سلام
این سوراخا الان لان هستن یا پلاسمودسم؟ یا هر دو؟
فایل پیوست 91803
سپاس
نمایش نسخه قابل چاپ
سلام
این سوراخا الان لان هستن یا پلاسمودسم؟ یا هر دو؟
فایل پیوست 91803
سپاس
پلاسمودسم هستن.
پلاسمودسم ها در مناطق لان ها طبق متن کتاب به فراوانی یافت میشوند
لان جایی هست که دیواره در آنجا نازک مانده
اخه تو دهم باز به شبیه همین سوراخ گفته لان:
فایل پیوست 91804
باز جای دیگه به شبیه همین سوراخ گفته پلاسمودسم:
فایل پیوست 91805
خب ببین میشه بگیم هر جا که پلاسمودسم هست، لان هم وجود داره ولی هر جا که لان هست، قطعا پلاسمودسم وجود نداره
تو شکل اول که مربوط به یاخته نرم آکنه ای یا پارانشیمی هست، اون سوراخ ها رو میشه هم لان و هم پلاسمودسم در نظر گرفت.
و اینو هم یادتون باشه که پلاسمودسم در دیواره پسین وجود نداره بلکه در تیغه میانی و دیواره نخستین فقط هستش
۱- تو این عکس ولی پلاسمودسم ظاهرا وجود داره:فایل پیوست 91806
۲- اضافه شدن سیلیس یا کوتین یا لیگنین به دیواره پسین انجام میشه الزاما؟ یا به دیواره نخستین هم میتونه اضافه بشه؟
سلام .
باید بین پلاسمودسم و لان تفاوت قائل شد .
لان نوعی « مکان » هستش و پلاسمودسم ، نوعی « ماده » .
به هر گونه نقص دیواره ( که شامل نازک بودن یا تشکیل نشدن قسمتی از دیواره ) ، لان گفته میشه .
پلاسمودسم ، حالت غلیظی از سیتوپلاسم سلولی هستش که در محل لان ها ، بین دو یا چند سلول گیاهی ، جاری میشه و تبادل مواد و پیک ها رو انجام میده .
الزاما در محل لان ها ، پلاسمودیم وجود نداره . چون ممکنه محل لان ها ، مربوط به سلولهای غیر زنده ی گیاهی باشه و یا حتی در بررسی یک دونه سلول گیاهی ، پلاسمودسمی وجود نداره .
ولی الزاما اگر پلاسمودسم موجود بود ، محل لان هم موجوده .
پس اگر شکلی با یک سلول گیاهی ، به نقص دیوارهش اشاره شد ، بدون اینکه سلولی مجاورش باشه تا چیزی باهاش تبادل کنه ، به اون قسمت اشاره شده ، باید گفت محل لان .
Wow چه تخصصی توضیح دادین. حال کردم با توضیحاتتون. خیلی خوب توضیح میدین.:yahoo (81): ببخشید شما دبیر زیست هستید یا المپیاد زیست و ...؟
ولی به نظرم توضیحاتتون خیلی تخصصی بود. بالاتر از حد کتاب ما نظام جدیدا بود. قدیمو نمیدونم. کتاب ما کلا خیلی حذفیات داره که متاسفانه سخت میشه خوندن خود متن کتاب و یادگیریش و الزام میکنه آدمو که حتما برا یادگیریش کتابکاری یا یه توًیحات خارج از کتابی رو بدونه تا بتونه به سوالات زیست جواب بده
نمیدونم. ولی من یادمه برا فصل ۷ که تولید مثل بود من از کتاب خودمون که میخوندم متوجهش نمیشدم ولی یکی از بچه های قدیم کتابشو بهم داد از روش بخونم واقعا زود و عالی یادش گرفتم. اصن احساس میکردم که انگار خودش کتابکاره و هیچ نیازی به خرید کتاب دیگه ای براش نداشت. ولی به هر حال شایدم فصل به فصل فرق کنه خب
تا جایی که من میدونم
لان
جایی که دیواره نازک مونده
پلاسمودسم
بخوام توضیح بدم موقع تشکیل تیغه میانی یه بخش هایی از سیتوپلاسم دو تا سلول کاملا جدا نمیشن و تو تیغه میانی سوراخ ایجاد میشه که اون سوراخ وسطش سیتوپلاسم هست و بهش میگن پلاسمودسم
حالا اگر سلول بمیره و دیگه سیتوپلاسم نداشته باشه دیگه بهش پلاسمودسم نمیگیم میشه سوراخ های دیواره
امیدوارم متوجه منظورم شده باشین