نوشته اصلی توسط
pooya1392
خب دوستان در ادامه بررسی سوالات به حل دومین تست رشته انسانی در آزمون 92 می پردازیم
سوال ) عین المنقوص یختلف من حیث علامه الاعراب
1) ان القاضی العادل یقصد حصحصه الحق
2) کل الناس یریدون من القاضی ان یحکم بالعدل
3) فی کل الحکم بعض الناس یرضون و بعضهم لا یرضون عن القاضی
4)الناس یتکلمون عن حکم القاضی دایما اما بالرد و اما بالقبول
خب برای پاسخ گویی به سوال اول باید اسم منقوص رو مشخص کنیم حتما میدونید که کلمه قاضی منقوصه
در ضمن میدونیم که اعراب کلمات منقوص در حالتای رفع و جر تقدیریه و فقط در حالت نصب اصلیه پس اگه یه
کلمه در جایی باشه که نقشش مرفوعی باشه مثله مبتدا ..... خبر ..... فاعل ..... نایب فاعل .... اسم افعال ناقصه .....خبر حروف مشبهه
و یا نقشش مجروری مثله مجرور به حرف جر و یا مضاف الیه باشه اعرابش تقدیریه و اگه کلمه در نقش منصوبی باشه مثلا مفعول به .....
خبر افعال ناقصه ..... اسم حروف مشبهه باشه اعرابش ظاهری اصلیه خب پس بیاین نقش کلمه ( قاضی ) رو تو گزینه ها پیدا کنیم
گزینه 1 ) خب اینجا ( قاضی ) اسم انّ میباشد که منصوبه پس اعراب در این حالت ظاهریه اصلیه
گزینه 2 ) میدونیم که ( من ) از حروف جره و ( قاضی ) بعد اون اومده پس مجرور به حرف جر میشه که اعرابش تقدیریه
گزینه 3 ) مثل گزینه 2 چون ( عن ) از حروف جره پس ( قاضی ) مجرور به حرف جر میشه و اعرابش تقدیری
گزینه 4 ) از معنی مشخصه که ( قاضی ) مضاف الیه و مجروره که اعرابش در این حالتم تقدیریه
پس نتیجه میگیریم که فقط در گزینه 1 علامه اعراب با بقیه فرق داره و جواب این تست میباشد