-
ده دقیقه کتاب
خب
سلام ^_^
چطور مطورین :)
اسم من مهدیار و توی شهرکتاب کار میکنم
اینجا خلاصه و چکیده ی کتابای خودم ( همچنین درخواستی ها ) رو قرار میدم
مطالعه ی هر پست این تاپیک قرار نیست بیشتر از ده دقیقه زمان ازتون بگیره
اما میتونه جبران ده دقیقه از وقت های تلف شدتون باشه ^_^
سعی بر اینه با ارائه ی یه مانیفست کوچیک
و همینطور نکات بولد
بدون نقد و مقایسه ( در جایگاهش قرار ندارم )
یک کتاب رو براتون بگم
لایک و امتیاز و دیس لایک
هیچ تاثیری در ادامه دادن یا ندادن این تاپیک نخواهد داشت
پس به این چیزا فکر نکنید
و تمرکزتون رو روی مطالعه ی پست ها معطوف کنید
زود به زود میبینمتون ^_^
فعلنی
-
اولین کتاب
راهنمای تفکر نقادانه
پرسیدن سوال های به جا
اثر ام.نیل براون ، استوارت ام. کیلی
ترجمه کوروش کامیاب / ویراسته ی هومن پناهنده
انتشارات مینوی خرد
این کتاب در ۱۴ فصل بهتون ارائه میشه و سعی میشه هر فصلش تقریبا ۱۰ دقیقه خوندنش زمان ببره
بخاطر اهمیت این موضوع سعی میکنم خلاصه و کامل همشو بهتون بگم
میتونم بگم این کتاب در واقع “ هنر تفکر نقادانه “ است !
پیش گفتار
ما آدم ها در زندگی روزمره مدام با انواع و اقسام ادعاها مواجه میشیم که این ادعاها معمولا به قصد شکل دادن به افکار و اعمال ما مطرح میشن .
یعنی کسایی که ادعاها رو مطرح میکنن میخوان ما عقیده ای رو بپذیریم یا کاری رو انجام بدیم .
ولی ما از کجا بدونیم که از میون این همه ادعا کدوم رو باید بپذیریم و کدوم رو رد کنیم ؟
اخه پذیرفتن هر عقیده یا انجام دادن هر کاری میتونه پیامد های مثبت و منفی زیادی برای شخص ما یا جامعه مون داشته باشه و اگر بخوایم گرفتار پیامد های منفی ناشی از عقاید و کارهای خودمون نشیم ، فبل از پذیرفتن هر عقیده یا انجام دادن هر کاری ، باید به کمک ابزارهایی ، عقلانی بودن یا نبودن اون عقیده یا کار رو محک بزنیم .
این ابزار هارو تفکر نقادانه در. اختیار ما میزاره ^_^
حالا این اصطلاح یعنی چی ؟
به مجموعه ای از نگرش ها و مهارت های فکری که برای ارزیابی و محک زدن ادعاها و استدلال ها بکار گرفته میشه میگن تفکر نقادانه .
در تفکر نقادانه سعی بر اینه که هر ادعا یا استدلالی پیش از پذیرفته شدن ، با استفاده از معیار های معینی محک زده بشه تا بتونیم درباره عقلانی بودن یا نبودنش داوری کنیم .
یکی از شیوه های بکار گیری تفکر نقادانه که در این کتاب بررسی میشه ، پرسیدن تعدادی سوال نقادانه است .
با پرسیدن این سوال ها با نظم و ترتیب در طی مراحل معین روی هر جنبه ی خاصی از ادعا و استدلال ، میشه ارزیابی اون ادعا یا استدلال خاص روانجام داد .
تفکر نقادانه نیاز به تمرین بسیار زیادی داره پس از مثال های متعددی که زده میشه خسته نشید ^_^
پست بعدی مربوط به فصل اول این کتاب میشه
-