دین و زندگی سال دوم .... درس دوم
تجزیه و تحلیل نکات و ایات درس دوم + مفهوم ایات
تاکید میکنم که اول یه دور کتاب رو بخونید بعد بیاین اینو بخونین.
موقع خوندن ایات کتاب رو جلوی خودتون بذارید.
علامت :yahoo (80): به سوالات احتمالی شما جواب میده.
نکات کلی :
1- فعالیت هر قسمت در در خدمت هدف نهایی هر مجموعه است.
2- هر یک از اجزا دارای نظم و قانونمندی و هدف خود است اما این امر مانع هماهنگی اجزا برای رسیدن به هدف نهایی نیست.
3- نظام های بزرگ از به هم پیوستن نظام های کوچک شک میگیرد
4- هر چه دایره ی نظام بزرگتر میشود نظم و قانونمندی گسترده تری لازم است
5- فعالیت نظام های پیوسته و تو در تو در خدمت هدف نهایی مجموعه است.
نکات ریز :
1- مشاهده ی نظام مندی موجودات = وجود حکمت و تدبیر الهی
2- مجموعه نظام مند = مجموعه ای که فعالیت دسته جمعی انها به هدف معینی برسد.
3- شاخصه ی اصلی هر مجموعه = هدف و غایت و مقصد
4- نظم معلول ارتباط و پیوستگی پدیده و تقسیم کار بین پدیده هاست .... (اقا این یعنی چی؟؟؟ یعنی اینکه ارتباط و پیوستگی که در بین موجودات برروی زمین وجود داره باعث شده که این جهان هم یک نظام واحد و هدفمند داشته باشه)
5- جهان ه بهترین شکل افریده شده و هیچ خلل و بی نظمی در ان وجود ندارد و به سوی کمال مطلق یعنی خداوند در حرکت است.
ایات + مفهوم ایات + تحلیل مفهوم ایات + ارتباط ایه با متن درس
1- ما خلقنا السماوات والارض و ما بینهما الا بالحق و اجل مسمی و الذین کفروا عما انذروا معرضون
مفهوم : 1- هدفمند بودن جهان (به عبارتی دیگه جهان به حق افریده شده) 2- جهان دارای سرامد معین است (اجل مسمی)
مفهوم : 3- کافران روی گردان هستند
:yahoo (80):اقا سرامد معین یعنی چی ؟؟ یعنی اینکه هدف نهایی داره یعنی اینکه هدف اخرش قیامت هست یعنی اینکه به پایان میرسه (یه پایانی داره)
2- ما تری فی خلق الرحمن من تفاوت فارجع البصر هل تری من فطور
مفهوم : 1- عدم خلل و گسستگی در افرینش جهان(واژه ی تفاوت)(توی گزینه ها میدن پیوستگی میان موجودات در دنیا) 2- عدم وجود شکاف در دنیا (واژه فطور)
3- خلق السماوات والارض بالحق و صورکم فاحسن صورکم و الیه المصیر
مفهوم : 1- هدفمند بودن جهان (بالحق) (به عبارتی دیگه جهان به حق افریده شده) 2- افرینش انسان و موجودات به بهترین شکل(فاحسن صورکم) 3- بازگشت به سوی خداوند(الیه المصیر)
4- یسبح لله ما فی السماوات ما فی الارض له الملک و له الحمد و هو علی کل شیء قدیر
مفهوم : 1-تسلیم بودن (خواه یا ناخواه هم ممکنه بگن) همه موجودات در برابر خداوند 2- مالکیت و قدرت خداوند بر همه چیز(له الملک - قدیر)
5- افغیر دین الله و له اسلم من فی السماوات و الارض طوعا و کرها و الیه یرجعون
مفهوم : 1- تسلیم بودن (خواه یا ناخواه (صددرصد باید گفته بشه)) همه موجودات در برابر خداوند 2- دین طلبی از راه غیر الهی(:yahoo (80): اقا یعنی انتخاب دین غیر الهی ) 3- بازگشت همه چیز به سوی خداوند(یرجعون)
6- و من ایاته خلق السماوات و الارض اختلاف السنتکم و الوانکم ان فی ذلک لایات للعالِمین
مفهوم : 1- تفاوت در رنگ ها و زبان ها نشانه تدبیر الهی 2- نشانه ایست برای دانشمندان (دقت کنین که دانشمندان هست و اشتباها نزینی جهانیان)
7- و من ایاته منامکم بالیل و النهار وابتغاوکم من فضله ان فی ذلک لایات لقوم یسمعون
مفهوم : 1- خواب شبانگاهی و روزی طلبی در هنگام روشنایی 2- تدبیر حکیمانه الهی
8- و من ایاته خلق السماوات و الارض و ما بث فیهما من دابه و هو علی جمعهم اذا یشاء قدیر
مفهوم : 1- افرینش اسمان ها و زمین , پراکندگی جنبندگان و برپایی قیامت دلیلی بر حکیمانه بودن خلقت جهان
یک بیت مربوط به درس:
ما ز بالاییم و بالا می رویم ما ز دریاییم و دریا می رویم
مفهوم : 1- وجود جهان هستی از خداوند و بازگشت ان نیز به سوی او می باشد. 2-وجود معاد و سرای آخرت
امیدوارم موفق باشید .... اگر سوالی دارید بپرسید
منتظر نظراتتون هستم.