به نام خدا
-------------------------------------------------------------------------------------------------
درس هشتم سال دوم
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
آیات و مفاهیم
1- و نفخ فی الصور فصعق من فی السماوات و من فی الارض الا من شاء الله .... و هم لایظلمون
مفهوم : اتفاقات در مرحله ی دوگانه ی قیامت
2- اذا السماء انشقت و آذنت لربها و حقت و اذا الارض مدت و القت ما فیها و تخلت و اذنت لربها و حقت
مفهوم : تغییر در ساختار اسمان ها و زمین یکی از اتفاقات در مرحله ی اول قیامت
3 - اذا الشمس کورت و اذا النجوم انکدرت و اذا الجبال سیرت و اذا العشار عطلت و اذا الوحوش حشرت و اذا البحار سجرت
مفهوم : تغییر در ساختار اسمان ها و زمین یکی از اتفاقت در مرحله ی اول قیامت
4- و نضع الموازین القسط لیوم القیامه فلا تظلم نفس شیئا و ان کان مثقال حبه من خردل اتینا بها و کفی بنا حاسبین
مفهوم : قضاوت بر معیار حق و انچه که انسان انجام داده و بر اساس عدل
5- منها خلقناکم و فیها نعیدکم و منها نخرجکم تاره اخری
مفهوم : زنده شدن دوباره ی همه ی انسان ها یکی از اتفاقات مرحله دوم قیامت
6- والوزن یومئذ الحق
مفهوم : قضاوت در اخرت بر اسا حق و عدل
7- فاما من اوتی کتابه بیمینه فیقول هاؤم اقرؤا کتابیه
مفهوم : دریافت نتیجه ی اعمال مومنان ( نامه ی اعمال مومنان به دست راست انها داده میشود)
8 - و اما من اوتی کتابه بشماله فیقول یا لیتنی لم اوت کتابیه
مفهوم : دریافت نتیجه ی اعمال کافران (نامه ی اعمال انها به دست چپ شان داده میشود)
9 - و نفخ فی الصور فاذا هم من الجداث الی ربهم ینسلون قالوا ویلنا من بعثنا من مرقدنا هذاما وعد الرحمن و صدق المرسلون
مفهوم : زنده شدن کافران پس از مرگ پس از نفخ صور دوم و اقرار کافران مبنی بر این که وعده ی خداوند حق بود.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Notification:yahoo (4):
توی فهمیدن مفهوم ایات این درس ترجمه خیلی خیلی کمک میکنه پس سعی کنید معنی این ایات رو هم بخونید و یاد بگیرید چون خیلی موثره.
موفقیتـــــ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
نکات مهم
** مراحل وقوع قیامت : مرحله ی اول : 1- نفخ صور اول 2- مدهوشی اهل اسمان ها و زمین 3- تغییر در ساختار اسمان ها و زمین
** مراحل وقوع قیامت : مرحله ی دوم : 1- نفخ صور دوم 2- زنده شدن همه ی انسان ها 3- نورانی شدن زمین 4- برپاشدن دادگاه عدل الهی 5- حضور شاهدان و گواهان 6- قضاوت بر معیار حق 7- دادن نامه ی اعمال
** نفخ صور اول واقعه ی سهمگینی است که قرآن از آن به عنوان «صیحه» یاد کرده است.
** در نفخ صور اول همه ی اهل اسمان ها و زمین جز انان که خداوند خواسته مدهوش میشوند .بساط حیات انسن و سایر موجودات برچیده میشود.
** پیامبران و امامان معیار سنجش اعمال دیگر انسان ها هستند.
** پیامبران و امامان بهترین گواهان روز قیامت اند ..و چون ظاهر و باطن اعمال انسان ها را در دنیا دیده اندو از هر خطایی مصون و محفوظ اندو
** نامه ی عمل انسان ها به گونه ای است که خود عمل و حقیقت ان را در بر دارد.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
احادیث و روایات
** امام صادق «ع» : خداوند متعال به یاد او میاورد ; اذا هیچ چشم بر هم زدن و گام برداشتن و سخن و عملی نیست که به یاد نیاورد . چنان گویی که در همان لحطه انجام داده است.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
بررسی درس
یه درس خیلی اسون ... نکته ان چنان خاصی نداره ... نکاتش مثل اطلاعات عمومی تون میمونه ... فقط ایات رو خوب یاد بگیرید تا بتونید 1 تستی که احتمالا از این درس میاد رو از دست ندید
موفقیتـــــــ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
تست کنکور 93 از این درس در رشته ریاضی
از این درس در کنکور 93 رشته ریاضی تستی مطرح نشد!
موفقیتــــــ