دوستان من چند سالی از درس دور بودم تازه میخوام دین وزندگی بخونم کتاب جامع گاج کافیه؟؟؟احتیاج به گرفتن کتاب نیست؟؟؟
- - - - - - پست ادغام شده - - - - - -
منظورم کتاب درسی بود
دوستان من چند سالی از درس دور بودم تازه میخوام دین وزندگی بخونم کتاب جامع گاج کافیه؟؟؟احتیاج به گرفتن کتاب نیست؟؟؟
- - - - - - پست ادغام شده - - - - - -
منظورم کتاب درسی بود
من چنتا سوال برام پیش اومده:
1. میشه روش مرور رو یکم توضیح بدین؟ من با مرور مشکل دارم! (خیلی طول میکشه)
فقط باید نکات مهم رو خوند، فقط باید همون پیام آیه ی کلی که گاج نوشته خوند یا دوباره کلش؟
2. گفته بودین که اول کل مطلب رو بخونید بعد نکته های آیه ها و ارتباط به متن. یعنی اینکه اول آیه ها رو نخونیم بعد از خوندن کل متن بیایم پیام آیات گاج رو بخونیم؟
3. چطوره قبل خوندن یه نگاه سریع فقط به صورت سوال تستا بندازیم تا ببینیم سوالای اون فصل چطوری طرح میشه؟
دیروزو باید دید فردا رو باید ساخت / من یاد میگیرم دنیا رو باید ساخت
1) من خودمم تو مرور تا حدودی مشکل داشتم ...موضوع اینجاس که شما وقتی یه بار کامل و دقیق ( همون طور که گفتم ) وقت گذاشتی و مطالب رو مفهومی و ترکیبی خوندی ...چیزای مهم و حفظی میمونه که باید هر بار دوره بشن و البته این ترکیبی ها و مفاهیم هم باید تو ذهنتون بیان دوباره ...خب قاعدتا نیازه که گاهی اوقات با فاصله ی نسبتا زیاد دوباره همین کارو بکنید و تمام درس رو دقیق و کامل بخونید . ولی تو فاصله های کمتر که میخواین دوره کنید و یه بار دیگه به حداکثر تسلطتون برسین دیگه نباید به این فکر باشین که به همون اندازه دقیق و کامل وقت بذارین ...باید کتاب رو سریع بخونید ( نمیگم بخشی از متن رو حذف کنید یا فقط مهم ها رو بخونید !!!) و تاکیدتون رو نکات مهم یا ریز باشه که خودتون تو بار های مختلفی که میخونید لایه هایی از این مطالب حفظی رو پیدا می کنید و هر بار اونا رو مشخص می کنید . آیه ها رو هم همین طور کامل میخونید ولی تاکید و مکثتون روی مطالب مهم و حفظی ریز و کنکوری هستن . کلا بعد از چند بار مرور قوی و پیاپی متن کتاب تو حافظتون اسکن میشه اصن )
2) مهم نیس که اول آیه یا اول متن تو دور اول (البته ترجیح میدم بازم متن رو بخونید )...چون تو دور اول فقط دارین با این چیزا و محتویات درس آشنا میشین ...بار دوم و بعد از اون مهمه که چطور بخونید و ارتباط بین آیه و متن رو خوب درک کرده باشین .
3) شما مگه قراره فقط یه بار کتاب رو بخونی ؟؟؟ چند بار بخون بعد تست بزن بعد میفهمی چیا مهمه ...بعد رو متنا و چیزایی که بیشتر تکرار شده و مهم ان بیشتر تمرکز میکنی .
سلام
خسته نباشید و مرسی از راهنمایی های خوبتون و وقتی که میذارید
.....
من واقعا توی درس دینی مشکل دارم
تا پارسال(سال دومی هستم)حتی با دینی لج داشتم و کلا نمیخوندم
ولی امسال میخوام بطور جدی بخونم و درصد خوبی هم توی کنکور بزنم
ولی بعد از دقیق خوندن و مرور کافی باز هم وقی تست های جامع گاج رو میزنم غلط در میاد
مثلا از هر 10 تا سوال شانس باهام یار باشه 6 تاشو درست میزنم
چی کار کنم واقعا موندم
لطفا کمکم کنید.............
آینده ای خواهم ساخت
که گذشته ام در برابرش زانو بزند...
به قول دوستمون دینی رو می تونن هرچی دلشون می خواد رو توش بنویسن...ولی در کل باید خیلی خوب بخونیش من بعضی موقع ها میام ایه هایی که جز بررسین رو از تو قرآن درمیارم بعد تفسیرشم از روش می نویسم....دینی درسی نیست همینجوری از رو بخونی و بری آزمون بدی ...هر درسی رو هم که می خونی خوب بخون بعد چند بار روزنامه وار نگاهی بهش بنداز موثره....
دربارهی معارف (کنکور)، وحیده کاغذی
همانطور که میدانیم درس دین و زندگی در کنکور با ضریب سه اهمیت ویژهای دارد و از درسهای مهم به حساب میآید. داوطلبان باید بدانند که برای موفقیت میبایست تسلط کامل بر مفاهیم کتابها داشتهباشند تا بتوانند درصد بالایی در کنکور بهدستآورند و برای موفقیت باید روشی نو در نحوهی صحیح مطالعه در پیش گرفت.
تقریباً نُه تست از ۲۵ تست درس معارف از سال دوم و نُه تست از سال سوم و هفت تست از سال چهارم است و حدود ۷۴-۶۶ درصد پرسشهای معارف، آیات و روایات است. بهصورت کلی توصیهای که میتوان دربارهی شروع مطالعه در این درس کرد، آن است که مطالعهی سال چهارم که تا حدودی بهخاطر نزدیکی زمان کنکور به امتحانات ترم دو در ذهن باقی است، برای شروع مناسب است و در ادامهی مطالعهی سال دوم که بهعلت فاصلهگرفتن از این کتاب نیاز به مطالعهی ویژه دارد در اولویت باشد.
نحوهی مطالعهی صحیح:
احاطه بر مفهوم کلی و هدف درس بهعلاوهی تسلط بر متن درس. برای اینکار ابتدا متن درس را با دقت بررسی کنید. پس از پایان درس سؤالهای مربوط به اندیشه و عمیق یا تفکر در آیات را مطالعه کنید. سپس آن نکته را تجسم کنید و توجه داشتهباشید که در مطالعه بهراحتی میتوانید از جزء به کل را یاد بگیرید. بهعلاوه اگر سؤال بهصورت یک جایخالی از متن کتاب طرح شود، بهراحتی میتوانید به آن پاسخ دهید.
- سختترین سؤالات دینی در کنکور، از علت و معلول، تابع و متبوع، تحقق و گرو مطرح میشوند. سعی کنید آنها را خوب یاد بگیرید و با تستزنی این مشکل را برطرف کنید.
- البته اگر با تحقق و در گرو یا تابع و متبوع و علت و معلول مشکل دارید، میتوانید آنرا اینگونه تشخیص دهید و اینکه علت و متبوع و گرو مثل هم هستند و معلول و تابع و تحقق هم، مثل هم.
در درسی مانند معارف، خواندن دقیق و مرورهای پیدرپی میتواند خیلی کارساز باشد. در تستزدن حتماً نشانگذارکردن تستها را فراموش نکنید تا بتوانید در مطالعههای بعدی آن تستهای خاص و علامتگذاریشده را مرور کنید.
- خلاصهنویسی را فراموش نکنید. یعنی نکات کلیدی و اصلی را که از نظر شما مهم است و یادگیری آن با چند بار مرور میسر میشود، در دفتر خلاصهنویسی وارد کنید و در مرورهای بعدی چندینبار آنها را مطالعه کنید.
- سعی کنید مفهوم آیات را کاملاً درک کنید.
هیچوقت ناامید نشوید و همیشه با انرژی مثبت و امید به فردایی روشن مطالعه کنید و به این موضوع ایمان داشتهباشید که هیچ زحمتی بیپاداش نمیماند.
توجه: برای آشنایی با ترجمه و تفسیر و پیام آیات و روایات و همچنین بخشهای اندیشه و تحقیق- که سال ۹۰ چند سؤال کنکور از همین مبحث طراحی شدهبود- کتاب «همایش دین و زندگی» منبع جامع و مطمئنی است.
تو همه چیت تکمیله !
منم میکنم فقط به آدمای "تک" پیله !
زماني که بحث درس معارف اسلامي براي کنکور پيش ميآيد، واکنشهاي متفاوتي در ميان داوطلبان وجود دارد. عدهاي احساس ميکنند که فقط سه کتاب خواندني پيشرو دارند که با حفظکردن مفاهيم اين کتابها، آن هم در ايام نزديک به کنکور، ميتوانند بر اين آزمون فايق آيند. اين تصور، اشتباه بزرگي در مسير آمادگي براي کنکور است.
دسته ديگر، حتي اين درس را سادهتر از گروه اول تلقي کرده و تصور ميکنند که با خريد چند کتاب تست و مطالعه و زدن همين تستها ميتوانند درصد خوبي در اين درس کسب کنند؛ بدون آنکه بدانند در درس معارف اسلامي و آزمون سراسري مربوط به آن، کدام مباحث نقش اصلي را ايفا ميکنند؛ اما گروه سوم، افرادي هستند که با آگاهي از اهميت اين درس، جايگاه مهمي را در برنامهريزي خود براي اين درس در نظر ميگيرند و به صورت جدي به مطالعه آن ميپردازند.
براي اينکه شما عزيزان به اهميت اين درس بيشتر پي ببريد، بايد اشاره کنيم که در چند سال گذشته، دستيابي به درصد کامل (100 درصد) در درس معارف اسلامي تقريباً کاري سخت بوده است؛ علاوه بر اين، ديگر در آزمون سراسري، مجموعهاي از سؤالات کليشهاي و حفظي محض از اين درس طرح نميشود؛ بلکه سؤالات پيچيده مربوط به آيات و روايات در اين درس طرح ميگردد که براي پاسخگويي به آن، داوطلب بايد به مفاهيم کتاب حتماً تسلّط کامل داشته باشد؛ علاوه بر اين، ضريب 3 اين درس، در کنار حجم قابل توجه مباحثي که بايد مطالعه شود، بخوبي به داوطلبان گوشزد ميکند که درس دين و زندگي را براي کنکور جدي بگيرند.
چگونه مطالعه کنيم؟
دين و زندگي از دروسي است که نيازمند مطالعه پيوسته و مستمر است؛. پس براي شروع، از همين الآن، زماني را در برنامه درسي خود قرار دهيد. البته همان گونه که هميشه اشاره ميکنيم ميزان ساعات مطالعه اين درس در برنامه هفتگي و کتاب مورد مطالعه، به ميزان اطلاعات و آمادگي شما در اين درس بستگي دارد. به خاطر داشته باشيد که در ابتدا محور کار، حتماً بايد کتاب درسي باشد. قبل از تسلّط به مفاهيم کتاب، از هرگونه بررسي تستي جداً خودداري کنيد. هنگام مطالعه متن درس بايد سعي کنيد که هر بند يا پاراگراف يا مطالب مرتبط با آن را بهصورت مجزا يا داخل کروشه، دستهبندي و خلاصه نويسي کنيد. اگر نکته يا لغت مهمي در اثناي آن کروشه يا پرانتز وجود داشته باشد، با ماژيکهاي رنگي يا خط کشيدن زير مطالب، آنها را مشخص کنيد تا در مطالعه بعدي مجبور نباشيد که همه کتاب را مجدداً مطالعه نماييد.
مانند دروس ديگر، خلاصه نويسي در اين درس نيز مهم است. برخي از داوطلبان عزيز با عنوان خلاصهنويسي اقدام به نوشتن بيشتر مطالب ميکنند. اين رويه درست نيست. سعي کنيد بعد از تسلّط بر درس، نکاتي را که واقعاً مهم است خلاصه نويسي کنيد. خلاصهنويسي، به شرط عدم اتلاف وقت، مخصوصاً براي زمان دوره، امري بسيارمفيد است و به ما کمک ميکند که در زمان مرور و جمعبندي، راحتتر بتوانيم به اطلاعات مهم دست پيدا کنيم.
چه بخوانيم؟
مطالعه و يادگيري مباحث مطرحشده در درس معارف اسلامي را ميتوان در سه دسته تقسيمبندي کرد:
1- احاطه بر مفهوم کلي و هدف درس به علاوه تسلّط بر متن درس؛
2- فهم آيات با تسلّط کامل بر ترجمهها و اهداف آنها؛
3- فهم هدف روايات، متن آنها و همچنين ارتباط با درس.
براي احاطه به اين مباحث بايد مطالب را به صورتي که اشاره خواهيم کرد، مطالعه کنيد.
الف- متن درس
براي به دست آوردن درصدي مناسب از درس دين و زندگي، حتماً بايد خط به خط کتاب را جوري بخوانيد که تمام کلمات کليدي، سرتيترها و ... را از حفظ باشيد و بتوانيد کتاب را در ذهن داشته باشيد (يک نوع حافظه تصويري)؛ مثلاً اين سرتيتر است، اين آيه است و بعد از آن چه جملاتي و چه کلماتي آمده است. هر درسي، هدف خاص براي خود دارد. تاکيد ميکنيم که شما داوطلب عزيز بايد مطالعه را از روي کتاب درسي انجام دهيد و نه از روي جزوه يا کتاب کمک درسي، و يا حداقل ابتدا تسلّط کافي روي کتاب درسي پيدا کرده و سپس از جزوات يا کتاب هاي کمک درسي بهره بگيريد. براي مطالعه اين درس، در مرحله اول ميبايست هر درس را به صورت اجمالي مطالعه کنيد و يک ديد کلي نسبت به درس پيدا کنيد. در مرحله دوم از نکات اصلي درس در مورد آنچه خواندهايد، سؤال طرح کنيد. در مرحله سوم به خواندن دقيق متن درس پرداخته و به سؤالاتي که قبلاً در ذهنتان طرح شده بود، بپردازيد، و در مرحله چهارم بين دانستههاي خود ارتباط برقرار کنيد و جزييات مطالب را به خاطر بسپاريد.
ب- آيات و روايات
يکي از مباحث خيلي مهم در کنکور دين و زندگي، آيات، احاديث و روايات است که متن فارسي و متن عربي آن تقريباً بيش از شصت درصد سؤالات کنکور را شامل ميشود، و اگر کسي اين قسمت را به صورت حرفهاي و دقيق مطالعه نکند، بيشترين نمره را از دست داده است. در خواندن آيات و روايات به اين نکات توجه کنيد:
1- موضوع اصلي آيه را بدانيد (سرتيتر اصلي درس يا پاراگراف اصلي يا فرعي)
2- اين آيه از زبان چه کسي يا چه کساني است؟
3- اين آيه درباره چه کسي يا چه کساني است؟
4- اين آيه خطاب به چه کسي يا چه کساني است؟
5- اين آيه براي چه زماني است؟ ( قيامت- برزخ- دنيا) و ظرف تحقق آيه کدام است؟
6- کلمات کليدي آيه کدام است؟
7- اين آيه با کدام آيه و حديث و شعر ديگري ارتباط معنايي دارد؟
8- حتماً پاراگراف بالا يا پايين آيه را که با آيه ارتباط دارد، مرور کنيد.
9- آيه با چه کلماتي شروع شده و با چه کلماتي پايان يافته است؟
10- دانستن ترجمه دقيق آيه.
حتماً توجه داشته باشيد که آياتي که در انديشه و تحقيق آمده است هم خيلي اهميت دارد. در صورتي که بيشتر داوطلبان از آن غافل ميشوند؛ پس کساني که ميخواهند درصد بالايي را در اين درس بياورند، بايد اين بخش را حتماً به صورت دقيق مطالعه کنند.
براي يادگيري دقيق آيات، ابتدا بايد آيه را با ترجمه آن بخوانيد و بر آن تسلّط پيدا کنيد. در مرحله بعد بايد مفهوم مرتبط با آن آيه را فراگيريد؛ به طوري که بتوانيد تشخيص دهيد که کليت آيه يا هر کدام از اجزاي آن به چه نکتهاي اشاره دارند. برخي از مواقع در مجموعهاي از آيات، يا از جهت مفهوم يا از لحاظ رابطه علّي و معلولي ميان خود آنها نيز ارتباط دارد، که بايد به اين موضوع نيز بخوبي دقت کنيد. توجه به ارتباط آيات با متن کتاب يا تيتر با آن موضوع و ارتباط با آيات و روايات هم مفهوم و حتي ارتباط با اشعار نيز قسمت بسيار مهم اين دسته از نکات و سؤالات است.
در روايات بايد متن آن را خوب فراگيريد؛ زيرا گاهي سؤالاتي بهصورت جاي خالي از متن روايات مطرح ميشود. قدم دوم، فهم موضوع يا مفهوم مرتبط با آن روايات يا جملات متن يا آيات هم مفهوم با آن است. گاهي نيز اشعار حذفنشده مرتبط با آيات يا مفهومي خاص مورد سؤال قرار ميگيرند، که تسلّط بر مفهوم آنها نيز لازم است.
ج- تست زدن
در درس معارف اسلامي، خواندن، تکرار و تسلّط بر مفاهيم، مهمترين عامل موفقيت است و اين درس، مانند دروس اختصاصي نيست که بخواهيم زمان زيادي را در آن صرف تستزني کنيم. مهم آن است که در تنظيم زمان، حدود هفتاد درصد وقتتان را معطوف به مطالعه و مرور کنيد و سي درصد باقيمانده را به تست زدن اختصاص دهيد؛ به عبارت ديگر، در درسي مانند «دين و زندگي»، خواندن دقيق و مرورهاي پي در پي مي تواند خيلي کارساز باشد و تست زدن در اولويت بعدي است. براي تست زدن از تستهاي سالهاي قبل آزمون سراسري و آزمون دانشگاه آزاد اسلامي استفاده کنيد. در تست زدن حتماً نشانگذار کردن تستها را فراموش نکنيد. تست غلط، تست درست، تست «نزده»، تستي که با شک زدهايد و ... را با علامتهاي خاص نشاندار کنيد تا بتوانيد در مطالعههاي بعدي، آن تستهاي خاص و علامت گذاري شده را مرور کنيد.
طراحانگاهي در تست به جاي آوردن دقيق کلمه کتاب از کلمات مترادف آن استفاده مي کنند. گويي ميخواهند بفهمند که داوطلب کلمات را حفظ کرده يا مفهوم را فهميده است؛ پس حتماً در هنگام مطالعه و بعد در زمان تست زني به اين نکته توجه داشته باشيد. اطمينان داشته باشيد که با تمرين و ممارست و مرور پي در پي و مستمر، کم کم مي توان روش ايدهآل مطالعه درس دين و زندگي و در نتيجه تسلّط کافي را براي دستيابي به درصدي مطلوب و مناسب به دست آورد.
برگرفته از پیک سنجش
در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربر و 1 مهمان)