تعهدی بودم:((:((
نمایش نسخه قابل چاپ
شما وقتی تو یه سیستم هستی در هر صورت تحت تاثیر اقداماتش قرار میگیرید.
به طور مثال شما حتی اگر مغازه دار هم باشید
وقتی سایر افراد جامعه توانایی لازم جهت خرید از شما رو نداشته باشن عملا شما هم آسیب پذیر شدی...
ما مثل زنجیر بهم وصلیم و همه مونو دارن غرق در معیشت و کار میکنن.
این روزها جوری شده که خیلی ها به ناچار دو شغله هستند.
من توصیه م اینه حتما به یه منبع درآمد جدید هم در کنار شغلی که در آینده از تحصیل خواهید داشت فک کنید و سعی کنین ایجادش کنید.
کلا علوم پزشکی درآمد نداره. یه چیزی مثل مهندسی میشه به زودی. که با کلی سواد باید بیکار بشینی، حتی مشغول به کار هم شی، عملا 0.01 مزد خودت رو هم نمیگیری.
اگه میخواین مهاجرت کنین، بیاین ولی سمت پزشکی نرید و دندان، دارو هم فکر نمیکنم اوضاع خوبی داشته باشه برای مهاجرت. پرستاری، ژنتیک و این قبیل رشته ها دارن. پیجش رو معرفی کردم.
اگه میخواین به درآمد فکر کنین، باید به کار آزاد، و راه های دیگه ای فکر کنین که اگه فهمیدین به ما هم بگین :دی وضعیت ایران همینه.
اگه هم راهتون قطعی شده و فعلا راه دیگری به جز رشته های علوم پزشکی ندارین، اولا که به مهاجرت فکر کنین. دوما مهارت هایی از قبیل دوره زخم، زیبایی، اینا و خیلی فعالیتای مشابه باید پیگیری کنین. وگرنه درآمد خود دانشجویان علوم پزشکی که درجریانین چقدر کمه(عملا هیچه).
پ.ن: برای برده داری هیچ راهی نیست. شما هر رشته ای بری طرح و سربازی داری. پزشکی که دیگه افتضاح! وضعیت اینترن، رزیدنت رو برید بپرسید فقط که چجوریه. راهی برای فرار کردن ازش نیست. یا نباید بیاید، یا اگر بیاید هم باید به جون بخرید این مسائل رو.
تجربی و پزشکی و دندون و دارو میخوایم صرفا به خاطر اینکه میخوایم،چه بخوایم چه نخوایم تو یه رقابت چرت برای یه نتیجه چرت داریم میجنگیم،چرت در چرت درکنار ناامیدی،من دیگه بریدم
بخدا دو سه شب پیش لایو اینستاگرامی یکی از این رتبه خیلی خوب های کنکور فکر کنم کنکور 92 یا 93 بوده که الانم رزیندت ارتوپدی یکی از دانشگاههای تهرانه ، فکر کنم اسم وفامیلش دکتر میلاد صالحی بود ، اقا خدایی این بنده خدا داشت اشکش در میومد از وضعیت پزشکی و دروه ی رزیدنتیش . میگفت من کارم به جایی رسیده که رفتم انصراف بدم و چند هفته اصلا نرفتم ولی گفتن اگر انصراف بدی باید 400 میلیون جریمه انصراف بدی. میگفتش من شانس اوردم دارم از تدریس کنکور پول در میارم و اگر نه به درامد داشتن از پزشکی امید چندانی ندارم ، الانم به احدی توصیه نمیکنم بره پزشکی بخونه . اقا اینا صحبتای یک رتبه تاپ کنکور و رزیدنت ارتوپد یکی از دانشگاههای تهرانه .
پزشکای جوون بیچاره تبدیل شدن به برده ی مطلق . حتی کار یک بهیار رو هم باید انجام بدی و اگر مخالفت کنی یا از نمرت کم میکنن یا کشیک اضافه جریمت میکنن . خلاصه صد رحمت به پادگان نظامی .
هدف این افزایش ظرفیت ها که تقریبا همه فهمیدن ، فقط سه چیزه :
1- جبران کمبود نیروهایی که دارن مهاجرت میکنن
2- کم کردن هزینه با تحمیل جمعیتی که باید تحت عنوان دانشجوی اینترن یا رزیدنت با حداقل دریافتی عین یک برده برای ارباب کار کنه . ارباب : دولت و مسئولین وزارت بهداشت + متاسفانه دانشجوی سال بالاتر که بهت فرمان میده و مجبوری بی چون و چرا تبعیت کنی و اگر نه چیزای خوبی در انتظارت نیست.
3- درامد زایی کلان برای دانشگاه ازادی که دیگه عملا از دانشجوی مهندسی درامدی نداره ، چون الان دولتیا ظرفیت خالی برای رشته های مهندسی دارن چه برسه به دانشگاه ازاد پولخوار .
حالا این و در نظر بگیرید که این وضعیت فاجعه بار فعلی ظرف چند سال اینده قرار بد و بدتر هم بشه . درنظر بگیرید امسال 1800 نفر اضافه کردن به پزشکی و سال 1402 و 1403 و 1404 طبق مصوبه ی شورای منحوس عنقلاب فرهنگی هر سال 20 درصد دیگه قرار اضافه بشه به ظرفیت پذیرش پزشکی .
احتمالا در دفترچه ی سال دیگه چند تا از روستا های کشورمون هم دانشجوی پزشکی میگیرن .
بعد از مرگ مهندسی ، مرگ پزشکی هم فرا رسید .
دندان فکر کنم همچنان وضعش بهتر باشه ، ولی پزشکی مثل یه ادم زخمی بود ، با این افزایش ظرفیت ها تیر خلاص رو بهش زدن.
از نظر مالی هیچ توجیهی نیست که برید پزشکی
فقط برید دنبال علاقتون
این جایگاه اجتماعی ای که الان دارن هم از بین میره ؟
درباره هر سه رشته منظورمه
اصلا جایگاه نداره. یه سری به اورژانس بیمارستانا بزنین. اصلا احترام مردم حالیشونه؟ من یه لاین اورژانس بودم.
قشنگ یه نفر تا درگیری فیزیکی با اینترن خانم رفت، انتظامات که هیچ. داشت نگاه میکرد.
هیچ جایگاهی نداره
چه جایگاهی واقعا؟
با رتبه n هزار هم طرف قبول میشه.
چرا احترام بذاری به یه پزشک وقتی 1000 تا دیگه هم پزشک باشن. این نشد یکی دیگه :دی
خلاصه امر:
کلا ایران نمونین. ایران وضعیت شغلی مناسبی نداره و به فکر مهاجرت باشید.
نمیتونین/نمیخواین مهاجرت کنین؟ رشته هایی که فن محورن، رشته هایی مربوط به کار آزاد، و برخی مهندسی ها رو میتونین برید. هرچی برید جز علوم پزشکی.
علوم پزشکی میخواین؟ هرچیزی برید جز پزشکی. بقیه هم واقعا تعریفی ندارن، اما این رشته دیگه...
اگه هم بیگاری، معذرت میخوام حمالی، کلی زحمت کشیدن و کلی مسئولیت و کلی سختی رو به جون میخرید، که به پزشکی خوش آمدید. قبولیشم که با این ظرفیتا راحت تر از همیشه شده.
پرستیژش برای کنکوریا بالاتره. چون خانواده های ما( که بی نهایت محترم هستند) کار اشتباهی میکنن و قضیه پزشکی و یا رشته های تاپ رو برای کنکوریا بولد میکنن.
وضعیت واقعا این نیست. تفاوت آن چنانی نداره.
یه پزشک باید حداقل روزی 8 ساعت زحمت بکشه(گذشته تحصیلیش به کنار). غذای بیمارستان بهش نمیدن، رفت و آمدش با خودشه، تمامی کار های بخش رو باید به دوش بکشه و تمامی مسئولیت بیمارا به عهده همین پزشکه. کوچیک ترین خطایی کنه همون لحظه میان یقه شو میگیرن و بحث دیه و خیلی صحبتای دیگه هست(سرچ کنین توی کانال ها، کلی مطلب در این زمینه میاد).
شما میری یه شرکت خصوصی، با یه مهندسی که از پیام نور و x و y خوندی. میشینی پشت میز لم میدی 5 تا فرم پر میکنی. با ماشین میارن میبرنت، غذا میارن خدمتت، با کلی هم احترام.
همه هم به به و چه چه، که فلانی آقا/خانم که توی فلان شرکت کار میکنه، سازنده آینده ایران.
نرید دنبال علاقتون علاقه چه فایده داره وقتی پول داخلش نباشه داداش من با فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه شریف در به در دنبال آزمون استخدامی و آیا فلان شرکت من قبول کنه یا نکنه و....
برید پزشکی بخونید دارو بخونید دندون بخونید حداقل علاوه بر احترام جامعه میدونی بیکار نیستی حقوقت بخور و نمیر هم باشه مهم اینه که بالاخره هست
آنقدر هم فک نکنید مهاجرت راحته
به هر حال از قدیم رشته های خدماتی بیکار نداشته
علاقه رو هم با چشم باز انتخاب کنید منم عاشق نوازندگی هستم آیا بعدش شغل درست و درمونی دارم
جایگاهشون و لول اجتماعیشون بالاتر بود چون افراد کمتری می تونستن پزشک بشن و اون افراد کمتر هم جزو ادمای سختکوش و درسخون جامعه حساب میشدن . ضمن اینکه درامدشون هم خب بالاتر بود . البته قبلا بود ، الان دیگه نیست . با این افزایش ظرفیت هایی که امسال و سال های اتی در پیش داریم ، دیگه وقتی تو خونه ی همه ما یکی دوتا دانشجوی پزشکی باشه و دارمد هم براشون نباشه ، دیگه کو پرستیژ ؟؟ کو جایگاه اجتماعی ؟؟؟ تموم شد رفت .