آره باو. گفتم که امسال با معدل 17.20 رتبه 500 شدن. پس حله;)
نمایش نسخه قابل چاپ
والا تقصیر من نیست که تاثیر زیاده.
من مثال زدم با کارنامه. Mr.Dr هم مثال زد. پس اینجوری که معلومه یه تقریب بزنیم، با معدل 14 هم با درصدای عادی میشه زیر 1000 شد و با معدل 10 با درصدای بالا میشه زیر 1000 شد.
نگران نباشید بابت معدل.
ولی از طرفی من نگرانم که چرا وقتی مرداد هم تموم شده هنوز جدی نمیخونید و فکر میکنید وقت هست؟؟؟ تابستون رو باید کامل از الان به بعد استفاده کنید که بتونید اون درصدای بالا که گفتم رو بزنید و زیر 1000 بشید به امید خدا.
موفق باشید
از مهرماه. تابستون هنوز نیومده بود پارسال.
کلا همش تست بود. درسنامه خوندم ولی خیلی خیلی کم. زیر 10 درسنامه خوندم ازش. جزوه هم نداشتم. فقط سرکلاس گوش میکردم و تمرینایی که دبیر میگفت حل میکردم و بعدش اگه دیدم میتونم تست بزنم میرفتم سراغ تست، وگرنه یکم تمرین تشریحی میکردم بعد میرفتم سراغ تست. روش مطالعه دروس رو ایشالا اگه مشکلی پیش نیاد و حافظه یاری کنه :yahoo (50): فردا میزارم کم کم.
اوایل؟ من اصولا همیشه ثابت بود تقریبا. همیشه 8 تا از 10 تا میزدم. یه زمانی نزدیکای عید که خوب کار میکردم به 10 از 10 رسید، ولی متاسفانه چون درسا زود تموم شد، شل کردم و دوباره کم شد به 8 تا از 10 تا و توی کنکور هم همین 8 از 10 رو زدم.
بخاطر همین توصیه خیلی اکید میکنم درسارو تا عید تموم نکنید. بزارید اول خرداد درسارو تموم کنید.
من منبع جانبی هم داشتم، مثلا قسمت اول مشتق رو از تخته سیاه زدم و طبیعتا از الگو دیگه نزدم (ولی منبع اصلیم همین الگو بود). ریاضی پایه رو دو دور زدم. ولی دیفرانسیل رو یک دور و نه به صورت کامل. تقریبا 90 درصد دیفرانسیل رو یک دور زدم. برای دوباره تست زدن ترجیح میدادم تست جدید از یه منبع دیگه بزنم که حالا این منبع که برای پرکاری تستیه فرقی نداره چی باشه.
ترتیب مهمه. اگه دنباله رو نخونید نمیتونید حد بخونید. بخاطر همین به همون ترتیب کتاب درسی، سه فصل اول دیف -فصل صفرم و دنباله و حد- و همه ی ریاضی پایه -بجز مشتق- رو تابستون بخونید.
برای آموزش خودم از همین درسنامه ها استفاده کردم و خوب بود. ولی حس میکنم کامل نیس. بخاطر همین کنار این کتاب، یه منبع آموزشی -که برای من کلاس درس بود- هم داشته باشید.
ممنون.
حسابان تشریحی در حد امتحان نهایی، گاج سبز خوبه. ولی برای تمرین تشریحی سطح بالا (که به نظرم بهتره بجای تست، این تمرینا سال سوم حل بشن) نشرالگو و به خصوص خوشخوان توصیه اکید میشه. البته خیلی سبز هم حسابان جدیدش بیاد ببینیم چطوریه.
کلاس کنکور به خودیِ خود که اصلا واجب نیس. من همیشه گفتم، کسی که توی حل تست مشکل داره و نمیتونه تست حل کنه، احتمال 99 توی حل تشریحی سوالا مشکل داره. یعنی اینکه سوال تشریحی در حد امتحان نهایی بزاری جلوش هم نمیتونه حل کنه. اونوقت این شخص پا میشه میره کلاسی که میاد چهارتا فرمول بهش یاد میدن. خب وقتی کسی نمیتونه سوال تشریحی حل کنه، عمرا بتونه تشخیص بده کجاها باید از اون فرمولا استفاده کرد. بخاطر همین همیشه گفتم بازم میگم، تا وقتی مشکل تشریحی دارید، کلاس کنکور به هیچ دردی نمیخوره. کلاس تشریحی برید. اما مسئله ی بعدی، اینه که من هیچ کلاسی جز کلاس مدرسه رو برای یادگیری مناسب نمیدونم. خودم تابستون سال سوم چند جلسه کلاس حسابان رفتم، ولی تا مهر طوری شد که انگار اصن چنین چیزایی به گوشم نخورده. ولی وقتی مهر سر کلاس معلم مدرسه که 10 برابر ضعیف تر از معلم کلاس بیرون بود رفتم، کامل درس رو یاد گرفتم. پس در این مورد هم سعی نکنید کلاس بیرون رو جایگزین کلاس مدرسه کنید. نشستن سر محیط کلاس، خیلی مهمه. و این یکی از بزرگترین معایب فیلمای آموزشیه. چون شما توی جو و محیط کلاس درس قرار نمیگیرید.
با توجه به این چیزایی که گفتم، کلاس اولا باید برای رفع مشکل تشریحی باشه، و وقتی مشکل تشریحی حل شد، کلاسی مفیده که توی اون کلاس، چند تست نمونه حل بشه با همون اطلاعات تشریحی، و بعد تست های تالیفی تمرین بشه. چون که تستهای کنکور توی هر کتابی هست و کلاسی که بیاد اون تستارو کار کنه عملا بیهوده است. با توجه به حرفایی که زدم، طبیعتا از نظر من کلاسای نکته و فرمولی به درد نمیخورن.
مشاورم دوستم بود. بیشترینش دوست خوبم آقای محمدکاظم میدانی که اینجا هم هستن. ولی مشاور بیرون نداشتم و فقط همین دوستام بودن که کمک میکردن بهم.
رمز موفقیت من توی گسسته اول اینه که چون سال قبل، توی المپیاد کامپیوتر گسسته کار میشد، و اونجا با استفاده از مفاهیم گسسته اثبات میکردیم، و هیچ عددی درمیون نبود، طبیعتا فرمولی هم درکار نبود. همین باعث شد سال کنکور هم فقط با مفاهیم کار کنم و هیچ فرمولی رو حفظ نکنم. و این مهمترین علت بود.
گاج بهتره. هم توضیح درس. چون خیلی سبز اومده نکته گفته و توی خیلی موارد اثبات نکرده. درحالی که گاج همه ی نکات رو اثبات کرده و توی امتحان نهایی هم از شما اثبات میخوان. تمرینهای تشریحی و تستهای گاج (سیرتاپیاز) هم بهتره.
جبر سیرتاپیاز خیلی خوبه. البته خودم استفاده نکردم و یکی از دوستان خیلی تعریفش رو میکرد. اگرم فقط تست میخواید خیلی سبز
ممنونم
حسابان دو جلدی. همون که خاکستریه.
میشه. بعدم تا کنکور 96 کتابای با سوالات همسطح کنکور میاد. همونطور که شیمی 94 سختتر از 93 بود (رشته ریاضی) ولی درصدا تا حدودی بهتر شده. چون کتاب مناسب کار شده.
برای دروس عمومی اگه تست قراره کار بشه فقط عربی. بقیه تست نمیخواد. البته زبان فارسی هم خوبه تست کار کردن.
سال سوم خودم گزینه 2 رو ترجیح میدم ولی خودم کانون بودم. گزینه 2 رو ترجیح میدم چون نمیخوام خیلی درگیر تست بشید.
خب توی تشریحی، از شما میخوان اثبات کنید. ازتون راه حل کامل رو میخوان. ازتون میخوان تا بدست آوردن جواب نهایی ادامه بدید. سوالاتش چندمرحله ای هستن. یعنی چند مرحله باید حل کنید تا به جواب برسید. سطح سوالات بالاتر از تسته. همه چیز رو باید با استدلال حل کنید. نمیشه از گزینه ها استفاده کنید. چون مثلا گاهی نمیتونید سوالو حل کنید و میاید گزینه هارو جایگزین میکنید..
توی عمومی ها تشریحی خیلی فرق داره با تست. تشریحی رو حتما باید از خودتون بنویسید. ولی توی تست یه قسمتش یادت باشه از رو گزینه ها تست رو میزنید. ولی توی تشریحی باید همش رو حفظ باشید.
تشریحی و تستی همه ی این فرقاییه که گفتم. و بیشتر حرفم واسه عمومی کامل حفظ کردن و واسه تشریحی، حل تست سخت و چندمرحله ای و اثبات هست.
یه تست هندسه 94، گفته بود کدام گزینه درست است، و براش باید هر کدوم از گزینه هارو اثبات کنی. خب وقتی تست بزنی که عدد ازت میخواد، نمیتونی چنین تستی رو حل کنی.
بین این دوتا قلمچی.
دیفرانسیل و ریاضی پایه(حسابان) : خیلی سبز جدید و یا نشرالگو دوجلدی
شیمی: دوم الگو. سوم مبتکران (اگه ویرایشش کرد) و اگه ویرایش نکرد کتابا باهم فرقی ندارن. پیش: الگو بعد از عید: کتابهای آزمون پیش و پایه فار (تمام این کتابارو با توجه به اینکه فارغ التحصیلید میشه کامل بخونید)
فیزیک: گاج نقره ای
عربی: عربی سفید گاج
زبان: کیاسالار
گسسته و جبر: خیلی سبز
هندسه تحلیلی: گاج میکرو
هندسه پایه: سیرتاپیاز گاج (خیلی برای هندسه به کتابای بازار دل نبندین. مث 94 بیاد بیشتر از دوتا نمیتونید جواب بدید. اینو از خیلی از تکرقمیای امسال که پرسیدم هم میگفتن)
گاج نقره ای کتابای خیلی استانداردی هستن. برای تمام درسا میشه ازشون استفاده بشه. گاج نقره ای شاید کتاباش توی بعضی دروس بهترینِ بازار نباشن، ولی هیچکدومشون بد نیس و همگی خوبن.
خواهش. موفق تر باشین
دیفرانسیل تکمیلی خیلی سبز واقعا نیازی به منتشر شدن نداره تا معلوم بشه چقد خوبه. اسم مولف هاش که میاد اصن مشخصه دیگه چه کتاب نابی هست.
دیفرانسیل معمولی خیلی سبز هم که منتشر شده و نمونه صفحه ش مشخص کرد درست میگفتم. حقیقتش اینه که من از طریق تعدادی از دوستام در ارتباط هستم با انتشارات ها. ولی برای رتبه زیر 100 منطقه 3، همون الگو کافیه. نیازی به تکمیلی خیلی سبز نیست.
روش ریاضی رو دارم مینویسم. اگه عجله نداری یکی دو روز صبر کن. از درسای عمومی شروع کردم به نوشتن روش مطالعه. ریاضی رو میزارم تو اولویت که زودتر بنویسم
به نظرم بهتره الگو رو کلا کار کنی. الگو یه بدی که داره پاسخاشه. پیش میاد که جواب سوالی رو متوجه نشی. ولی خیلی سبز پاسخ تستاش خیلی خوب و سریعه. با این حال ولی باز اونقدری تفاوت خیلی سبز و الگو نیست که دوماه منتظرش باشی (الان خیلی سبز دیفرانسیلش اومده ولی ریاضی پایه هنوز نیومده)
دیفرانسیل تکمیلی یه چیز اضافه است. یه چیز تکمیلی. یعنی فقط تست تالیفی سخت داره. بخاطر همین اولا برای رتبه زیر 30 کشوری مناسبه. دوما میشه کنار هر منبعی حالا چه الگو باشه چه گاج چه خیلی سبز، این خیلی سبز تکمیلی رو کار کرد.
هیچ جا نمیشه با دونستن درسنامه تستهارو کامل جواب داد. وگرنه خب دیگه تست نمی آوردن. درسنامه لازمه ولی کافی نیست. حتما توی تست ها هم نکته های جدید میبینید که توی درسنامه نیس (حالا هرکتابی که میخواد باشه). ولی کلیات روش حل تستها توی درسنامه اومده.
سال سوم روزای مدرسه 3-4 ساعت و روزای تعطیل 6 ساعت عالیه. خودم که اینجوری بودم و حتی کمتر و مشکلی نداشتم.
برای تمام دروس اول باید کامل هر فصل/بخش تشریحی کار بشه و تمرینهای کتاب درسی و کمک درسی حل بشن بعد بریم سراغ تست. اما اینکه برای کدوم درسا بعد از تشریحی کار کردن بریم سراغ تست، به نظرم عربی و زبان فارسی و هندسه و فیزیک و حسابان.
3 هفته ای بودن فرجه ی آزمون برای سالهای پایه یه مزیته. خیلی راحت میشه اینجوری کار کرد: روزای مدرسه تشریحی (هم عمومی هم اختصاصی)، روزای تعطیل تست اختصاصی، سه روز آخر عمومی مرور و این حرفا.
البته اگه ساعت مطالعه بالا بود و بازم وقت داشت این دانش آموز، میتونه برای بقیه درسا هم بعد از تشریحی کار کردن تست هم کار کنه.
روش تست زدن رو الان بگم فعلا، بعدا روش کلی مطالعه رو میگم.
برای تست زدن، خب از گاج استفاده میکردم، توی درسنامه چند تست تمرینی داره، اونارو میزدم. سر کلاس مدرسه هم چند تست کار میکردیم (خیلی کم برای راه افتادن) و با این دو سری تست راه میفتادم.
بعدش شروع میکردم، مثلا اگه یه مبحثی 20 تست داره، 5 تای اول رو بدون زمان میزدم. یعنی روی تست فکر میکردم هرچقد شد (بیشتر 7 مین نشه) بعدش میرفتم و بلافاصله پاسخش رو میخوندم. اگه راه بهتری یا راه دومی داشت یاد میگرفتم. بعد از این 5 تست، 15 تای بعدی رو زمان دار میزدم و سعی میکردم تستی 50 ثانیه بزنم.
یک زمانی هم برای اینکه سرعت و دقتم توی محاسبات بره بالا، دراز میکشیدم، جلد اول گاج رو میگرفتم دستم و سعی میکردم تمام مراحل رو توی ذهنم انجام بدم و سوال رو حل کنم و تا به جواب آخر نمی رسیدم نمیرفتم نگاه پاسخ کنم.
ادبیات: خوندن معنی لغت و متن. پیدا کردن تمام آرایه های ابیات کتاب ( توی تست همیشه رد گزینه میکنیم. ولی اینجا وقتی مجبوریم همه آرایه هارو پیدا کنیم خیلی قوی تر میشیم). نوشتن املای دروس. (دقیقا مثل ابتدایی کسی املا بگه بنویسیم). حفظ دقیق تاریخ ادبیات طوری که از خودمون بتونیم ویژگی های کتاب/مولف رو بنویسیم. (چون توی تست گزینه ها جلومونه و میتونیم رد گزینه کنیم. یا مثلا اگه اول اسم کسی یادمون بود حله. ولی اینجا باید کامل حفظ باشیم) زبان فارسی هم تشریحیش یعنی دقیقا طوری که امتحان نهایی ازمون میخواد درس بخونیم. مثلا امتحان نهایی میخواد فرآیندهای واجی رو مشخص کنیم. خب مشخص میکنیم. ولی توی تست فرق میکنه. قسمتای حفظی زبان فارسی هم باز توی تست چون گزینه جلومون هست میشه راحت جواب داد ولی توی تشریحی باید از خودت بنویسی.
برای عربی: خیلی خیلی تشریحیش مهمه. تشریحیش خیلی فرق داره با تستی. توی تست ترجمه خیلی راحت با تکنیکای ترجمه حل میکنیم. ولی توی ترجمه تشریحی باید ترجمه تک تک موارد رو بلد باشیم و از خودمون بنویسیم.
توی تست قواعد میتونی دو گزینه رد کنی که خیلی تابلوعن. بعد بین دوتای دیگه انتخاب کنی. توی تشریحی باید از خودت دقیق بنویسی. توی تشریحی باید حواست کامل کامل به اعراب باشه و این کمک میکنه تستای شکل رو خوب بزنید. ولی توی تست از روی گزینه ها میشه اعراب رو تشخیص داد. توی تحلیل صرفی تست گزینه هست رد گزینه میکنیم. توی تشریحیش باید از خودت تحلیل صرفی بنویسی براشون. برای تشریحی خوندن عربی باید تمرینای کتاب درسی، تمرینای کتاب کمک درسی، امتحان نهایی های سال های پیش رو حل کنیم. معنی دقیق کلمات و متن هارو حفظ کنیم. کارگاه ترجمه هارو بخونیم.
دینی: این یکی فرق تستی و تشریحیش تابلوعه. توی تست به مراتب آسونتره. تست دینی گزینه داده و یکم از متن رو یادت نباشه خودش بهت داده. ولی توی تشریحی باید از خودت عین متن کتاب رو بنویسی. وقتی تشریحی کار کنی طوری که عین متن کتاب رو حفظ باشی، دیگه تست کنکور خیلی ساده میشه برات. تشریحی خوندن دینی فقط با خوندنه. هیچی نمیخواد فقط بارها بخونید.
زبان: خب این تشریحی و تستیش یکی هستن تقریبا بجز اینکه برای تشریحی املا هم مهمه ولی توی تست کلمه ها نوشته شدن و انتخاب میکنی از بینشون فقط. توضیح خاصی نمیخواد. خوندن خاصی هم نمیخواد. فقط کلمات رو بخونید زیاد زیاد
منبع تشریحی برای امتحان نهایی سال سوم:
عربی: خیلی سبز یا گاج سبز
دینی: کتاب درسی، سوالات نهایی سالهای گذشته. و یا اگر کتاب حتما میخوای، "ماجرای من و درسام" خیلی سبز خوبه.
ادبیات و زبان فارسی: گاج سبز و یا کتاب "ماجرای من و درسام" خیلی سبز
زبان: نمیخواد باو. ولی خب خط سفید یا مبتکران سال سوم خوبن. کلا کتابا همه یکی هستن. مهم نیس کدوم رو میگیرید