی، متابولیسم، روش های بیوشیمی و دستگاهها، ایمنی شناسی، زیست شناسی پرتوی، اصول مهندسی بیوشیمی، موازنه جرم و انرژی، مکانیک سیالات، انتقال حرات، انتقال جرم، مبانی بیوتکنولوژی پزشکی، مبانی بیوتکنولوژی مولکولی، مبانی بیوتکنولوژی کشاورزی، مبانی بیوتکنولوژی محیطی، مقررات زیست ایمنی.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی پزشکی:
      ایمونوژنتیک، ایمنی شناسی سلولی – مولکولی، ژنتیک پزشکی، متابولیت های میکروبی، فاراماکوژنتیک، فرآورده های نوترکیب، مهندسی ژنتیک پیشرفته، آنزیمولوژی.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی محیطی و دریایی:
      فروشوئی میکروبی، تصفیه بیولوژیکی فاضلابها، تصفیه بیولوژیکی آلاینده های خطرناک، آلودگی دریا و بیوتکنولوژی دریایی، پاکسازی زیستی، مدلسازی و شبیه سازی فرآیندها، معادلات دیفرانسیل، شیمی فیزیک، میکروبیولوژی محیطی.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی مولکولی:
      بیوفیزیک سلولی مولکولی، مهندسی ژنتیک پیشرفته، آنزیمولوژی، ساختمان و عمل پروتئین ها، ساختمان و عمل اسیدهای نوکلئیک، زیست شناسی مولکول پیشرفته، بیولوژی سلولی- مولکولی تکوینی، شیمی فیزیک.

دروس تخصصی گرایش فرآورش زیستی:
      مهندسی واکنش های شیمیایی، فرآیندهای جداسازی، طراحی راکتورهای بیوشیمیایی(بیوراکتورها)، مبانی بیوتکنولوژی تخمیر، پدیده های انتقالی در سیستم های بیوشیمی، کنترل فرآیند، طرح و اقتصاد مهندسی، معادلات دیفرانسیل، شیمی فیزیک.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی کشاورزی:
      سیتوژنتیک(کلاسیک و نوین)، اصول اصلاح نباتات، اصلاح نباتات پیشرفته، کشت بافت گیاهی و کاربردهای آن، تعیین نقشه ژنی گیاهی(کلاسیک ونوین)، ژنتیک مولکولی گیاهی، روشهای نوین انتقال ژن به گیاهان، آفات و بیماریهای گیاهی، مهندسی ژنتیک پیشرفته.

دروس تخصصی گرایش بیوتکنولوژی میکروبی:
      میکروبیولوژی محیطی، فیزیولوژی میکروارگانیسم ها، پدیده های تخمیری، پروتئین ها و پلی ساکاریدهای میکروبی، بیوتکنولوژی غذایی، بیوتکنولوژی آرکی باکترها، آنتی بیوتیکها، بیوتکنولوژی قارچ ها.

3. Top | #3
      کاربر اخراجی

نمایش مشخصات
      به طور کامل اطلاعات این رشته گذاشتم اگه باز مشکل داشتین بپرسین توضیح بدم

4. Top | #4
      کاربر فعال

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      هم از ریاضی میشه رفت هم از تجربی
      دلیلش هم اینه که هم ریاضیات داره هم زیست
      رشته جالبی به نظر میاد اما فکر نکنم تو ایران موقعیت شغلی خوبی داشته باشه
      اگه میخوای بخونی به فکر ادامه تحصیل در خارج باش

5. Top | #5
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      خیلی ممنون من اینا رو خودم از نت دراورده بودم ولی چیز زیادی از درس هاش نفهمیدم و اینکه دقیقا داره چکار میکنه و هدفش چیه؟؟! اینو توضیح بدین و اینکه شرایط اپلایش چجوریه؟؟

- - - - - - پست ادغام شده - - - - - -

نقل قول نوشته اصلی توسط MohammaD_Technology نمایش پست ها
      هم از ریاضی میشه رفت هم از تجربی
      دلیلش هم اینه که هم ریاضیات داره هم زیست
      رشته جالبی به نظر میاد اما فکر نکنم تو ایران موقعیت شغلی خوبی داشته باشه
      اگه میخوای بخونی به فکر ادامه تحصیل در خارج باش
      بله از هردوش میشه رفت ولی اگه عالی باشن همه جا موقعیت دارین ولی خوب منم هدفم همینه!

6. Top | #6
      کاربر نیمه فعال

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      منم ميخاستم ددرباره اين رشته بيشتر بدونم ولي چيز زيادي از نت پيدا نكردم اگه دوستاني كه تو اين رشته ميخونن كمك كنن ممنون ميشيم

می خواهــــــم شــــــادبـــــاشم

نه یک روز بلکــــه هــــــزاران سال

می خواهــــم آوازشــــادبودنــــم چنـــان در شهر بپیچد که روسیـــاه شوند

آنهـــــایی که سر غمگیــــن بودنـــــم شرط بستـــــه اند

...

7. Top | #7
      کاربر فعال

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط jimnana نمایش پست ها
      منم ميخاستم ددرباره اين رشته بيشتر بدونم ولي چيز زيادي از نت پيدا نكردم اگه دوستاني كه تو اين رشته ميخونن كمك كنن ممنون ميشيم
      فکرکنم این رشته بیشتر تحقیقاتی باشه و کارتون تو آزمایشگاه هست
      شبیه ژنتیک هم هست

8. Top | #8
      کاربر اخراجی

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      >> فعلا برای شروع همین را بدون اینه که این دوست عزیز در معرفی کلی بیوتک فرمودن، در واقع معرفی رشته «دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشکده علوم دانشگاه تهران» هستش، و این با خود «بیوتک»، چه اونه که در سایر دانشکده های کشور (مثل دانشگاه الزهرا ویا دانشگاه شاهد و فردوسی و شیراز و ..) و چه در بعضی دانشگاه های معتبر دنیا ارائه میشه، یه سری تفاوت های قابل توجه داره !!
      ...................................
      >>> ذره ذره میریم جلو، تا ببینم چه میپرسی و چه به کارت میاد تا زیاد حاشیه نریم !!
      ...............................
      :: تعاریف متعددی از بیوتک مطالعه داشتم، چه اونایی که در دایره المعارف ها و فرهنگ های لغت تخصصی پزشکی، بیوتک، زیست سلولی و ژنتیک و .... خوندم، و چه اونایی که در پرس و جوهای و صحبت هایی که با اساتید و دانشجویان بیوتک دانشکده علوم دانشگاه تهران و دانشکده داروسازی و کشاورزی و پزشکی و علوم دانشگاه فردوسی مشهد (دهات خودمون!) و به خصوص صحبت هایی که با استاد خودم خانم دکتر نسرین مشتاقی (بیوتکنولوژی گیاهی) و خانم دکتر فاطمه مصفا (بیوتکنولوژی دارویی) و چندتا از دانشجویان بیوتکنولوژی میکروبی واسم دست داد !! ==== >> دو تعریف خوب از بیوتک را واست میگم:
      Biotechnology, the manipulation of biological organisms to make products that benefit human beings
      >> بیوتک، دست ورزی و بهینه سازی ارگانیسم های بیولوژیکی به منظور ساخت محصولاتی در جهت تضمین راحتی و رفاه بشر
      ++ ویا گفته شده : «بیوتکنولوژی، کاربرد اصول و قوانین علوم تجربی و مهندسی، برای پردازش و فرآوری مواد، به وسیله ی عوامل و عناصر زیستی، در جهت ارائه ی کالاهای جدید و خدمات نوین »
      ...........................
      +++ تعریف های بسیار متنوع و متعدد از بیوتک را میشه یافت، که در واقع میشه گفت تمام اون ها درستن، که این برمیگرده به دو نکته :
      - اول نوع نگاه و ذهنیت و شناخت خاص اون شخص یا دانشکده مربوطه هستش (مثل بعضی از دانشگاه های آمریکا، که لازمه ی ورود به این رشته تحصیل در دوره ی مقدماتی بهداشت و پزشکی هستش !)
      - دوم کاربردهای بسیار متنوع بیوتک هستش که تقریبا میشه گفت در تمامی مباحث علوم مهندسی و علوم پزشکی وارد میشه و حتی در مواردی به مباحث علوم انسانی هم مرتبط میشه
      ..............................
      زیست + شیمی = بیوشیمی
      زیست + ریاضی = مهندسی محیط زیست
      شیمی + ریاضی = مهندسی شیمی
      .....................
      بیوشیمی
      +
      مهندسی محیط زیست
      +
      مهندسی شیمی
      =
      بیوتکنولوژی

.........................

9. Top | #9
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط esilovexp نمایش پست ها
      بیوشیمی
      >>
      +
      مهندسی محیط زیست
      +
      مهندسی شیمی
      =
      بیوتکنولوژی

.........................
      خیلی ممنون از توضیحتون راستش من دروسش خیلی برام مهمه!مطمنا زیاد شبیه این شیمی و زیست دبیرستان نیست! که اگه دوسشون نداشته باشم درغیر این صورت اصلا نمیتونم ادامه بدم میشه یکی دوتا از مهمترین کتاباشون رو معرفی کنین که بیشتر از بقیه روش توجه دارن؟ بعد من اصلا از رشته های علوم پایه به عنوان رشته دانشگاهی خوشم نمیاد که فقط وقتم به خوندن چیزایی که قبلا بقیه بهش رسیدن بگذره بیشتر دوست دارم کارم عملی باشه و یه چیزی تولید کنم! این چجوریه دقیقا؟؟ تو این 7 سال فقط باید خوند؟؟

10. Top | #10
      کاربر نیمه فعال

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      بچه ها اصلاعات خوبی در این باره گذاشتن فقط بگم که موقعیت شغلی خوب و مناسبی در ایران نداره مگه بخواین خارج کشور ادامه بدین
      کدامین پل؟
      در کجای دنیا ؟
      شکسته شده که هیچکس
      به خانه آرزوهایش نمیرسد؟

11. Top | #11
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط terme1 نمایش پست ها
      بچه ها اصلاعات خوبی در این باره گذاشتن فقط بگم که موقعیت شغلی خوب و مناسبی در ایران نداره مگه بخواین خارج کشور ادامه بدین
      شما بر طبق چه منبعی میگین که موقعیت خوبی تو ایران نداره؟؟

12. Top | #12
      کاربر نیمه فعال

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      دختر خاله ی من ارشد این رشته رو گرفته و هنوز بیکاره و میخواد دکترا بخونه .شما اگه میخوای با این رشته شغلی در اینجا پیدا کنی حداقل باید دکترا داشته باشی که استاد دانشگاه یا جزو هیئت علمی بشی
      کدامین پل؟
      در کجای دنیا ؟
      شکسته شده که هیچکس
      به خانه آرزوهایش نمیرسد؟

13. Top | #13
      کاربر اخراجی

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط roya-s نمایش پست ها
      خیلی ممنون از توضیحتون راستش من دروسش خیلی برام مهمه!مطمنا زیاد شبیه این شیمی و زیست دبیرستان نیست! که اگه دوسشون نداشته باشم درغیر این صورت اصلا نمیتونم ادامه بدم میشه یکی دوتا از مهمترین کتاباشون رو معرفی کنین که بیشتر از بقیه روش توجه دارن؟ بعد من اصلا از رشته های علوم پایه به عنوان رشته دانشگاهی خوشم نمیاد که فقط وقتم به خوندن چیزایی که قبلا بقیه بهش رسیدن بگذره بیشتر دوست دارم کارم عملی باشه و یه چیزی تولید کنم! این چجوریه دقیقا؟؟ تو این 7 سال فقط باید خوند؟؟

>>> اول این را متوجه باش، «رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشکده علوم دانشگاه تهران» با اونی که در سایر دانشگاه های کشور به اسم بیوتک ارائه میشه، مــــتــــفــــاوتــــه !!!!! ===== >>>> یه تفاوت بارزش اینه که، این رشته از هر دو گروه ریاضی و تجربی دانشجو میگیره، در حالی که، بیوتک سایر دانشگاه فقط از گروه تجربی دانشجو میگیره !! ====== >>>> که همین اصل و اساس تفاوت را نشون میده ==== >> حال اول شما باید واسم بگی که دقیقا کدوم مسیر، ملاک توجه ی شماست، تا بعد ببینیم چی میشه !!!!

14. Top | #14
      کاربر انجمن

نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط esilovexp نمایش پست ها
      >>> اول این را متوجه باش، «رشته دکتری پیوسته بیوتکنولوژی دانشکده علوم دانشگاه تهران» با اونی که در سایر دانشگاه های کشور به اسم بیوتک ارائه میشه، مــــتــــفــــاوتــــه !!!!! ===== >>>> یه تفاوت بارزش اینه که، این رشته از هر دو گروه ریاضی و تجربی دانشجو میگیره، در حالی که، بیوتک سایر دانشگاه فقط از گروه تجربی دانشجو میگیره !! ====== >>>> که همین اصل و اساس تفاوت را نشون میده ==== >> حال اول شما باید واسم بگی که دقیقا کدوم مسیر، ملاک توجه ی شماست، تا بعد ببینیم چی میشه !!!!
      من دکترای پیوسته بیو تکنولوژی رو میخوام ,یه دلیلمم براش اینه که به هر حال سطح بالاتری داره و اگه مثلن موسسه رویان یا جای دیگه بخواد استخدام کنه قاعدتا دکتراپیوسته ها تو اولویتن

15. Top | #15
      کاربر اخراجی

Khoshhalam
      نمایش مشخصات
      نقل قول نوشته اصلی توسط homeyra نمایش پست ها
      من دکترای پیوسته بیو تکنولوژی رو میخوام ,یه دلیلمم براش اینه که به هر حال سطح بالاتری داره و اگه مثلن موسسه رویان یا جای دیگه بخواد استخدام کنه قاعدتا دکتراپیوسته ها تو اولویتن
      چند نکته ::
      >> راهی که انتخاب کردی زیاد راحت نیست، یه سری عالی خواستن ها، جدی بودن ها، دوست داشتن ها، زیاد دونستن ها و توجهات را میخواد، که امیدوارم داشته باشی که واسش خرج کنی
      >> دوباره میگم، که باز متوجه باشی، رشته بیوتک سایر دانشگاه ها با این رشته یه سری تفاوت های قابل توجه داره ==== >> یه تفاوت دیگش اینه که، اکثر ورودیای این رشته از کار و رشتشون راضین، ولی اونای که به اسم بیوتک در گرایش های مختلف این رشته دنبال می کنن، چندان راضی نیستن و یه جورایی از آینده ی شغلیشون زیاد مطمئن نیستن !! (مثل دانشجویان دکتری بیوتک گیاهی دانشگاه فردوسی خودمون که هر روز باهاشون سروکار دارم، و از خیلیاشون که میپرسم حالت چه طوره، میگه هــــــــی !!! دیگه راهیه که باید رفت !! یعنی شناخت قشنگ و امیدوارانه از انتخاب و رشته و آیندش نداره که بخواد واست ازش حرف بزنه!)
      >>> این هم متوجه باش، رشته دکتری پیوسته بیوتک، را دقیق همین میگم، و رشته بیوتک، که در سایر دانشگاهاس، میگم بیوتک ====== >> رشته بیوتک اساسا ماله مقطع ارشد و دکتری هستش و هرچند در بعضی دانشگاه ها در سطح لیسانس هم دروسش ارائه میشه، ولی اساسا اونی که ارائه میشه، یه رشته ی کاملا مستقل بیوتک نیست، بلکه یه گرایش هستش که تا اون جایی که من خبر دارم، از جمله گرایش های رشته ی زیست سلولی محسوب میشه که که دیگه نمیگن داریم زیست سلولی گرایش بیوتک میخونم، و هم راحت میگن بیوتک
      >> ولی اونی که در مقطع ارشد و دکتری هستش از رشته های مختلف وارد این رشته میتونن بشن، که معمولا هم این طوری هستش اونی که یه جورایی رشته اش نزدیک و مرتبط هستش وارد گرایش مرتبط و مورد علاقه ی خودش میشه که از بین همونایی هستش که احتمالا خبر داری : پزشکی، و میکروبی و گیاهی و دارویی و ......
      >> و اما رشته دکتری پیوسته بیوتک دانشگاه تهران، طبق همونی که در چند پست اول، گفته شده، یه رشته ی مستقل و خاص محسوب میشه که در بین تمامی رشته ها از ارزش و جایگاه بالایی برخوردار هستش و تقریبا میشه گفت اگه از رشته های پزشکی و برق و مکانیک سطح بالاتر باشه، کمتر نیست !!
      ======= >> واسه همینه که برای ورود به این رشته یه سری سخت گیریا هستش که دو نمونه اش اینه که، رتبه ات زیر 500 باشه که زیر 200 باشه مطمئن تره، و دوم اینکه بعدش یه مصاحبه داره و با یه حساب کتاب مشخص اجازه ورود و تحصیل شما در این رشته داده میشه که حداقلش اطمینان از شناخت و علاقه ی شما به این رشته است !!! ======= >> تحصیل در رشته جوریه که حتما باید عاشق یادگیری و پژوهش و آنالیز مسائل مختلف باشی و از طرفی هم به مطالعه مباحث گوناگون، یعنی مطالعه ترکیبی از رشته های مختلف، و به شکل مستقل، علاقه زیاد داشته باشی ==== >> یعنی اگه بری واحدهای درسی اونایی که بیوتک میخونن را با واحدای اینایی که دکتری پیوسته بیوتک میخونن مقایسه کنی حالت این طوری میشه ====== >>>> چرا که، اونایی که بیوتک میخونن، بیشتر در دنیای زیست و شیمی و ژنتیک سیر می کنن، ولی هم اینکه این حجم سنگین 8 درس فیزیک واحدای دکتری پیوسته بیوتک را نگاه می کنی اول این سوال واست مطرح میشه که مگه اینا قراره مهندس بشن که این همه فیزیک دارن ؟!؟ و حتی ممکنه در مورد چرایی ارائه واحدایی مثل فلسفه و روانشناسی واست جای سوال باشه ===== >> که خلاصه اش میشه اینو گفت که هریک از اینا یه بهونه و یه فرصت واسه دانشجو هستش که متوجه باشه که تا چه حد لازمه مطالعه ی متنوع و گسترده هستش !!! ====== >> میشه در مورد هریک از واحدا و درسایی که این رشته داره بحث کرد، و فعلا در همین حد که متوجه باشی که داری وارد رشته ای میشه که تنوع مباحث مورد مطالعه در اون زیاده، کافیه تا بعد ببینم دیگه چه هستش که میخوای بدونی .....

صفحه 1 از 2 12 آخرینآخرین

افراد آنلاین در تاپیک

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)